به گزارش گروه وبگردی اخبار ، درگیریهای های شدید انتخاباتی آمریکا ساعتها و روزهای پایانی خود را طی میکند و دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در کارزارهای انتخاباتی خود از همه نسخههای مجاز و غیرمجاز برای پیروزی در این انتخابات استفاده میکنند.
طی روزهای گذشته ایمیلهایی از خانم هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا افشا شده که طبق ادعای رسانهها ماهیت تنش در روابط اخوان المسلمین مصر و شورای نظامی که در سال ۲۰۱۲ بر این کشور مسلط بود را فاش کرد و بر جدایی محمد مرسی، رئیس جمهوری وقت مصر از اخوان المسلمین پس از تصدی پست ریاست جمهوری تأکید دارد. این ایمیل در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۲، از هیلاری کلینتون به جیکوب سالیوان، مشاور ارشد سیاسی وی ارسال شده است، حاوی اطلاعات منتسب به منابع بسیار حساس درباره جلساتی است که پس از اعلام پیروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری میان رهبری اخوان و رهبری شورای نظامی برگزار شده بود.
در واقع این ایمیلها نقش وزارت امور خارجه و دولت سابق ایالات متحده را در حمایت و تقویت فعالیتهای سیاسی حزبی و اطلاعاتی جنبش اخوان المسلمین در جهان عرب و آنچه که موسوم به انقلابهای بهار عربی در سال ۲۰۱۱ شد را افشا میکند.
با نگاهی به سابقه روند پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات دوره قبل آمریکا و ابزاری که از آن بهره برد میتوان دریافت که افشای ایمیلهای کلینتون از حزب دموکراتها در این بازه زمانی اصلا عجیب نیست. از نظر ترامپ کلینتون یا جوبایدن فرقی ندارند؛ چرا که هردو آنها دموکرات هستند و شاید رسوایی دوباره وزیر خارجه دولت باراک اوباما بتواند برگ برندهای برای خروج ترامپ از این بحران که در همه نظرسنجیها از جو بایدن عقب افتاده، باشد.
البته تاکنون صراحتا مطلبی درباره متن کامل ایمیلهای افشا شده از هیلاری کلینتون منتشر نشده؛ اما از ظاهر ماجرا پیداست افشاکنندگان این ایمیلها قصد دارند بار دیگر مسئله نقش محوری ایالات متحده در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما در فجایع خاورمیانه را پیش بکشند.
مقامات کاخ سفید از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و دونالد ترامپ حدود یک هفته قبل درباره افشاگریهایی ضد دموکراتها صحبت کرده و به ویژه شخص ترامپ گفته بود که از همین جا مجوز رسوایی هیلاری کلینتون را صادر میکنم.
پس از این اتفاقات هرازچندگاهی رسانهها ادعاهایی درباره متن این ایمیلها منتشر کردند که بعدا مشخص شد صحت ندارد.
به نظر میرسد که دونالد ترامپ و طرفداران وی به این نتیجه رسیدهاند اهرمی که در دوره قبل پای ترامپ را به کاخ سفید باز کرد این بار هم حضور وی را برای چهار سال دیگر در آن تمدید خواهد کرد.
سال ۲۰۱۶ درحالی که همه چیز به نفع هیلاری کلینتون بود و کمتر کسی احتمال پیروزی ترامپ را در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده پیشبینی میکرد اتفاقی مشابه این دوره تا حدودی معادلات را به هم ریخت.
افشاگریها ضد کلینتون در آن زمان نشان میداد که وی در تماسهای بینالمللی از ایمیل شخصی خودش استفاده میکرده که امکان درز اطلاعات آن بسیار بالاست.
مضمون این ایمیلها برای اداره تحقیقات فدرال آمریکا جالب توجه و حساس بوده و این اداره آنها را در آرشیو اطلاعات فوق محرمانه قرار داد که نمایندگان مجلس آمریکا معتقد بودند این اقدام غیرقانونی است؛ اما اداره تحقیقات فدرال اعلام کرد که این کار جرم محسوب نمیشود.
در این دوره نیز رئیس جمهور کنونی ایالات متحده به دنبال چنین کارتی علیه جوبایدن بود که تاکنون نتوانسته مدرکی در این زمینه به دست آورد. به همین دلیل مجددا به پرونده کهنه وزیر خارجه سابق آمریکا متوسل شده تا بگوید دموکراتها شایستگی حکومت در این کشور را ندارند.
این احتمال نیز وجود دارد که اصلا افشاگری جدیدی در کار نباشد و هرچه هست همانهایی بود که در سال ۲۰۱۶ به میان آمد؛ چرا که ترامپ و دوستانش از هفتهها قبل میگویند که مطالب جدیدی از رسواییهای کلینتون منتشر خواهند کرد، اما تاکنون کمتر از دو هفته مانده به برگزاری انتخابات چیزی رو نکردهاند.
با این تفاسیر شاید بتوان گفت ماجرای رسوایی کلینتون یک جنجال تبلیغاتی از جانب جمهوریخواهان است.
البته حتی اگر محتوای جدیدی از ایمیلهای کلینتون هم در میان باشد باز هم اهمیت چندانی ندارد؛ چرا که حدود ده سال از زمان ارسال آنها گذشته است. اما جمهوریخواهان میخواهند آخرین شانس خود را نیز امتحان کنند و باید منتظر برگزاری انتخابات آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ باشیم. البته ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که تنها پیروزی او میتواند به این انتخابات مشروعیت ببخشد و در صورت شکست وی، نتیجه انتخابات را در دادگاهها و خیابانهای آمریکا به چالش خواهد کشید.
بر این اساس دقیقا نمیتوان پیشبینی کرد چه اتفاقاتی در انتظار آمریکاییها و شاید جهان و سرنوشت آنها تا ۲۰۲۴ است.
منبع: الف
پاسخ ها