ادویهها یکی از پرکاربردترین چاشنیها برای خوش طعم و دلچسبتر کردن غذاها به شمار میروند که باید با نحوه نگهداری و مدت زمان سالم بودن آنها آشنا باشیم.
نگهداری سبزی خشک و ادویهها را هم باید همانند مواد غذایی دیگر جدی بگیرید چرا که خشک بودن آنها دلیل بر مادام العمر بودنشان نیست. سبزیجات خشک و ادویه جات هم تاریخ انقضا دارند برای حداکثر مزیتشان.
از نظر فنی همچنان خوراکی به حساب میآیند، اما وقتی دیگر طعمی ندارند و یا قدرتشان در تغییر غذا کم شده دلیلی ندارد که استفاده شوند.
با استفاده از راهنمایی که در ادامه خدمتتان میدهیم میتوانید کاری کنید کابینت ادویه جات خانه از تبدیل شدن به موزه نجات پیدا کند، همچنین به شما میآموزیم که چگونه آنها را نگهداری کنید تا طعمشان تا مدتها قوی بماند.
طول عمر ادویه جات
طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان مربوط میشود. ادویه جات خرد شده، ادویه جات کامل، و گیاهان خشک شده هر کدام به نحوی عمرشان بالا میرود.
ادویه جات کامل
ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین، که به همان شکل کامل و طبیعی خود خشک شده اند طول عمر بیشتری دارند. این ادویه جات کامل را قبل از اینکه بی خاصیت شوند میتوانید ۴ تا ۵ سال نگهداری کنید. در این میان یک استثنا وجود دارد و آن فلفل کامل است، که حدود ۵ تا ۶ سال دوام میآورد.
ادویه جات خرد شده
ادویه جاتی که خوب خرد شده اند و تبدیل به پودر شده اند، مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری، ۲ تا ۳ سال دوام میآورند.
زمان خراب شدن سبزی خشک و ادویه
گیاهان و سبزیجات خرد شده مانند ریحان، جعفری و پونه کوهی ۲ تا ۳ سال دوام دارند. اگر در همان شکل طبیعی خود خشک و نگهداری شوند، ممکن است کمی بیشتر عمر کنند، چیزی حدود ۳ تا ۴ سال.
دانهها
بسیاری از دانهها مانند رازیانه حدود ۴ سال عمر میکنند. دانه خشخاش و کنجد در این میان استثنا هستند و باید پس از ۲ سال به دور انداخته شوند.
عصارهها
عصارههایی مانند نعنا میتوانند تا ۴ سال سالم بمانند. با این حال عصاره خالص وانیل، شامل این مورد نمیشود – این عصاره به علت محتوای بالای الکلش تا آخر سالم میماند.
توصیههایی برای نگهداری و ذخیره سازی سبزی خشک و ادویه
برای اینکه عمر ادویه جات را بالا ببریم، آنها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید مانند یک گنجه. ذخیره سازی ادویه جات در قفسهای نزدیک به اجاق گاز ایده خوبی نیست، چون گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را بالا میبرد.
پرهیز از رطوبت اضافی
خشک نگه داشتن ادویه جات و گیاهان خشک شده عطر و طعمشان را برای مدت زمان طولانی تری قوی نگه میدارد. کاهش رطوبت خارج از بطریها نیز به کاهش خطر خرابی کمک میکند.
ادویه جات را هنگام اضافه کردن به غذا مستقیم روی آن نگیرید، چون بخار غذا به ادویه رطوبت میدهد به جای این کار از یک قاشق خشک برای منتقل کردن ادویه به غذا کمک بگیرید.
فریزر نیز یکی دیگر از مکانهای اشتباه برای نگهداری ادویه جات است، هر بار که ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج میشود، چگالش ایجاد میشود که بیشتر طعم ادویه را از بین میبرد.
چطور متوجه شویم که ادویه ارزش استفاده کردن را دارد؟
اگر خاطرتان نیست که دقیقا چه زمانی آن مرزنجوش را خریده اید، مقداری از آن را کف دست خود بریزید و با انگشت بمالیدش سپس استشمام کنید. وقتی ادویه را با انگشت مالیدید در واقع روغنهای درون آن را فعال کردید، و باید بویی قوی بدهد. اگر ادویه بوی خاصی نداشت پس بهتر است جایگزینش کنید.
منبع: بهداشت نیوز
پاسخ ها