به گزارش خبرنگار تولیدبان گروه اقتصادی اخبار ، تعداد زیادی از سرمایه گذاران بخش کشاورزی به دلیل پذیرش شکایت اشتباه جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی، توسط یک قاضی که اشراف کاملی بر قانون ندارد، دچار دردسر میشوند!
یک دامدار از استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی اخبار گفت: جهاد کشاورزی دامداری بنده را به این دلیل که تغییر کاربری غیرمجاز انجام داده ام با حکم دادگاه تخریب کرد.
او در خصوص مشکل خود ادامه داد: در روستاها افرادی مثل من که حرفه دیگری بلد نیستند، به دلیل این که همسایهها اذیت میشوند، مجبورند که دامداری خود را به نقطهای خارج از منطقه مسکونی انتقال دهند که زمینهای خارج از مناطق مسکونی عمدتا کشاورزی هستند و دامداران هم، چون زمین دیگری ندارند مجبور اند در همان زمین کشاورزی فعالیت کنند، اما جهاد کشاورزی مدام با حکم دادگاه، این دامداریها را تخریب میکند و دامداران مجبور به بازگشت به منطقه مسکونی میشوند.
در ادامه این مباحث یکی از سردخانه داران میوه در استان ایلام هم در این باره به خبرنگار تولیدبان گفت: جهاد کشاورزی به دلیل تغییر کاربری غیرمجاز از بنده شکایت کرد و دادگاه هم حکم را به نفع جهاد کشاورزی داده است.
او در ادامه گفت: جهاد کشاورزی با وجود این که میداند کار من تغییر کاربری نیست، میگوید، چون دادگاه حکم داده باید حکم تخریب را اجرا کنیم و بعد از آن مجوز تغییر کاربری را صادر میکنیم و آن موقع میتوانی دوباره بسازی!
یک کشاورز از استان تهران هم در گفتوگو با خبرنگار تولیدبان گروه اقتصادی اخبار در این باره گفت: جهاد کشاورزی به بهانهی این که افراد دیگر بعد از فنس کشی یا دیوارکشی، به جای کشاورزی ویلا ساخته اند و آخر هفتهها برای تفریح به روستاها میآیند، به من مجوز دیوارکشی یا حتی فنس کشی در اطراف زمین خودم را نمیدهد.
او افرود: متاسفانه به دلیل این که مردم از نظر اقتصادی بسیار در فشار هستند، میزان سرقت محصولات کشاورزی افزایش پیدا کرده است و ما کشاورزان، چون نمیتوانیم مجوز دیوارکشی یا فنس کشی بگیریم، مجبور هستیم که تمام روز در اطراف کشت خود گشت زنی کنیم.
البته تعداد این قبیل شکایات بسیار بالاست، اما به همین سه گفتگو بسنده کردیم.
بر اساس تبصرهی چهار (۴) مادهی یک (۱) قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، احداث گلخانه ها، دامداری ها، مرغداری ها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها، بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمیشوند و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها در صورت رعایت سایر شرایط از جمله ضوابط زیست محیطی توسط سرمایه گذار، حق مخالفت ندارند.
متأسفانه با وجود متن صریح قانون، همچنان شاهد این هستیم که قضّات متعددی در سراسر کشور به جای مقابله با عملکرد خلاف قانون سازمانهای جهاد کشاورزی در ممانعت از صدور مجوز فعالیت، حکم تخریب سازههایی را صادر میکنند که میتوانند مرهمی هرچند کوچک به اقتصاد زخم خوردهی کشور باشند.
پاسخ ها