صالح در سخنرانی خود در جلسه پارلمان مصر مدعی شد: «به رسمیت شناختن شورای ریاست جمهوری لیبی توسط جامعه بینالمللی که دست کم میتواند یک خیانت توصیف شود، به مثابه نادیده گرفتن اراده مردم لیبی و حق دفاع آنها از سرزمینشان، نادیده گرفتن مشروعیت پارلمان منتخب و پذیرش بازگشت دوباره استعمار است.»
او بر اتخاذ یک موضع واحد عربی در حمایت از حق پارلمان برای اجرای وظایف و اختیاراتش به عنوان تنها اقتدار مشروع در لیبی تأکید کرد.
رئیس پارلمان لیبی تأکید کرد که هرگونه توافق و معاهدهای که به تصویب پارلمان نرسد، باطل و ملغی است و مردم لیبی و (به اصطلاح) ارتش ملی آنها حق دارند علیه تروریسم بجنگند و از کشور خود در برابر تجاوز ترکیه دفاع کنند.
هفته پیش، پارلمان ترکیه با ۳۲۵ رأی، لایحه اعزام نیروی نظامی به لیبی را تصویب کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه با این ادعا که لیبی امانت عثمانیها و مصطفی کمال آتاتورک است، به دنبال دخالت در این کشور است.
در حال حاضر درگیریهای شدید بین نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» به فرماندهی «خلیفه حفتر» و تیپهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» در جنوب طرابلس در جریان است.
آتشبسی نیز که شب گذشته به درخواست روسیه و ترکیه بین طرفین برقرار شد، دوام نیاورد و دو طرف یکدیگر را به نقض آتشبس متهم میکنند.
نیروهای تحت امر ژنرال حفتر که بخشی از شرق لیبی را تصرف کردند، ۹ ماهی است که تحت حمایت عربستان، امارات و همچنین آمریکا و فرانسه به دنبال کنار زدن دولت وفاق ملی هستند.
پاسخ ها