روستای شیر علی در بخش مرکزی شهرستان بهبهان و در دهستان حومه قرار گرفته است و در غرب روستا جاده مالرویی وجود دارد که با شیب تند تپههای غربی روستا را به دژ هژیر که تنها ۵.۱ کیلومتر از مرکز روستا فاصله دارد، میرساند. با شیب ملایم در جاده به باغ بهو میرسد که تا بقعه امامزاده ۴ کیلومتر فاصله است.
مسیر امامزاده و روستا دارای اشکفتهایی است که در فصل زمستان و بهار پاتوق بسیار مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت خانوادهها و دوستداران طبیعت است که در سالهای اخیر ویلاها و باغهایی در مسیر ساخته شده است که این مکان را در بین اهالی شهر بسیار پرطرفدار ساخته است.
در گودیِ میان بلندیها دیوار کشیدهاند، این ساخت و ساز در ۲ متری معدن سنگشکن جاده شیرعلی روبهروی پیست موتورسواری بهبهان را چه کسانی و با چه مجوزی انجام دادهاند و آیا واقعا از نگاه مسئولان مربوطه پنهان مانده است؟
تپهماهورها تخریب و تسطیح شده و چند تپه دیگر را تراشیدهاند، جادهای برای عبور ماشین آلات ساختمانی ساختهاند و در کمال تعجب برق هم به منطقه کشیده شده است. زمین این منطقه به ۱۴ قطعه تقسیم شده و میان قطعات دیوار کشیدهاند.
عبدالستار جلالی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهبهان اظهار داشت: این ساخت و سازها مربوط به ۲ سال است و در محدوده منابع طبیعی نیست، اما به اطلاع جهاد کشاورزی شهرستان رسانده شد، چون این زمینها با مجوز مرغداری ساخته شدهاند.
داوود روزانه مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان بهبهان در پاسخ به سوال اقدامات اداره متبوع برای ویلاسازی در شیر علی افزود: مکانی که در رسانهها و فضای مجازی میچرخد، دارای مجوز مرغداری است، اما هنوز سیر مراحل قانونی آن به پایان نرسیده است که متاسفانه توسط اشخاص مختلف خرید و فروش و دست به دست چرخیده است.
او بیان کرد: اقدامات لازم انجام و دادستان شهرستان در جریان موضوع قرار گرفته است که فورا دستور به توقف عملیات توسط او صادر شد.
روزانه با گلایه از دستگاههای خدمات رسان تصریح کرد: در کمال تعجب برای این اماکن برق کشیده شده است که باید برای این موضوع و خدمات رسانی نکردن به ساخت و سازهای غیر مجاز یک بار برای همیشه تدبیری اندیشیده شود.
او ادامه داد: امکانات ما محدود و عرصه وسیع است و بدلیل شرایط توپوگرافی منطقه ما متوجه نشدیم، اما انتظار داریم مردم عزیز به محض مشاهده چنین موضوعاتی از طریق سامانه ۱۳۱ این گونه ساخت و سازها را به ما اطلاع بدهند.
مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان بهبهان ضمن ابراز گلایه از تغییر کاربریهای اراضی کشاورزی اظهار داشت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی امنیت غذایی مردم را به مخاطره انداخته و علاوه بر ضربه به اقتصاد کشور، سفره مردم آسیب پذیر میشود بنابراین شهروندان قبل از هرگونه خرید و فروش میتوانند سلامت نقل و انتقال زمین را از جهاد کشاورزی استعلام کنند.
یکی از فعالان محیط زیستی بهبهان در این خصوص بیان کرد: تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در بهبهان بسیار زیاد اتفاق میافتد، دهها و بلکه صدها تغییرکاربری و سازههای غیرمجاز به جان طبیعت چنگ انداخته است.
او افزود: آنها که میخواهند زمینی از اراضی ملی را به تصرف دربیاورند، ابتدا کاربریاش را عوض میکنند که در شیرعلی و لاسبید صدها مورد میتوان پیدا کرد، اما هیچکدام چنین وسعتی ندارد.
این فعال محیط زیستی با اشاره به تخلفات در بستر رودخانه مارون گفت: ساخت و ساز در شهرک گردشگری در منطقه حفاظتشده خاییز از نمونههای دیگری هستند که پیدا نیست با مجوز پیش رفته یا در خفا و بیاجازه که مسئولان مربوطه هم نمیدانند.
پشت میزنشینی و اطلاع نداشتن طی دوسال برای ویلاسازی صحبت کوچکی نیست که نیاز است مدیران شهرستان به آن فکر کنند و پاسخ دهند در این مدت چه اقداماتی انجام دادهاند.
دادستان علیرغم پیگیری پاسخ نداد، اما او از افراد پای کار و صریح است که باید در این موضوع نیز همچون گذشته با صلابت دستگاه قضا اقدام کنند.
منبع: تسنیم
پاسخ ها