به گزارش خبرنگار گروه استان های
اخبار
از ساری
، اداره برآورد اجتماعی و افکار سنجی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران بابیان اینکه پدیده چاقو کشی نوعی خشونت در جامعه محسوب میشود، اعلام کرد: این پدیده میتواند آسیبهای جدیِ جسمی و روانی را به افراد و خسارتهای بزرگی را به اموال وارد کند.
پدیده چاقوکشی هنگامی که اشاعه یابد میتواند آسیبهای عمیقی را بر روابط اجتماعی وارد سازد.
اما باید این نکته را بیان کرد که توجه به مسئله خشونت بویژه خشونتهای خیابانی و چاقوکشی اهمیت ویژهای دارد، چرا که از یک طرف تمامی افراد جامعه بخش اعظمی از اوقات روز خود را در خیابانها میگذرانند و افرادی که در محیط بیرون یا خیابان در معرض خشونتهای کلامی و یا بدنی مانند چاقو کشی قرار میگیرد یا اینکه آن را مشاهده میکنند دچار احساس ناامنی میشوند.
در بحث چاقو کشی و اینکه چه عواملی باعث این نابسامانی به ویژه در بین جوانان میشود ریشه در بیکاری جوانان دارد که به صورت مستقیم و غیر مستقیم آنها را عصبانی بار آورده و در یک نزاعی که به راحتی و با آرامش خاطر میشد از آن گذشت منجر به یک فاجعه انسانی میشود.
بیکاری از مهمترین عوامل است که جوان را زود رنج و عصبی میکند جوان بیکار، چون در جامعه صاحب منزلت اجتماعی برابر با افراد دیگر نیست فشار مضاعفی را تحمل میکند.
موضوع دیگر که در سالیان اخیر در بین جوانان شیوع پیدا کرده مصرف مشروبات الکلی و یا استفاده از مواد مخدر صنعتی است که بیشتر در جمعهای دوستانه، دورهمیها و مراسم عروسی استفاده می شود و آنها در حالت مستی دست به کار مجرمانه چاقو کشی میزند و بعد از چند ساعتی میفهمند که چه جرم بزرگی را انجام داده اند.
مورد دیگری که در این خصوص میتوان به آن اشاره کرد، افزایش بازیهای خشونت آمیز رایانه ای، فیلمها و سریالهای خشن حاوی کُشت و کشتار در شبکههای ماهوارهای و تلفنهای هوشمند از بسترهای اصلی خیزش و تولد خشونت در نوجوانان و جوانان است.
تولید و پخش سریالهایی با مضمون زندگی تجملاتی باعث ایجاد احساس سرشکستگی در جامعه میشود که خود امری ذهنی و عینی در ایجاد نزاع است همچنین پخش فیلمها و سریالهای گوناگون ماهوارهای و داخلی که خشم و مبارزه طلبی را به وضوح نشان م یدهد سبب میشود تا این امر به نوجوانان و کودکان القاء شود یا آن را امری عادی تلقی کنند.
براساس نظرات کارشناسان علتهای شیوع چاقو کشی در جامعه عواملی است که موجب ناکامی فرد در جامعه میشود و این ناکامی میتواند در حوزه تحصیل، اشتغال، درآمد و اقتصاد باشد.
الگو گیری از رسانههای تصویری، ماهواره و شبکههای اجتماعی یکی دیگر از عوامل ایجاد خشونت در بین جوانان است در این خصوص نهاد رسانه میتواند از طریق برجسته ساختن هنجارهای اجتماعی و تقویت احساسات مشترک میان شهروندان به ترمیم بپردازند و نوعی کنترل اجتماعی را بر عهده بگیرد.
ترویج فرهنگ ساده زیستی و تلاش در جهت نهادینه کردن ارزشهای معنوی در جامعه از طریق فرهنگ سازی و آموزش از سوی نهادهای متولی امر فرهنگ سبب شکل گیری فرهنگ احترام متقابل در میان افراد جامعه در سایه درک تفاوتها و رفتار مسالمت آمیز و در نتیجه منجر به کاهش میزان احساسات منفی و افزایش میزان همبستگی و تعلق خاطر افراد با یکدیگر میشود.
هرگاه افراد یک جامعه فرصتهای برابری جهت دستیابی به موقعیتهای اجتماعی داشته باشند، طبیعتا احساس نابرابری کمتر به آنها دست میدهد و میزان گرایش آنها به خشونت نیز کاهش مییابد.
س
پاسخ ها