اسحاق جهانگیری در این جلسه از اهدای عضو به عنوان کاری بزرگ و انسانی یاد کرد و گفت: اهدا کنندگان عضو در حقیقت به افراد نیازمند فرصت حیات مجدد میبخشند که اقدامی بزرگ و ستودنی است.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری فتوای امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن پیوند اعضا، اظهار داشت: پیوند اعضاء در کشور با نفس گرم امام راحل آغاز شد و امروز توانمندی علمی کشور در این بخش در میان تمام کشورها زبانزد است.
جهانگیری با بیان اینکه مردم ایران همواره به کارهای خیر علاقهمند بوده اند، تصریح کرد: اهدای عضو رابطه مستقیمی با فرهنگ مردم کشورمان دارد چرا که اهدای عضو در حقیقت نجات جان انسانهای نیازمند است و ایثار و از خودگذشتگی نیز از ویژگیهای بارز مردم ایران است.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به درخواست مطرح شده در جلسه مبنی بر نیاز به اعتبار مالی برای فرهنگ سازی و کمک به خانوادههای اهدا کننده عضو، خاطرنشان کرد: دولت در حد توان برای ترویج برنامههای انجمن اهدای عضو کمک خواهد کرد و در کنار آن اگر برنامههای این انجمن به خوبی برای خیرین و مردم تشریح شود، شاهد کمک و حمایتهای خیرین کشور در این بخش خواهیم بود.
جهانگیری همچنین از اعضای هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان خواست ساز و کاری اندیشیده شود تا اهدا کنندگان عضو و کسانی که حمایتهای مالی از اینگونه برنامهها را انجام میدهند به جامعه معرفی و نام آنها در کشور ماندگار شود.
در این جلسه نماینده اعضای هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان گزارشی از تاریخچه فراهم آوری و پیوند اعضا در ایران ارائه کرد و گفت: پیوند اعضا در ایران از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و این اتفاق بزرگ با فتوای امام خمینی (ره) در کشور آغاز شد.
وی به تشریح وضعیت کنونی اهدای عضو در ایران پرداخت و با اشاره به اینکه میزان بیماران نیازمند به عضو پیوندی در کشور ۲۵ هزار نفر است، افزود: با وجود رشد حدود ۷۰ برابری شاخص اهدای عضو در سالهای گذشته، اما روزانه ۷ تا ۱۰ نفر نیازمند پیوند عضو در کشور فوت میکنند.
نماینده اعضای هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان همچنین از اثربخشی فراوان پیوند عضو در کشور در صرفه جویی ارزی خبر داد و گفت: میزان صرفه جویی پیوند کلیه در کشور بالغ بر ۲ میلیارد پوند بوده است.
وی با اشاره به توانمندی گسترده کشورمان در بخش پیوند اعضاء افزود: تعداد پیوند کبد فقط در یک مرکز در شهر شیراز سالانه حدود ۷۰۰ مورد است و این در حالی است که رتبه دوم در پیوند کبد، ایالت کالیفرنیا در کشور آمریکاست که سالانه ۴۰۰ پیوند انجام میشود.
در ادامه این جلسه اعضای هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان به بیان دغدغهها و نیازهای خود پرداختند و خواستار حمایتهای دولت برای ترویج فرهنگ اهدای عضو، تامین منابع مالی مورد نیاز و تامین نیروی انسانی برای فعالیت در این حوزه شدند.
پاسخ ها