به گزارش حوزه افغانستان اخبار ، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در کنفرانس گرامیداشت از روز جهانی مبارزه با فساد در کابل گفت: اقدامات خوبی از سوی حکومت برای کاهش فساد صورت گرفته است.
دانش با اشاره به برخی از این اقدامات اظهار داشت: در کنار تصویب ۴۸۲ سند تقنینی در عرصههای مختلف، چندین قانون مبارزه با فساد اداری از جمله قانون مبارزه با فساد، قانون حمایت از اطلاع دهندگان جرایم فساد اداری و برخی قوانین دیگر در این سالها به تصویب رسیده است.
وی بیان کرد: آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات از عناصر بسیار مهم در تامین شفافیت و مبارزه با فساد است. در طول سالهای گذشته حمایت مداوم از آزادی بیان و تقویت رسانههای آزاد، ایجاد کمیته مشترک حکومت و رسانهها برای تامین امنیت و مصونیت خبرنگاران و تصویب قانون دسترسی به اطلاعات در اول سال ۱۳۹۷ و ایجاد کمیسیون مستقل دسترسی به اطلاعات و اقدامات جدی این کمیسیون در مورد تطبیق قانون و تقویت دسترسی به اطلاعات، ما را برای افشای فساد و اقدام برای تعقیب آن بسیار زیاد کمک کرده است.
دانش افزود: پیوستن افغانستان به دولتداری باز در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۱۶ و تطبیق کامل ۱۱ تعهد برنامه عمل ملی ۱ و اکنون تصویب برنامه عمل ملی ۲ شامل برنامههایی مانند گفتمان عدالت باز، گفتمان تدارکات باز، گفتمان بودجه سازی باز و گفتمان حکومتداری محلی باز و برنامههای دیگر هر کدام در جای خود برای تامین شفافیت بسیار مفید و موثر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: حکومت افغانستان در همین ایام تعهدات و برنامههای کنفرانس ژنو را در بالاترین سطح یعنی کابینه افغانستان مورد بحث قرار میدهد تا پلانهای تطبیق و اجرای آن را آماده سازد که بخش عمده این تعهدات مربوط به مبارزه با فساد است.
معاون رئیس جمهور افغانستان اضافه کرد: یکی دیگر از اولویتها تامین صلح در کشور است. امروز جنگ و خشونت در همه عرصههای حکومتداری و در زندگی مردم تاثیرات بسیار منفی بجا گذاشته و زمینه را برای فساد گسترده و قاچاق و اعتیاد و اقتصاد جرمی و جرایم دیگر فراهم ساخته است. خوشبختانه در کنفرانس ژنو و در سند چارچوب صلح و انکشاف افغانستان، صلح و اعمار صلح یک رکن اصلی است که دولت افغانستان نسبت به آن توجه جدی دارد و برنامههای خاصی را برای آن در نظر گرفته است و امیدواریم با پیشرفت پروسه صلح و ختم جنگ و خشونت، بستر اصلی فساد و مافیا و قاچاق نیز برچیده شود.
پاسخ ها