به گزارش گروه استان های اخبار از قزوین ، طاهرخانی شهردار قزوین با بیان اینکه فقط حدود ۲۰ درصد از زبالههای جمع آوری شده در مبدا تفکیک و بازیافت میشود، گفت: ۷۰ درصد از زبالهها قابلیت تفکیک و تبدیل شدن به کمپوست را دارند، ولی متأسفانه به دلیل فعالیت دوره گردها، مسیر تفکیک به صورت کامل انجام نمیشود.
وی گفت: به دلیل ناقص بودن طرحهای بخش خصوصی هنوز به صورت کامل این طرحها به تصویب نرسیده اند و نتوانسته ایم با بخش خصوصی در رابطه با سرمایه گذاری و تفکیک زباله در مرکز دفن زباله محمدآباد به نتیجه برسیم.
طاهرخانی افزود: روزانه ۲۸۰ تا ۳۰۰ تن زباله د ر شهر قزوین تولید میشود که این میزان به ازای هر شهروند قزوینی، ۷۰۰ گرم و سرانه تولید زبانه در قزوین از سرانه کشوری بالاتر است.
شهردار افزود: با توجه به اینکه روزانه ۷۰۰ تن زباله به مرکز دفن زباله محمد آباد وارد میشود باید خط یک تفکیک زباله تکمیل شود و با راه اندازی خط ۲ میتوان از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کرد.
طاهرخانی تصریح کرد: برای تفکیک زباله از مبدأ، نیازمند همیاری جدی دستگاههای اجرایی و مردم هستیم.
وی گفت: کسانی که زباله هایشان را به صورت تفکیک شده به شهرداری تحویل بدهند از تخفیفهای ویژه هزینههای دفع پسماند بهره مند میشوند.
داوران، دبیر شبکه تشکلهای زیست محیطی استان هم گفت: مدیریت درستی در دفن پسماندهای زیست محیطی در استان صورت نگرفته و بر همین اساس سلامت شهروندان به خطر افتاده است.
دبیر شبکه تشکلهای زیست محیطی خاطرنشان کرد: تفکیک در محل به درستی صورت نمیگیرد و جمع آوری موقت زبالهها بدون رعایت موازین بهداشتی و دپوی زباله در اقصی نقاط شهر صورت میگیرد و این مسائل بر مشکلات بهداشتی و زیست محیطی شهر میافزایند.
داوران افزود: تفکیک از مبدأ باید از سوی شهرداری مدیریت شود و رسانهها و نهادهای آموزشی و تشکلها باید در این زمینه به مردم آموزش بدهند.
وی خاطرنشان کرد: باید با یک مدیریت همه جانبه و جامع آموزش به شهروندان محقق شود و در صورت تحقق تفکیک از مبدأ دیگر شاهد مشکلات موجود در سایت محمدآباد نخواهیم بود.
داوران افزود: ظرفیت مرکز دفن زباله محمدآباد در حال تکمیل شدن است و از کمپوستهای تولید شده در آن استفاده نمیشود و موضوع شیرابهها نیز به یک معضل زیست محیطی تبدیل شده است.
پاسخ ها