به گزارش گروه استان های اخبار از سنندج ،رفیق رضاقلی با اشاره به اینکه خانه کبدی در سنندج دایر است و ورزش کبدی در این شهرستان از جایگاه مطلوبی برخوردار است گفت: هم اکنون این ورزش در شهرستانهای دیواندره، قروه، مریوان و بیجار فعال شده است.
او با اشاره به اینکه ورزش کبدی بانوان در شهرستانهای سنندج و دیواندره فعال است، گفت: مهمترین مشکل ورزش بانوان مسایل فرهنگی و مخالفت خانوادهها با ورزش کبدی بانوان است.
رضاقلی مربی ماهر و باتجربه را یکی از نیازهای ورزش کبدی استان برشمرد و افزود: معرفی ورزش کبدی، برگزاری دوره مربیگری و تربیت مربیان توانمند یکی از اولویتهای هیات کبدی استان است.
رییس هیات ورزش کبدی استان کردستان رشد و توسعه هر ورزشی را نیازمند زیرساختها و منابع مالی مورد نیاز دانست و گفت: کمبود مربی در بخش بانوان مهمترین چالش بانوان در این عرصه است.
او با اشاره به اینکه ورزش کبدی رشته مدالآوری است و کردستان در این رشته توانسته به موفقیتهای خوبی دست یابد، اظهار کرد: ورزش کبدی مانند سایر رشتههای فوتبال و بسکتبال باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس هیات ورزش کبدی استان کردستان گفت: تاکنون تعداد ۲۳۰ ورزشکار در رشته کبدی در استان ساماندهی شدهاند.
او افزود: سال گذشته شهرستان سنندج در مسابقات کشوری جایگاه دوم کشوری نوجوانان و رتبه پنجم کشوری جوانان را کسب کرد.
رضاقلی تعامل هیات کبدی استان با آموزش و پرورش را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: استعدادیابی مربیان در مدارس یکی از برنامههای مهم هیات کبدی استان است و رده سنی ۹ تا ۱۲ سال جامعه هدف ماست.پ
به گفته وی، کلاسهای آموزش مربیگری بهمن امسال در دانشگاه فرهنگی تربیت معلم برگزار میشود.
رییس هیات ورزش کبدی استان کردستان یادآورشد: ورزش کبدی ورزشی گروهی و نوپاست و ریشه در بازیهای بومی محلی دارد، ورزش کبدی ترکیبی از کشتی و مشابه یوگاست و برای انجام آن تشک تاتامی مورد نیاز است، برخی از حرکات این ورزش شبیه کشتی است.
منبع:فارس
پاسخ ها