به گزارش گروه وبگردی اخبار ، اگر سنگ کیسه صفرا دارید باید تابع رژیم غذایی باشید که اساساً شامل غذاهای کمچرب شود؛ بنابراین باید از خوردن غذاهای سرخ شده، روغنها و سسها پرهیز نمایید. در عوض شما باید مصرف مایعات، میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید.
این رعایتهای غذایی کمکتان خواهند کرد علائمی مانند شکمدرد یا احساس ناراحتی در مواقع خاص را کاهش دهید، چون غذایی که میخورید، یک عامل اساسی است. البته راهکارهای تغذیهای نباید جایگزین درمانهای پزشکی شوند که پزشکتان برای شما تجویز میکند. درمان پزشکی سنگ کیسه صفرا میتواند شامل مصرف یک سری از داروها جهت تسکین علائم شود.
سنگ کیسه صفرا چیست؟
ایجاد سنگ کیسه صفرا، مشکلی شایع است. سنگ کیسه صفرا، ذرات جامدی هستند که در کیسه صفرا شکل میگیرند و علت آن نیز کریستالی شدن صفراست.
کیسه صفرا اندامی کوچک است که در کنار کبد و لوزالمعده قرار دارد و مسئول تولید آنزیمهای گوارشی و صفرا برای هضم چربیهاست. سنگ کیسه صفرا اجازه نمیدهد تا کیسه صفرا کارش را انجام بدهد، بنابراین جلوی هضم راحت تمام غذاها را میگیرد.
عدهای عقیده دارند که سنگ کیسه صفرا میتواند ناشی از عادتهای نادرست غذایی باشد. مصرف زیاد غذاهای پُرچرب، کبد را وادار میکند صفرای بیشتری ترشح کند. به همین دلیل باید آنچه میخورید را کنترل کنید، هم برای جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا و هم برای تسکین علائمتان.
رژیم غذایی برای افرادی که دچار سنگ کیسه صفرا هستند
اگر دچار سنگ کیسه صفرا هستید، خیلی مهم است که روزی دو و نیم تا سه لیتر آب بنوشید و رژیم غذایی مخصوص و مناسبی داشته باشید، زیرا اگر دارو مصرف کنید، اما رژیم غذاییتان را اصلاح نکنید، مشکل اصلی برطرف نخواهد شد. یک برنامهی غذایی ثابت برای خود در نظر بگیرید که شامل پنج تا شش وعده غذایی باشد و موارد زیر را مدنظر قرار دهید:
در روز بیشتر از چهار میوه مصرف نکنید. سه وعده غذایی اصلی و دو تا سه میان وعده میل کنید. در عرض کمتر از یک ساعت پس از بیدار شدن از خواب صبحانه بخورید. بین وعدههای غذاییتان بیشتر از چهار تا پنج ساعت فاصله نگذارید. اگر فاصلهی شام تا وقت خوابتان بیشتر از سه ساعت است باید یک اسنک بخورید.
غذاهایی که بیماران دچار سنگ کیسه صفرا مجاز به خوردن آن هستند
شما باید غذاهایی مصرف کنید که دارای محتوای آب زیاد و با چربی بسیار کم یا بدون چربی باشند، مانند:. میوهها بهجز نارگیل و آووکادو. سبزیجات خصوصاً بهصورت پخته شده که هضم آسانتری دارند. غلات سبوسدار، مانند برنج، پاستا و نان گندم کامل. گوشتهای کمچرب و پخته شده یا گریل شده مانند مرغ بدون پوست، ماهی و بوقلمون. آب و آبمیوه طبیعی. علاوه بر مصرف این مواد غذایی، مهم است که آنها را گریل یا بخارپز کنید، زیرا این شیوههای پخت، چربی به غذا اضافه نمیکنند.
سنگ کیسه صفرا میتواند ناشی از عادتهای نادرست غذایی باشد. مصرف زیاد غذاهای پُرچرب، کبد را وادار میکند صفرای بیشتری ترشح کند. به همین دلیل باید آنچه میخورید را کنترل کنید، هم برای جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا و هم برای تسکین علائمتان
غذاهای ممنوعه برای کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند
غذاهای پُرچرب مانند موارد زیر برای شما ممنوع هستند:. شیر کامل، پنیر کاتج و ماست. پنیرهای زرد مانند پارمزان. کره و دیگر چربیهای حیوانی. گوشتهای چرب مانند گوشت دنده، سوسیس یا گوشت اردک و غاز. دل و روده جانوران مانند جگر و دل و قلوه و سیراب شیردان. دانههای روغنی مانند گردو، بادام، بادامزمینی و بلوط. شکلات، کلوچه، شیرینی خامهای، عصاره گوشت، سسهای آماده مصرف و مایونز. نوشابههای الکلی. محصولات قندی. نوشابههای گازدار
چرا باید مصرف چربی را محدود کنید؟
وقتی کسی دچار سنگ کیسه صفرا میشد، در واقع برای هضم چربیها مشکل پیدا میکند، زیرا صفرا یا زرداب مادهای است که کیسه صفرا آن را تولید میکند و عملکرد آن ترکیب شدن با چربیها در رودههاست تا به جذبشان کمک کند؛ بنابراین اگر افراد دچار سنگ کیسه صفرا، چربی مصرف کنند، کیسه صفرا مجبور میشود صفرای بیشتری تولید کند و این اتفاق باعث درد و ناراحتی بیشتر خواهد شد.
با توجه به این مسئله، باید به خاطر داشته باشید افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند باید با یک متخصص تغذیه مشورت کنند تا برنامهای غذایی خاص شرایط و نیازهای خود داشته باشند. همچنین فراموش نکنید که مراجعه به جراح داخلی و گوارش جهت در پیش گرفتن درمان پزشکی ضرورت دارد.
منبع: تبیان
پاسخ ها