به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، شهرزاد نکونام عضو هیئت مدیره جامعه اپتومتری ایران و بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران با اشاره به دومین پنجشنبه ماه اکتبر به عنوان روز جهانی بینایی، اظهار کرد: بینایی از مهمترین حواس پنجگانه است که در دریافت بسیاری از اطلاعات و ادراکات ما از محیط اطرافمان نقش دارد.ما از طریق بینایی نور، رنگ، اندازه، ابعاد و فاصله اجسام را درک میکنیم.
او بیان کرد: بینایی کامل و طبیعی ایده آل است، ولی ممکن است عواملی مانند وراثت، تغییرات سنی، بیماریها و حوادث موجب شوند تا بینایی کاهش پیدا کند.در هیچ یک از این موارد نباید امید را از دست داد و همواره میتوان به بهبود بینایی امیدوار بود.
نکونام با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی بینایی «امید بینایی» است، افزود: از عوامل مهمی که به طور طبیعی بینایی را کاهش میدهند، پیر چشمی است.
عضو هیئت مدیره جامعه اپتومتری ایران تاکید کرد: پیر چشمی از حدود ۴۰ سالگی با سفت شدن عدسی درون چشم آغاز میشود.در این عارضه عدسی چشم انعطاف پذیری اولیه خود را از دست میدهد و دیگر نمیتواند به خوبی برای دیدن اشیای نزدیک متمرکز شود، به این ترتیب دید نزدیک تار میشود و فرد برای مهارتهایی مانند خواندن و نوشتن، کار با گوشی و کامپیوتر، فعالیتهای فنی و هنری دچار مشکل میشود.
او درباره اهمیت پیر چشمی، گفت: جمعیت ایران رو به میانسالی است، در سرشماری سال ۱۳۹۰ میانگین سنی جمعیت ایران حدود ۲۸ سال بوده و در سرشماری سال ۱۳۹۵ به ۳۰ سال در مردان و ۳۱ سال در زنان رسیده است همچنین میانه جمعیت هم حدود ۳۰ سالگی است، یعنی ۵۰ درصد جمعیت کشور بالای ۳۰ سال سن دارند.
عضو هیئت مدیره جامعه اپتومتری ایران اظهار کرد: پیش بینی میشود افزایش سن جمعیت کشور همچنان ادامه داشته باشد که این موضوع اهمیت توجه به عارضه پیر چشمی را دو چندان میکند.
نکونام گفت: اپتومتریست با انجام معاینات لازم و تشخیص پیر چشمی، زمان مناسب درمان را مشخص میکند.در بیشتر موارد درمان پیرچشمی تجویز یک عینک است. در برخی افراد پیر چشمی موجب میشود تا آنها به عینک دور یا تغییر نمره عینک قبلی هم نیاز پیدا کنند.
او افزود: در مواردی ممکن است اپتومتریست، لنزهای چشمی خاصی را برای پیرچشمی تجویز کند.به تازگی برخی مراکز چشم پزشکی، جراحیهای انکساری هم جهت درمان پیرچشمی انجام میدهند که نیازمند شرایط و معاینات خاصی است.
عضو هیئت مدیره جامعه اپتومتری ایران تاکید کرد: پیر چشمی با افزایش سن بیشتر میشود و به کارگیری این درمانها موجب نمیشود تا پیر چشمی به طور دائم بهبود پیدا کند و به استفاده از عینک در آینده نیاز نباشد.
او تصریح کرد: پیر چشمی ممکن است با سایر بیماریهای چشمی وابسته به سن هم همراه باشد، بنابراین معاینه دقیق چشم ضروری است و خود درمانی کردن صحیح نیست همچنین تهیه عینک بدون معاینه چشم موجب میشود تا بیماریهای چشمی پنهان بماند.
نکونام یادآوری کرد: در هنگام تجویز عینک، توصیه میشود عینک حتماً از مراکز مجازی که دارای پروانه از وزارت بهداشت هستند، تهیه شود. درمان نکردن پیرچشمی، خود درمانی کردن و استفاده از عینک یا لنز نامناسب، اختلالاتی را در عملکرد فردی، اجتماعی، مهارتی و اقتصادی افراد بالای ۴۰ سال ایجاد میکند.
پاسخ ها