وی اظهار داشت: دوبینی، دهان خشک، تغییر صدا، اشکال در بلع و فلج اندامها از علائم این بیماری بوده بیماران ممکن است هفتهها یا ماهها در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند و از دستگاه بادگیر استفاده کنند تا فلج ماهیچهها از بین برود.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: علائم مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده به این سم حدود ۱۸ تا ۳۶ ساعت پس از مصرف دیده میشود و اگر به موقع تشخیص داده نشود حتی به مرگ و میر نیز منجر خواهد شد.
مردانی تصریح کرد: غذاهای کنسروی مانند تن ماهی، لوبیا چیتی و غیره، کشک و پنیرهای محلی زمینه ساز ابتلا به بوتولیسم هستند و افراد حتما باید قبل از مصرف مواد غذایی کنسروی آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خوب بجوشانند یا خوب تفت دهند.
وی اظهار داشت: از خوردن غذاهای آماده اگر قوطی آنها ورم کرده یا اگر بوی ماندگی میدهد، خودداری شود و هرگز غذا را در هوای اتاق رها نکنید، زیرا عامل بیماری در هوا و خاک وجود دارد و به راحتی روی غذا نشسته و رشد میکند.
به گفته مردانی، قبل از مصرف پنیرهای محلی و کشک از سالم بودن آنها مطمئن شوید در غیر این صورت اگر سم بوتولیسم در مراحل اولیه وارد دستگاه گوارش شود، باید به محض دیدن علائم غیرعادی در بدن به پزشک گوارش مراجعه کرده تا با انجام معاینات دقیق بتوان این سم را خارج کرد در غیر این صورت وجود این باکتری در بدن بسیار خطرناک است و زندگی فرد را مختل خواهد کرد.
بوتولیسم نوعی فلج شل پائین رونده است که به صورت حاد حمله میکند و در اثر بلع یا جذب توکسین تولید و به وسیله «کلستریدیوم بوتولینوم»، ایجاد میشود. توکسین بوتولینیوم قویترین و مرگ بارترین توکسین دنیاست و فلج ناشی از آن میتواند به دلیل وقفه تنفسی ناشی از فلج عضلات تنفسی به سرعت منجر به مرگ شود. به همین دلیل بیماری یک اورژانس پزشکی است. تشخیص فوری و مداوا میتواند از عوارض، مرگ و میر جلوگیری کند، زیرا اغلب، انواع بوتولیسمها با آنتی توکسین درمان میشوند.
منبع: ایرنا
پاسخ ها