به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از بجنورد ، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است، اما در چند سال اخیر ارقام جدید وارد استان شده است که ۳۰ رقم آن به باردهی رسیده اند.
محمدعلی شریکیان بر تنوع بخشی محصولات باغی در استان تاکید کرد و افزود: باید با توجه به تقاضا، ذائقه مشتری و سلیقه آنان تولید داشته باشیم و بازار باید مهمترین فاکتور برای بهره برداران این بخش باشد.
او اظهار کرد: با توجه به اینکه در استان خراسان شمالی در بیشتر سالها سرمای دیر رس بهاره وجود دارد و کشاورزان از این ناحیه خسارت هنگفتی میبینند که امسال نیز از این ناحیه باغ داران ضرر کردند باید ارقام جدید را عرصه کنیم که نسبت به سرما مقاوم باشد.
شریکیان افزود: انگور رقم کندری بعد از سرمای دیررس بهاره دوباره زایش دارد این در حالی است که تمامی ارقام انگور این توانمندی را ندارند یا اینکه بسیار محدود است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: رقم ترکمن ۴، انگور سیاه نیز کشمش بسیار با کیفیت دارد که قیمت آن در بازار در مقایسه با سایر ارقام دو تا سه برابر است که برای بهره بردار ارزش افزوده بیشتری دارد.
شریکیان افزود: ۱۰۰ هزار اصله نهال از ارقام برتر انگور در استان تولید شده است که شامل ترکمن ۴، رشه سردشت، پیکامی، بیدانه قرمز، شاهانی قرمز، یاقوتی، کندری، لعل، دیوانه، سپیداری و فلیم سیدلس است.
گفتنی است سرانه مصرف انگور در استان را ۱۵ کیلوگرم در سال دانست و افزود: ۱۲ هزار تن انواع انگور و ۴۳۲ تن کشمش در داخل استان مصرف میشود و سایر تولیدات به استانهای همجوار از جمله گلستان، مازندران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان حمل میشود.
پاسخ ها