به گزارش گروه وبگردی اخبار ، برای خوشطعم و خوشعطر کردن غذاها، سسها و چاشنیهای زیادی وجود دارد؛ همیشه میتوانید از دستورهای مختلف طرز تهیه سس کچاپ، طرز تهیه سس بشامل، طرز تهیه سس قارچ و طرز تهیه سس آلفردو استفاده کنید و از طعمهای هیجانانگیز آنها لذت ببرید. اما ممکن است با طرز تهیه سس زنجبیل، آشنا نباشید. این سس بهخاطر خواص زیاد زنجبیل، بسیار سالم و خوشمزه است. در ادامه این مطلب همچنین طرز تهیه خمیر زنجبیل و سیر یا رب زنجیبل را نیز به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
زنجبیل: ۱ قاشق غذاخوری به شکل رنده شده
سرکه سفید: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
عسل: ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
روغن گیاهی: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
فلفل سیاه: ۱/۸ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
تهیه سس زنجبیلی بسیار ساده است. بد نیست بدانید طرز تهیه سس زنجبیل با انبه هم بسیار مشهور است. اما برای تهیه سس زنجبیل ساده باید از زنجبیل تازه استفاده کنید و همه مواد را ترکیب کنید؛ بنابراین ابتدا، شیشهای را با آب جوشیده تمیز و خشک کنید. سپس زنجبیل تازه را رنده کنید و به اندازه ۱ قاشق غذاخوری، در شیشه بریزید. تمام مواد گفته شده را نیز به شیشه اضافه کنید. در شیشه را ببندید و شیشه را محکم تکان دهید تا مواد ترکیب شوند. سس شما آماده است.
از سس زنجبیل میتوانید در سالادهای سبزیجات و غذاهای مختلف استفاده کنید. زنجبیل طبع گرمی دارد و مزه تند و شیرین ملایمی دارد. مهمتر از همه، خواص بسیار زیادی دارد که باعث میشود آن را در رژیم غذاییتان بگنجانید. طرز تهیه سس سیر و زنجبیل هم بسیار مرسوم و کاربردی است.
رب زنجبیل یا خمیر زنجبیل مثل رب گوجه فرنگی و رب انار نیز چاشنی فوقالعادهای برای غذاست و ماندگاری طولانی در یخچال دارد. مواد لازم برای طرز تهیه خمیر زنجبیل یا رب زنجبیل از دستور قبلی کمتر است، ولی در این دستور، به غذاساز احتیاج دارید.
مواد لازم
زنجبیل: ۶۵۰ گرم (بهتر است تازه باشد)
روغن گیاهی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک: به مقدار کم
طرز تهیه رب زنجبیل
در مرحله اول، برآمدگیها و قسمتهای ناهموار زنجبیل را با چاقو جدا کنید. سپس زنجبیلها را به مدت ۵ دقیقه در آب گرم قرار دهید تا خیس بخورد و بعد سعی کنید پوست نازک زنجبیل را با قاشق بگیرید.
در مرحله دوم طرز تهیه خمیر زنجبیل، زنجبیلها را خرد کنید. سپس قطعات زنجبیل را در غذاساز بریزید و روغن گیاهی و نمک را به آن اضافه کنید. روغن گیاهی میتواند روغن خوراکی مایع یا روغن نارگیل باشد.
قطعات زنجبیل باید در غذاساز بماند؛ تا زمانی که تبدیل به خمیری یکدست و خوش فرم شود و در واقع پوره زنجبیل به دست بیاید. البته بهتر است هر ۱ دقیقه یکبار، غذاساز را خاموش کرده و با لیسک آن را تمیز کنید.
بعد از آماده شدن پوره زنجبیل در مرحله آخر طرز تهیه خمیر زنجبیل، خمیر آماده شده را در شیشهای تمیز بریزید. خمیر شما آماده است؛ فقط برای نگهداری آن، بهتر است آن را در یخچال قرار دهید. اگر میخواهید مدت طولانیتری از آن استفاده کنید، بهتر است آن را در فریزر بگذارید.
اگر برای مدت خیلی طولانی میخواهید از ین خمیر خوشمزه استفاده کنید، بهتر است بعد از یکدست شدن خمیر یا رب زنجبیل، آن را چند دقیقه در تابه تفت دهید و بعد در شیشه بریزید. سپس شیشهها را چند دقیقه در آب جوش قرار داده تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
منبع: مجله کوروش
پاسخ ها