به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی اخبار ، زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص تعلق کارت های بازرگانی تصریح کرد: میزان صادرات غیرنفتی کشور از بازه زمانی ۲۲ /۱/ ۹۷ تا پایان سال ۹۸ بیش از ۸۰ میلیارد دلار بوده، اما تعهدات ارزی به این میزان نبوده است.
او افزود: در سال های ۹۷ و ۹۸ حدود ۵۵ میلیارد یورو صادرات غیر نفتی داشتیم و میزان تعهدات ارزی ۵۰ میلیارد یورو بوده است. بر اساس آمار بانک مرکزی از صادرات غیرنفتی به غیر از گاز و فرآورده های نفتی، ۵۰ میلیارد یورو ارز باید به کشور باز می گشت اما ۳۳ میلیارد یورو بازگشته و ۱۷ میلیارد یورو ارز باقی مانده که بازنگشته است.
زادبوم در خصوص شرکت هایی که ارز را بازنگردانده اند گفت: شرکت های دولتی و خصوصی به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول شرکت هایی که کارت بازرگانی دارند و به عنوان واحد تولیدی کار می کنند. دسته دوم شرکت هایی که کارت بازرگانی دارند و صرفا فعالیت بازرگانی انجام می دهند و دسته سوم کارت بازرگانی ندارند و با کارت پیله وری و مرزنشینی فعالیت می کنند.
او ادامه داد: ۲۱ هزار صادرکننده کارت بازرگانی دارند، حدود ۱۰ هزار نفر کارت بازرگانی ندارند و با کارت پیله وری و مرزنشینی فعالیت می کنند.
این مقام مسئول در خصوص برخورد با کسانی که تعهدات ارزی خود را انجام نداده اند گفت:کارگروهی متشکل از اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، گمرک و وزارت صمت در این خصوص تصمیم گیری می کند و بر این اساس صادرکنندگانی که تا تاریخ ۲۱ تیر ماه امسال هیچ تعهد ارزی به بانک مرکزی نداشتند، کارت بازرگانی آنها تعلیق شده است.
او افزود: در مرحله اول کارت بازرگانی ۲۵۰۰ نفر تعلیق شد که ۴۰۰ نفر ایفای تعهدات ارزی کردند و تعلیق کارت های آن ها برداشته شد و ۲۱۰۰ شرکت باقی ماندند که ایفای تعهد ارزی آن ها صفر درصد بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: صادرکنندگانی که یک تا ۳۰ درصد تعهد ارزی ایفا کرده اند در تاریخ ۱۵ شهریور و صادرکنندگانی که ۳۱ تا ۶۹ درصد تعهد خود را ایفا کرده اند، در تاریخ ۳۱ شهریور کارت بازرگانی آنها تعلیق میشود.
او افزود: صادرکنندگان جهت جلوگیری از تعلیق کارت بازرگانی خود باید ایفای تعهدات ارزی خود را حداقل به ۶۹ درصد برسانند.
در حال تکمیل...
پاسخ ها