به گزارش خبرنگار گروه استان های
اخبار
از مشهد
، علی محمد ملوندی مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران گفت: علفهای هرز و شته مومی نقش مهمی در کاهش عملکرد کلزا دارد به همین دلیل مزارع این شهرستان بطور مستمر پایش میشود.
او افزود: علفهای هرز رقیب بسیار مهم در جذب مواد غذائی، نور و رطوبت بوده و یکی از عوامل مهم کاهش عملکرد در زراعت کلزا محسوب میشوند.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران ادامه داد: پس از کشت کلزا برای کنترل علفهای هرز باریک برگ میتوان از علفکشها استفاده کرد. علفهای هرز علاوه بر تغذیه از مواد غذایی خاک، میزبان واسط برای آفات و بیماریهای گیاهی محسوب میشوند؛ و درصورت کنترل نشدن باعث افزایش آلودگی و خسارت به کلزا میشوند؛ لذا کنترل به روشهای مختلف توصیه میشود.
ملوندی بیان کرد: شته مومی یکی از مهمترین آفات به شمار میآید. این شته در شرایط زمستانهای ملایم و معتدل و به دلیل حضور نداشتن دشمنان طبیعی در آن زمان بدون مانع و مشکلی تکثیر یافته و در اواخر زمستان یعنی از اوایل اسفندماه در مناطق معتدل و تا اواخر اسفندماه در مناطق سردسیر به حالت طغیانی درمی آید به طوری که در مزارع به گل رفته، تراکم زیاد آفت مانع از رشد گیاه شده و از عملکرد محصول به میزان قابل ملاحظهای کاسته میشود.
او تصریح کرد:حمله شتههای مومی از حاشیه مزارع شروع میشود، در صورت مشاهده شته مومی در ابتدای حمله آفت باید حاشیه مزارع سمپاشی و به فاصله یک هفته بعد نیز تکرار شود. برای کنترل شیمیایی میتوان از سموم دیمتوآت به میزان یک لیتر در هکتار، به همراه دیازینون ۲ لیتر در هکتار استفاده کرد. بهتر است که مبارزه در شروع آلودگی و به محض مشاهده بوتههای آلوده در حاشیه مزارع قبل از گسترش آلودگی در سطح مزرعه و قبل از افزایش تراکم شته بر روی گیاه انجام شود و به عبارتی کانون کوبی شود.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران ادامه داد: امسال سطح کشت سبز کلزا ۶۸۶ هکتار است که تاکنون به دلیل کاهش زودرس دمای هوا در سطح ۱۵ هکتار مبارزه با علفهای هرز باریک برگ و به صورت پائیزه صورت گرفته است.
ملوندی اظهار کرد:در این بازدیدها نکات لازم در خصوص راهنمایی کشاورزان از سوی کارشناسان ارائه میشوند. همچنین از دیگر اقدامات مدیریت جهادکشاورزی ارسال پیامک، تهیه اطلاعیه و انتشار در فضای مجازی با محوریت مبارزه با آفات است.
م. م
پاسخ ها