🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

پرستاری در دارالشفای حرم امام رضا (ع) چهار قرن قدمت دارد

رییس اداره اسناد آستان قدس رضوی گفت: قدیمی‌ترین سند مربوط به ارائه خدمات پرستاری در محل دارالشفای حرم مطهر امام رضا (ع) موجود در این مرکز، به سال ۱۰۱۱ هجری قمری با افزون بر ۴۰۰ سال قدمت بازمی‌گردد.

به گزارش گروه استان های  اخبار  از مشهد ، الهه محبوب  رییس اداره اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیش از هزار و ۲۰۰ برگ سند پرستاری از دورۀ صفویه، قاجار تا پهلوی را در آرشیو خود جای داده است که این اسناد، سِیر تاریخی وظایف پرستاران و موقعیت شغلی آنان و به ویژه پرستاران خانم را نشان می‌دهد.

او افزود: بیشتر این اسناد مربوط به پرداخت حقوق پرستاران دارالشفای امام است که قدیمی‌ترین سند مربوط به دوره شاه عباس اول صفوی می‌شود که در این دوره پرستاران با نام بیماردار معروف بودند.

رییس اداره اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: برخی بیمارداران زن، همسران بیمارداران مرد بوده‌اند همچنین از جمله مشاغل زنان در دوره صفوی در دارالشفاء، خادم بیماران بود که این شغل بر اساس سندِ موجود، از مادر به دختر به صورت موروثی منتقل شده است.


محبوب به گسترش حوزه پرستاری و تعداد پرستاران در دوره قاجار اشاره و بیان کرد: در دوره قاجار مشاغل دارالشفاء به لحاظ نوع شغل و تعداد افراد گسترش یافت و این شاید به دلیل توسعه دارالشفاء در این دوره و تعداد بیماران بوده است.

او تصریح کرد: نخستین شغل زنان در دوره قاجار، بیمارداری است که قدیمی‌ترین سند از زنان شاغل در این سِمت مربوط به سال ۱۲۵۱ قمری می‌شود که نام ۲ زن به نام‌های خیرالنسا و زینب در آن ثبت شده است.

رییس اداره اسناد آستان قدس رضوی تاکید کرد: از دوره قاجار، واژه «پرستار» و «پرستاره» در اسناد دارالشفا دیده می‌شود و تعداد پرستاران به ویژه پرستاران خانم افزایش می‌یابد و در زمان عدم حضور پرستار، نایب پرستار به انجام وظایف او می‌پرداخت.

محبوب به وجود زنانی با وظیفۀ شیر دادن به اطفال بی‌سرپرست اشاره و اظهار کرد: در آستان قدس رضوی زنانی به عنوان "مرضعه" حضور داشتند که کار شیر دادن به اطفال بی‌سرپرست را به عهده داشتند و مواجب آنان از طریق دارالشفاء تأمین می‌شد.

او افزود: در دوره قاجار، مکانی به نام «دارالرضاعه» برای نگهداری و شیردادن به اطفال بی‌سرپرست در دارالشفای آستان قدس رضوی وجود داشت و پس از آن در زمان نیابت تولیت محمد، ولی خان اسدی در سال ۱۳۰۷ شمسی پرورشگاه به شکل جدید افتتاح شد که تعدادی از کارکنان آن از جمله مدیر، معاون و پرستاران آن زن بودند.

 

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋