به گزارش گروه بینالملل اخبار به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مراکش روز پنجشنبه اعلام کرد تحول اخیر در روابط کشورش و اسرائیل عادی سازی محسوب نمیشود.
وزیر خارجه مراکش در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد: مراکش تا سال ۲۰۰۲ دفتر ارتباطی (با رژیم صهیونیستی) داشته و برخی از تصمیمهایی که تماسهای مجدد با اسرائیل را میطلبد، عادی سازی محسوب نمیشود.
او همچنین این مسأله که گفته میشود به رسمیت شناخته شدن حاکمیت مراکش بر منطقه صحرای غربی در برابر رابطه مجدد با اسرائیل بوده است را رد کرد و گفت: اسرائیل و مراکش از دهه ۹۰ میلادی با هم رابطه دارند.
پیشتر رسانههای خبریاعلام کرده بودند مراکش توافق کرده روابط خود با اسرائیل را پس از ۲۰ سال از سر بگیرد.
محمد ششم، پادشاه مراکش از تصمیم کشورش برای تسهیل سفرهای هوایی مستقیم به منظور انتقال یهودیان مراکشی و گردشگران اسرائیلی از و به مقصد مراکش سخن گفته بود.
به این ترتیب، مراکش هم به جمع دیگر کشورهایی نظیر امارات، بحرین و سودان میپیوندد که با میانجی گری آمریکا روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی برقرار میکند.
روابط سطح پایین میان دو طرف در سال ۲۰۰۰ و در پی سرکوب فلسطینیان از سوی ارتش رزِم صهیونیستی قطع شده بود. حال با این تصمیم قرار است دو طرف سفارتهای خود در تلآویو و رباط باز کرده و خطوط هوایی هم میان آنها برقرار شود.
پیشتر اعلام شده بود مراکش در ازای قبول پیشنهاد آمریکا برای رابطه با رژیم صهیونیستی، کاخ سفید را مجاب کرده که حاکمیت این کشور بر اراضی صحرای غربی را به رسمیت بشناسد. مراکش این اراضی را بعد از خروج اسپانیا از صحرای غربی، و در جریان درگیریهای میان جبهه پولیساریو با مراکش و موریتانی تصاحب کرده است.
پاسخ ها