سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی اخبار ، درباره تجاریسازی حوزه نانو اظهار کرد: در علم بسیار مهم است که متوقف نشویم یعنی اگر فقط به تولید علم بپردازیم و این موارد به فناوری و تجاری سازی محصولات تبدیل نشود، در واقع کار ما ناقص است.
او ادامه داد: در حوزه نانو به صفر تا صد کار توجه ویژهای کردیم و توانستیم ۲۹۴ شرکت دانش بنیان در این حوزه داشته باشیم که بیش از ۷۱۰ محصول با تاییدیه لازم تولید میکنند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه سالانه متوسط رشد حجم بازار محصولات نانو تقریبا ۹۵ درصد است، بیان کرد: در سال ۹۲ اقتصاد مربوط به بازار نانو حدود ۷۵ میلیارد تومان بوده است که این روند در سال ۹۸ به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. پیش بینی ما این است که در سال ۹۹ حجم بازار نانو بیش از ۹ هزار میلیارد تومان شود.
سرکار درباره سرمایه گذاری دولت در این حوزه گفت: در سال گذشته دولت بالغ بر ۳۷۰ میلیارد تومن مالیات بر ارزش افزوده ناشی از فروش محصولات نانو را دریافت کرده است. هر چه سرمایه گذاری کنیم چندین برابر آن به خزانه دولت بر میگردد. در سال ۸۸ بودجه نانو حدود ۶۴ میلیارد بود که سال گذشته ۳۷۰ میلیارد تومان یعنی ۶ برابر آن به دولت بازگردانده شد. در کشورهای دیگر هم به این حوزهها به عنوان سرمایه گذاری نگاه میشود. مالیت بر ارزش افزوده تنها یکی از مزایایی است که دولت دریافت میکند.
سرکار توضیح داد: به عنوان مثال فقط دو نانو داروی ضد سرطان از زمانی که وارد بازار شده اند از خروج ۴۰ میلیون دلار ارز جلوگیری کردند و همچنین این داروی مورد نیاز بسیار راحتتر و ارزان در اختیار مردم قرار گرفته است.
پاسخ ها