به گزارش خبرنگار گروه استان های
اخبار
از ارومیه
، جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره واکسن آنفلوانزا گفت: تعداد ۳ هزار و ۷۵۰ واحد واکسن آنفلوانزا برای آذربایجان غربی دریافت شده است که ۲ هزار و ۵۰۰ واحد سه ظرفیتی و یک هزار و ۲۵۰ واحد چهار ظرفیتی میباشد.
جواد آقازاده درباره توزیع واکسن آنفلوانزا افزود: توزیع واکسن آنفلوانزا براساس اولویت گروههای پرخطر و از طریق مراکز بهداشت انجام میگیرد لذا مردم به داروخانهها مراجعه نکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره اولویتهای این واکسن بیان کرد: توزیع واکسن آنفلوانزا در دو اولویت اول و دوم انجام میگیرد که افراد شامل اولویت اول به صورت رایگان دریافت میکنند.
اولویت اول شامل افراد ذیل میباشد:
۱- پرسنل (بهداشتی، درمانی، خدماتی، اداری و انتظامات) شاغل در بیمارستانها که اولویت در این گروه با پرسنل شاغل در بخش یا اتاق ایزوله تنفسی فشار منفی، عفونی، بخش کرونا، فوق تخصصی ریه، ICU، CCU، داخلی، اطفال، اورژانس، آزمایشگاه، زایمان و سایر بخشهای ویژه بیمارستانی از جمله انکولوژی، سوختگی و ... میباشد)
۲- کلیه دانشجویان گروههای پزشکی که در فصل سرما وارد بخشهای بیمارستانی میگردند مشمول واکسیناسیون انفلوانزا میباشند.
۳- کلیه گروههای اولویت دار در بیمارستانهای دولتی که زیرمجموعه وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی نمیباشند، بیمارستانهای غیردولتی، خیریه و خصوصی نیز مشمول واکسیناسیون انفلوانزا میباشند.
۴- کلیه پرسنل نظام بهداشتی شاغل در واحدهای تحت پوشش شامل خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت، تسهیلات زایمانی، مراکز جامع خدمات سلامت، ستادهای شهرستان و استان.
۵- کلیه پرسنل شاغل در پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی (۱۱۵)
۶- کلیه پرسنل مستقر در پایگاههای مراقبت بهداشتی مرزی
۷- پرسنل بهداشتی درمانی شاغل در سازمانها و ادارات دولتی
۸- پرسنل سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست که در قسمتهای مرتبط با پرندگان فعالیت مینمایند.
۹- پرسنل نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاغل در بخشهای ارائه خدمات بهداشتی درمانی.
۱۰- بیماران (HIV/AIDS)، بیمارانی که به هرعلتی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند؛ اولویت با بیماران مبتلا به بدخیمی با یا بدون شیمی درمانی یا
رادیوتراپی، گیرندگان پیوند، دیالیزی، تالاسمی ماژور، آنمی سیکل سل، هموفیلی
۱۱- گروههای پرخطر در جامعه ایثارگران و جانبازان
۱۲- پرسنل و سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین عصبی عضلانی، معلولین ذهنی، بیماران روانی مزمن، کودکان بی سرپرست و زنان آسیب دیده اجتماعی
۱۳- مادران باردار که در فصل شیوع آنفلوانزا باردار هستند بالاترین اولویت جهت دریافت واکسن آنفلوانزا را دارند. زنان تا ۲ هفته پس از زایمان نیز مشمول این توصیه میباشند.
دکتر جواد آقازاده درباره گروههای پرخطر در اولویت دوم افزود: در شرایط فعلی واکسن مورد نیاز برای این گروه تامین نشده است با این حال در صورت تامین اولویت دوم با افراد ذیل میباشد:
۱- افراد دارای بیماریهای مزمن و زمینهای از جمله بیماریهای ریوی (منجمله آسم)، قلبی عروقی، کلیوی، کبدی، نورولوژیک، هماتولوژیک، غدد (منجمله دیابت ملیتوس)، اختلالات متابولیک. افراد در گروه سنی ۶ ماه تا ۱۸ سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین قرار دارند با توجه به اینکه این افراد در معرض خطر ابتلا به سندرم ری متعاقب با ویروس آنفلوانزا هستند، مشمول دریافت واکسن آنفلوانزای فصلی میباشند.
۲- افراد مبتلا به چاقی مفرط یا چاقی بیمار گونه
۳- کلیه مسافرین که قصد سفر به سایر کشورها را دارند جهت کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا توصیه میشود حداقل ۲ هفته قبل از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون آنفلوانزا اقدام نمایند.
پاسخ ها