🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

اجرای طرح های تقویت منابع آب زیرزمینی تسهیل شود

امام‌جمعه کاشان گفت: بارندگی‌های فراوانی ۲ سال گذشته در منطقه داشتیم اما بخش زیادی از دسترس خارج شد و نتوانستیم از آن برای تزریق در منابع زیرزمینی استفاده کنیم که لازم است در اجرای طرح‌های تقویت کننده منابع زیرزمینی تسهیل شود.

به گزارش گروه استان های اخبار از اصفهان،آیت‌الله عباسعلی سلیمانی امام‌جمعه کاشان امروز در دیدار با کارکنان شرکت آب و فاضلاب کاشان، نما و چشم‌انداز آب در منطقه را تابلوی گویای شهر برای آینده آن دانست و افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای طراحی و تدوین شود که تامین و پیش‌بینی آب در بازه‌های زمانی ۱۰ ساله، ۲۰ ساله و ۵۰ ساله مد نظر و مورد توجه قرار گیرد.

او بیان کرد: طرح‌ها و اقدام‌های آب‌رسانی در شهرستان انجام شده که شایسته قدردانی و همین که ۴۵ درصد از شهر کاشان زیر پوشش شبکه جمع‌آوری فاضلاب قرار گرفته، اقدامی ارزنده است و باید تلاش شود تا بقیه شهر زیر پوشش قرار بگیرد تا از پساب آن نیز بهره‌برداری شود.

نماینده، ولی فقیه در شهرستان کاشان اضافه کرد: بیشتر صنایع در این منطقه صنایع کم‌آب‌بر هستند و حتی بر اساس گزارش‌های اعلام شده، خط تولید صنایع فولاد نیز از فناوری بهره برده که نیاز چندانی به آب ندارد.

او اظهار داشت: با وجود صنایع مستقر در این منطقه به طور قطع یک لیتر پساب بدون مشتری نخواهد ماند، بنابر این باید از آب و پساب در منطقه حداکثر استفاده و بهره‌وری انجام شود.

سلیمانی با بیان اینکه ایران دارای بحران آب نیست و دچار بحران مدیریت آب است، افزود: کشور اگرچه در منطقه خشکی واقع شده است، اما در جوار شمال جنوب آن آب هست و حتی به آب‌های آزاد در دریای عمان دسترسی دارد و این مهم سرمایه محسوب می‌شود، چون برخی کشور‌ها در اطرافشان آبی وجود ندارد.

او یادآور شد: تمرکز دولت سازندگی روی طرح‌های زیرساختی در حوزه آب بود و طرح‌های خوبی نیز در آن دوره انجام شد، اما همچنان نیازمند کار‌های بیشتری هستیم.

امام‌جمعه کاشان از وزیر کنونی نیرو به عنوان یک چهره و شخصیت برجسته در موضوع آب نام برد و تصریح کرد: متاسفانه کمبود اعتبار مانع اجرای بیشتر طرح‌های آب و فاضلاب در کشور شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان نیز در این دیدار به تشریح وضعیت آبی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل پرداخت و تشریح کرد: کاشان نخستین دشت در کشور است که سال ۱۳۵۸ به عنوان دشت ممنوعه و بحرانی شناسایی و معرفی شد و از آن هنگام تا کنون با خشکسالی و بحران بی‌آبی روبه‌رو بوده است.

محمدرضا اسدی با بیان اینکه کاشان به لحاظ کمی و کیفی با چالش روبه‌رو است، اضافه کرد: بر این اساس علت طرح انتقال آب زاینده‌رود به منطقه در سال ۱۳۷۴ مورد توجه قرار گرفت و پس از ۱۰ سال با انتقال ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه به بهره‌برداری رسید.

او اظهار داشت: هم اکنون این مقدار به ۴۰۰ لیتر در ثانیه رسیده و خشکسالی‌های پی‌درپی که همه نقاط کشور را با مشکل روبه‌رو کرده است؛ ظرفیت خط انتقال نیز نتوانسته به ظرفیت نهایی آن که یک هزار و ۱۰۰ لیتر در ثانیه است، دست یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان ادامه داد: ۷۰ درصد آب آشامیدنی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل از سوی حفر چاه تامین می‌شود، اما کیفیت این آب به تنهایی برای آشامیدن مناسب نیست؛ به همین علت با آب انتقالی از زاینده‌رود مخلوط شده است تا به کیفیت قابل قبول برای آشامیدن برسد.

او افزود: ۱۲ شهر زیر پوشش آب و فاضلاب کاشان در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل قرار دارند و ۶۶ روستای منطقه نیز از ابتدای امسال با اجرای طرح یکپارچه‌سازی آبفای شهری و روستایی زیر پوشش قرار گرفتند.

اسدی اجرای طرح شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری کاشان و شماری از شهر‌های تابعه را از دیگر اقدام‌ها برشمرد و گفت: اجرای این طرح با ۷۳ میلیون یورو از سوی اعتبار‌های بانک توسعه اسلامی محقق شد که ۴۵ درصد از شهر کاشان را زیر پوشش قرار داده است.

به گفته او، از این میزان ۲۲ درصد از فاضلاب خانگی به شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری وصل شده است و فاضلاب آن تصفیه و در اختیار فضای سبز شهرداری و صنعت قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان، ظرفیت تصفیه‌خانه که با جدیدترین تجهیزات ساخته شده را ۳۰۰ لیتر در ثانیه بیان کرد و اظهار داشت: هم اکنون با ظرفیت ۱۱۰ لیتر در ثانیه در حال بهره‌برداری است و تحقق ظرفیت کامل آن در گروی مشارکت شهروندان در مناطق بهره‌برداری است که ضرورت دارد فاضلاب خانگی به شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری متصل شود.

او اضافه کرد: بخشی از پساب تصفیه شده فاضلاب شهری برای فضای سبز شهرداری کاشان را به مناطق بالادست پمپاژ شده و بخشی از آن نیز به شرکت‌های ذخیره‌سازی گاز و فولاد کویر پیش فروش شده است.

اسدی گفت: شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری در بخش دیگری از شهر کاشان که در بافت قدیم است، هنوز اجرا نشده، اما ساز و کار قانونی آن برای مشارکت سرمایه‌گذار بخش خصوصی فراهم شده است تا با بیع متقابل پساب آن به مدت ۲۰ تا ۲۵ سال در صنعت استفاده شود.

او افزود: با وجود اینکه شمار مشترکان شرکت سالانه به طور میانگین سه تا چهار درصد افزایش داشته، اما مصرف آب به طور میانگین پنج درصد کاهش یافته که این مهم اقدام شورای فرهنگی شرکت آب و فاضلاب است که با فعالیت‌های فرهنگی درون سازمانی و برون سازمانی در زمینه مدیریت مصرف به کار بست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان هزینه تمام‌شده آب برای این شرکت بر اساس استاندارد‌های حسابرسی در سال گذشته را ۲۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: این در حالی است که از سوی قیمت فروش حدود پنج هزار ریال و مابه‌التفاوت هزینه‌ای است که بیشتر از سوی ذخیره استهلاک شرکت تامین می‌شود؛ یعنی اعتباری که باید صرف نوسازی و توسعه شبکه‌های آب‌رسانی و شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری شود، صرف زیان ناشی از تفاوت قیمت آب می‌شود.

م

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋