به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی اخبار ، فاطمه زهرا نصراللهی، دشمنان کشورمان هر روز به فکر پیدا کردن راه جدیدی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، آنها همواره در صدد خلق اتفاق تازهای برای به زانو در آوردن ملت ایران قدم برمیدارند. اما به نظر می رسد که دیگر کفگیرشان به ته دیگ خورده و چیزی در چنته ندارند که با آن ما را بکوبند.
طی چند سال گذشته دشمن ما که از همه جا ناامید شده است، سعی کرده با تکیه بر دسیسه جدید خود یعنی تحریف اطلاعات و بیان مسائل به دروغ، جور دیگری وارد کارزار فروپاشی ایران اقدام کند، غافل از اینکه ما همواره به گوش هستیم و دیگر حنای آنها، برای مردم ما رنگی ندارد.
داستان از آنجایی شروع میشود که دیگر قدرت نظامی، تحریم اقتصادی، تهدید، تکثیر گروههای تروریستی و یکجانبه گرایی غرب بر روی جمهوری اسلامی تاثیر گذار واقع نشد، لذا به باور کارشناسان، دشمن سعی کرده تا با اطلاعات و باور غلط برخی از افراد داخل کشور استفاده بهینه کند.
حسین کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با اخبار، گفت که کشورمان اکنون در مقابل ۵ حادثه تهدیدها، تحریم ها، تحقیرها، تکثیرها و تحریفها، قرار دارد. اکنون با دو نوع تحریف خودی و تحریف دشمن مواجهیم. در همین راستا رسانههای صهیونیستی و معاند سعی میکنند حقایق و واقعیتهای جامعه ما را تحریف و یک سیاه نمایی را انجام دهند تا مردم ما را ناچار به سازش و تسلیم کنند.
او با تاکید بر اینکه گاهی اوقات در داخل کشورمان درباره مسائل ایران و آمریکا حرفهایی با موضوع روشن فکری، دلسوزی و دلواپسی مطرح میشود که در آن حقایق اتفاقاتی که میافتد، تحریف میشود، معتقد است که دشمن با دادن اطلاعات غلط به افکار عمومی ایران و بین المللی سعی در فریب و تحریف دارد.
در همین راستا حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۰ مرداد امسال به مناسبت عید سعید قربان در بخشی از سخنرانی تلویزیونی خود خطاب به مردم از اهمیت استفاده از تحریف تحریمها توسط دشمنان یاد کردند و فرمودند که «به موازات تحریم - این را درست توجه کنید- یک جریان تحریف هم هست؛ تحریف حقایق، واژگون نشان دادن واقعیات؛ چه واقعیات کشور ما، چه واقعیات مرتبط با کشور ما؛ این هم یکی از کارهایی است که دشمنان انجام میدهند. هدف از این تحریف دو چیز است: یکی، ضربه به روحیهی مردم. یکی [هم]آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است. پول زیادی هم دارند خرج میکنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند».
ایشان در بخشی دیگر از بیانات خود فرمودند که «در آن بخش دوّم، [یعنی]آدرس غلط دادن، آدرس دادنشان این جوری است که میگویند اگر میخواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید. این هم جریان تحریف. البتّه من به شما عرض بکنم که بله، بعضیها تحت تأثیر قرار میگیرند و همان مطلبی را که آنها میگویند تکرار میکنند. خب این در بعضیها اثر میکند، امّا در اکثر مردم، در غالب ملّت ایران اثر نمیکند. [غالب مردم] شناختهاند آمریکا را، شناختهاند دشمن را، میدانند که اینها دروغ میگویند. میدانند اینها مغرضانه حرف میزنند؛ پس جریان تحریف هم به نتایج مورد نظر آنها نرسیده... اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد؛ زیرا عرصه، عرصهی جنگ ارادهها است».
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور هم در ۱۴ مرداد امسال، یکی از آسیبهای جدی کشور در بحث افکار عمومی را بحث تحریف دانست، چرا که از یک سو رسانههای بیگانه و معاند سعی در تحریف و قلب اخبار و واقعیتها دارند و از سوی دیگر فناوریهای جدید و اقبال به این فناوریها در غیاب سواد رسانهای، زمینه موج آفرینیهای عمدتاً غیر واقعی را برای شبه رسانهها فراهم کرده و در مجموع موجبات تحریف در تصویر سازیها برای افکار عمومی را فراهم کرده است.
او با تاکید بر اینکه بزرگترین تحریف این است که مردم را ناامید کنیم و اعتماد مردم به مسئولان و نظام را کم کنیم، گفت که در نتیجه این تحریف، مردم تحت تاثیر شبه رسانهها و رسانههای بیگانه قرار میگیرند.
رحمانی فضلی با مرور برخی روندهای تحریف که نتیجه عملی آن عدم انتقال واقعیتهای جامعه به مردم است، گفت که «وقتی در عوض نقد افراد، جایگاهها و بلکه نهادها و سازمانها، مورد تخریب قرار میگیرد و زیر سوال میرود، عملاً با تضعیف نهادها و سازمانهای مختلف، بخش از نظام و مجموعه نظام زیرسوال میرود و اعتماد مردم به کل کشور تحت الشعاع قرار میگیرد».
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور در ۲۶ مرداد امسال در این باره گفته است که «عدهای در خارج از کشور از جمله معاندین، دشمنان و به ویژه منافقین که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار نفر از فرزندان این کشور آلوده است، به دنبال ناکارآمدی نظام هستند، البته در داخل کشور نیز ما باید بسیار دقت و توجه داشته باشیم تا خدای ناکرده خواسته یا ناخواسته افرادی درگیر تحریف نشوند. بعضی مواقع افراد سوء نیتی هم ندارند و ناخواسته و ندانسته ممکن است در مسیر برنامههای دشمن قرار گیرند که در این شرایط باید هوشمندانه عمل کرد».
او همچنین در ادامه میگوید که «در شرایط اعمال تحریمهای ظالمانه که بیتعارف سختیهای زیادی هم برای ما ایجاد کرده است، اما عزت، شرف و غیرت دینی و ملی مردم توانسته است این شرایط را قابل تحمل کند و اینها در سایه رهبری حضرت آیتالله خامنهای قابل تحقق است».
حجت الله عبدالملکی کارشناس مسائل سیاسی هم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، معتقد است که از سالهای گذشته تاکنون دو تحریف در ارتباط با تحریمها در حال روی دادن است، نخست مربوط به میزان اثر گذاری تحریم هاست؛ در این سالها چنین القا شده که همه مشکلات ما منشأ خارجی دارد، در حالی که این موضوع درست نیست و حداقل ۸۰ درصد مشکلات در داخل اقتصاد ایران هیچ ارتباطی با تحریم خارجی ندارد، بلکه منشا داخلی دارد.
او همچنین در مورد تحریف نقش تعامل و مذاکره با آمریکا در رفع تحریمها، بیان کرد که با توجه به تجربه برجام، مذاکره با واشنگتن نه تنها در رفع تحریمها هیچ اثری ندارد، بلکه آن را جریتر میکند و امیدواری غرب را برای اینکه بتوانند بیشتر ما را تحت فشار قرار دهند، افزایش میدهد.
رحمانی فضلی وزیر کشور با اشاره به فرمایشات رهبری، راهکار مقابله با تحریف و خنثی کردن آن میگوید که وحدت، انسجام، کارآمدی، امیدسازی و امیدآفرینی، اعتمادسازی و تقویت مقاومت باید مورد توجه قرار گیرد و خط سیر مدنظر ایشان را دقیق پیگیری کنیم، همچنین بیان مشکلات برای افکار عمومی، هیچ تلازمی با تصویر سازی از دوگانگی، چندگانگی، دعوا و اختلاف ندارد و نباید اخباری که موجب انشقاق جامعه میشود، پر رنگ شود، در مقابل باید سعی کنیم امید و انگیزه را به جامعه منتقل کنیم.
عبدالمکی کارشناس مسائل سیاسی هم بر این باور است که اگر مردم و نخبگان کشور متوجه این دو واقعیت شوند که اولا با مذاکره تحریمها برداشته نخواهد شد و دوما عمده مشکلات ما ربطی به تحریمهای خارجی ندارد، مدل پیشرفت اقتصادی ما از اقتصاد مذاکراتی به اقتصادی مقاومتی تبدیل میشود، لذا در چارچوب اقتصاد مقاومتی به مشکلات داخلی نظام اقتصادی میپردازیم؛ از جمله سیستم بانکی که معیوب است و نقدینگی را به سمت تولید نمیبرد، فرهنگ اقتصاد و مشکلاتی که در تجارت خارجی داری، لذا در آن زمان مشکلات ما عمدتا حل میشود و آمریکاییها به این نتیجه میرسند که اقتصاد ایران ما به رغم همه تحریمها درست مدیریت میشود.
عبدالملکی تاکید میکند که تحریمهای اعمالی آمریکا برای خودشان هم هزینه دارد و اقتصاد مقاومتی ما با رفع موانع داخلی منجر به کم اثر یا بی اثر شدن تحریمهای خارجی میشود و با توجه به هزینههایی که تحریمهای خارجی برای غربیها دارد آنها خودشان به صورت یکجا تحریمها را لغو میکنند. او تحریفها را مانع اصلی پیشرفت اقتصادی کشور دانست و گفت که تحریف منجر شد ایران به سمت حل مشکلات اقتصادی که به دست خودمان شدنی است، حرکت نکند.
کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی هم تحریف را جبهه جنگی میخواند که برای پیروزی در آن نیاز به اتحاد داریم. او همچنین میگوید که بایستی همه ابزار رسانهای، منبرها، مساجد، مراکز دانشگاهی و کرسیهای آزاداندیشی را به کار بگیریم و روشن فکران، احزاب و سیاسیون کشور هم به صحنه بیایند و این را یک جنگ واقعی تلقی کنند، نه اینکه خودشان سرباز خط این تحریف باشند.
او شفافیت، اطلاع رسانی سریع و به موقع، خنثی کردن پاسخ توطئههای دشمن و پاسخ دادن به شبهات را موضوع مهمی خواند که میتواند تنها راه مقابله با دشمن در خط تحریف باشد.
پاسخ ها