این مقام انتظامی در استان افزود: در تحقیقات به عمل آمده، افراد مذکور ضمن اعتراف به بزه ارتکابی اعلام کردند که با تبلیغ اپلیکیشنهای جعلی از جمله افزایش فالوور و ضمن ترغیب کاربران نسبت به خرید، آنها را به درگاههای جعلی پرداخت (فیشینگ) هدایت میکردند.
نصرتی اضافه کرد: مجرمان سایبری که به واسطه تبلیغ اپلیکیشنهای جعلی از شهروندان کلاهبرداری میکردند، توسط پلیس فتا شهرستان مهاباد تحویل قانون داده شدند.
او با بیان اینکه با اقدامات فنی و پلیسی در راستای رسیدگی به پرونده، دو نفر که در ارتکاب این عمل مجرمانه دست داشتند، شناسایی شدند، ادامه داد: با بررسیهای انجام گرفته مشخص شد که یکی از آشنایان شاکی با ترفندهایی کارت بانکی وی را اجاره گرفته و بعد از آن متوجه واریز و برداشت مبالغی از حساب بانکی خود میشود.
رئیس پلیس فتا آذربایجانغربی بیان کرد: مجرمان سایبری در این عمل مجرمانه خود کارتهای افراد ناآگاه را اجاره کرده و مبالغ کلاهبرداری شده را به این حسابها انتقال داده و سپس و برداشت میکردند.
او با اشاره به اینکه فعال بودن رمز دوم دلیلی بر خرید و دانلود هر اپلیکیشنی نیست، گفت: برخی افراد کلاهبردار با طراحی و تبلیغ این گونه اپلیکیشنها کاربران به درگاههای جعلی هدایت کرده و حسابهای بانکی آنان را خالی میکنند.
این مقام انتظامی با اعلام اینکه تمام تراکنشها و مبادلاتی که از طریق حساب بانکی شهروندان انجام میگیرد بر عهده صاحب حساب است، تصریح کرد: تحت هیچ شرایطی پیشنهاد اجاره حساب یا کارت بانکی را نپذیرید تا از عواقب ناشی از فعالیتهای خلاف قانون که از طریق حساب یا کارتهای اجارهای انجام میشود در امان بمانید.
سرهنگ نصرتی از هموطنان خواست: هشدارهای پلیس فتا را جدی گرفته در صورت مواجهه با هرگونه موارد خلاف قانون و مجرمانه در فضای مجازی میتوانند از طریق سایت پلیس فتا (www.cyberpolice.ir) با این پلیس در میان بگذارند.
پاسخ ها