به گزارش گروه وبگردی اخبار ، اگرچه در بیشتر موارد مردم شمیران را با آب و هوای بینظیرش میشناسند اما نسخهشناس و مورخی چون «سیدعبدالله انوار» دارد و نام «عبدالخالق الیاسی، معلم فرزانه با ۶۰ سال سابقه معلمی» با آن گره خورده است.
«فخرالدین قوامی، پزشک متخصص و معتمد شمیران»، «مهدی اربابی پیشکسوت ورزش شمیران و سرپرست اسبق تیم ملی قوتبال» و «حجتالله کسری پیرغلام اباعبدالله الحسین (ع)» هم تنها تنی چند از مفاخر شمیران به شمار میروند.
جاذبههای سحرآمیز شمرون
«سیدمهدی ساداتی» فرماندار شمیران میگوید: طبیعت بکر، آبوهوای بینظیر و جاذبههای طبیعی شمرون و علاوه بر اینها، امکانات و ظرفیتهای دستساز انسانی این شهرستان را به ریه پایتخت و مقصد گردشگری بسیاری از شهروندان، همچنین مرکزی برای تجارت، خرید و گذران ساعاتی خوش تبدیل کرده است.
مدرسه یخنوردی میگن، درکه، دربند، آبشار چالمگس، دره کلوگان و آبشار غلاک تنها بخشی از جاذبههای طبیعی گردشگری شمیرانات است و در کنار آن میتوان به وجود بوستانها و پارکهایی چون دارآباد، جمشیدیه و نیلوفر نیز اشاره کرد.
قلههای مرتفع که ظرفیت تفریحات و ورزشهایی نظیر کوهنوردی، اسکی و یخنوردی را به صورت حرفهای و در سطح برگزاری مسابقات بیناللملی فراهم کرده هم منطقه را به یکی از قطبهای اصلی تفریح سالم و ورزشهای زمستانی تبدیل کرده است.
آب دیگر نعمت این سرزمین پربرکت است؛ آب معدنی و مفیدی که در چشمههای برخی از روستاها جاری شده و بسیاری از مردم برای بهرمندی از آن به منظور ارتقای سلامت یا درمان بیماران به سفر روستایی میروند و البته مهمتر از آن، عبور رودخانه جاجرود و سد لتیان است که بیش از ۳۰ درصد آب شرب سالم و باکیفیت را برای پایتخت تامین میکند.
امامزاده صالح، قطب فرهنگی تهران
وجود قطبهای مهم فرهنگی و مذهبی، همچون امامزاده صالح (ع) و امامزاده علی اکبر (ع)، کهفالشهدا، مساجد و تکیههای قدیمی نیز از علل مهم حضور پرشور مردم در این شهرستان است و به گفته «ساداتی» مردم متدین شمیرانات نیز با برپایی شایسته آیینهای فرهنگی و مذهبی در مناسبتهای مختلف شمسی و قمری، رنگ و بوی فرهنگ اسلامی را به خوبی حفظ کردهاند و به نسلهای آینده نیز منتقل میکنند.
چنار درون حیاط امامزاده صالح با قدمتی نزدیک به ۸۰۰ سال نشان از تاریخ تهران و شمیران داشت و گرچه در دهه هفتاد خشک و قطع شد اما در سندهای تاریخی به آن اشاره شده است تا جایی که «ژان دیولافوا» فرانسوی که در دوره قاجار درخت را دیده بوده در دربارهٔ آن نوشته است: «محیط درخت تقریبا به ۱۵ متر میرسد؛ هریک از شاخههای آن مانند تنه درخت کهنسالی بر فراز بنای مسجد و اطراف آن سر به آسمان کشیده است.
این درخت عده کثیری را در سایه خود پناه میدهد و مؤمنین در زیر آن نماز میخوانند؛ مکتبدار کودکان را در آنجا جمع کرده و درس میدهد و قهوهچی سماور و استکان و لوازم خود را درون حفره پایه درخت جای دادهاست».
از سعدآباد تا نیاوران
وجود کاخ موزههای متعدد که امروز به عنوان مهمترین مجموعههای فرهنگی تاریخی کشور به حساب میآید، عاملی موثر برای جذابیت شمرون است؛ اماکنی که با معماری اصیل ایرانی و اشیای گرانبها، تاریخ دیرین ایران را در دل خود جای داده است و نسل به نسل به تصویر میکشد.
فرماندار شمیرانات نیز میگوید: این کاخموزهها علاوه بر اینکه یکی از مهمترین مقاصد گردشگران داخلی و خارجی است، برای آموزش نسل امروز نیز استفاده میشود تا آنان درک خوبی از برهههای مختلف تاریخ پیش از انقلاب اسلامی داشته باشند.
کاخ موزه نیاوران، کاخ موزه سعدآباد، موزه پروفسور حسابی، کاخ مظفری و باغ فردوس در شمیرانات، گنجینهای برای پژوهشگران تاریخی است و گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند.
موزههای سینما، خانهموزههای متعدد نظیر خانه جلال و سیمین، پروفسور حسابی، فرهنگسراها و بوستانهای عظیم و امکانات بالا و تمام اینها شمیران را به نگین تهران تبدیل کرده است.
کشاورزی پررونق در شمرون
آبوهوا، خاک و آب مناسب، لازمه تولیدات محصولات باکیفیت کشاورزی است که در شمیرانات از تمام آنها بهرمندیم؛ کشاورزان نمونه و پرتلاش نیز از این ظرفیتهای الهی حداکثر استفاده را میکنند و به گفته «ساداتی» حاصل آن چنین شده که شمرون در تولید محصولات باغی و عسل رتبههای برتر کشور را کسب کرده است.
شمرون نامی آشنا برای خارجیها
وجود مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران یا سالن اجلاس سران، برخی از سفارتخانهها، خانههای سفرای کشورهای خارجی و کنسولگریها در شمیرانات نیز نگین هفترنگ تهران را به نامی آشنا برای خارجیها تبدیل کرده و گویا جاذبههای شمرون آنان را نیز میخکوب کرده است.
هفتهای برای نکوداشت مکتب تهران
هفته تهران با عنوان «مکتب تهران» از امروز، شنبه با بیش از ۲۰۰ برنامه فرهنگی آغاز شد؛ طرحی که در مرداد ۱۳۹۵ خورشیدی از طرف اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید و از آن پس ۱۴ مهرماه در تقویم عمومی کشور به نام پایتخت نامگذاری شد؛ بر همین اساس هر ساله هفته تهران از ۱۲ تا ۱۸ مهر ماه برگزار میشود.
خیابانهای قدیمی تهران گنجینهای غنی از تاریخ و کوچههایش راوی داستانها و سرگذشتهای پررمز و رازی است و در حقیقت روز تهران بهانهای است برای معرفی این کلانشهر به مردمی که روزگار خود را در آن میگذرانند.
منبع: ایرنا
پاسخ ها