به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی اخبار ، هفتهها پیش از مراسم کلنگ زنی خبر تفاهم نامه آن مخابره و تبلیغات گسترده آن در پایتخت انجام شد.
از هزینه برای تهیه مستند تلویزیونی تا نصب بنر در تمام پایتخت گوشهای از اقدامهای مدیریت شهری برای اطلاع رسانی به شهروندان برای انجام تفاهم نامه و کلنگ زنی مراسمی بود که شاید بتوان گفت پس از افتتاح پر حاشیه زیر گذر یکطرفه استاد معین، افتتاح ناقص زیر گذر گیشا و معبر نجفی رستگار میتوانست یکی از اقدامهای مثبت مدیریت شهری در دوره فعالیت خود باشد.
کلنگ احداث بوستان ارتش در پادگان ۰۶ با حضور جمعی از فرماندهان ارتش و مدیران شهری بر زمین خورد تا بر اساس توافق انجام شده بوستان ارتش با مساحتی بالغ بر ۳۵ هکتار در پادگان ۰۶ احداث شود.
پیروز حناچی شهردار تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی اخبار در تشریح جزئیات تفاهم شهرداری تهران با ارتش برای احداث بوستان ارتش در مجموعه پادگان ۰۶ گفت: بر اساس توافق انجام شده ۳۰ درصد از مساحت پادگان سهم نیروهای مسلح و ۷۰ درصد نیز در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته است.
شهردار تهران ادامه داد: در پادگان ۰۶ صد هزار متر مربع ساختمان وجود دارد که برخی از آنها ثبت ملی شده و شهرداری تهران در کنار مرمت ساختمانها، از تمامی آنها استفاده میکند.
حناچی تصریح کرد: طبق قانون پادگانها در ۳۰ درصد سهم ارتش نیز بارگذاری شده است، اما این بار گذاریها سنگین نیست.
شهردار تهران در تشریح رویکرد شهرداری تهران در تجهیز به بوستان ارتش، گفت: ما در شهرداری تهران به دنبال توسعه فضای باز هستیم و باید بگویم که پادگان ۰۶ دو میدان صبحگاه بزرگ دارد که میتواند به فضای بازی کودکان تبدیل شود.
حناچی ادامه داد: بخشی از استارتاپهایی که جوان هستند و مورد تایید قرار گرفتند در بوستان ارتش مستقر میشوند تا به حل مشکلهای شهر بپردازند.
او در پاسخ به این سوال که بوستان ارتش چه زمانی مورد بهره برداری قرار میگیرد، گفت: تلاش ما در مدیریت شهری این است که در هفته دفاع مقدس و یا هفته دولت بتوانیم بوستان ارتش را به بهرهبرداری برسانیم و در آن را روی مردم باز کنیم.
حلاوت امضای این تفاهم نامه تنها چند روز برای شهرداری دوام داشت، زیرا صدای اولین اعتراضهای به امضای این تفاهم نامه از داخل شورای شهر تهران به گوش رسید که برخی از اعضا نسبت به حق بارگذاری ۳۰ درصدی ارتش در پادگان ۰۶ اعتراض کردند.
این اعتراضها به اندازه زیاد شد که برخی از اعضای شورای شهر تهران چه با استفاده از رسانههای در اختیار خود، چه با استفاده از ظرفیت فضای مجازی به دنبال جریان سازی و در هالهای از ابهام فرو بردن تفاهم نامه شهرداری با ارتش بودند.
محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران جزء اولین نفرات از اعضای شورای شهر تهران بود که مخالفت خود را با بارگذاری در پادگان ۰۶ اعلام کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این جمله که مهمترین نگرانی اعضای شورای شهر در زمینه تفاهمنامه پادگان۰۶ پنهان کاری در زمینه تفاهمنامه پادگان است، گفت: نگاه اولیه این بود که در احداث بوستان ارتش و تفاهم نامه شهرداری با ارتش تنها نظر کمیسیون تخصصی شورا اکتفا میکند، اما باید گفت ۶۳۰ هزار متر مربع بنا در منطقه پاسداران شکل بگیرد آثار منفی دارد و لازم است از پیوستهای ترافیکی و اجتماعی آن اطلاع حاصل شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: شهردار تهران ملزم است به تذکرها توجه کند و لازم است هر اقدام در این حوزه در مسیر قانونی کسب اجازه از شورای شهر تهران باشد.
حق شناس با ابراز امیدواری مبنی بر این که ما باید بتوانیم مطالبه مردم را پیگیری کنیم گفت: حقوق شهر باید رعایت شود و میتوان گفت تصمیم یک جانبه همواره آزار دهنده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر بخواهیم مشکلی از یک نهاد حل کنیم مشکلی پسندیده است، اما توجه نکردن به آثار زیست محیطی آن میتواند منجر به این میشود که یک منطقه لاکچری نشین دیگر در سلطنت آباد با بناها و برجهای چند طبقه شکل بگیرد.
دیگر واکنش در زمینه تفاهم نامه شهرداری با ارتش در زمینه احداث بوستان ارتش از سوی احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران بود که گفت: این مجموعه به جای آنکه بوستان شود میتوانست به موزه – بوستان تبدیل شود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: برای تبدیل یک خانه به خانه معمار چندین جلسه در شورا حرف زدیم، حالا چرا این چند ۱۰ هکتار بدون بررسی کلنگ خورد و این در حالیست که این باغ هویت بخش تهران است و میتوانیم اصالت و اولویتهای هویت تهران را در این بوستان نمایان کنیم.
مسجد جامعی ادامه داد: عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه قرار است ۱۵ هکتار این زمین به ارتش داده شود که در آن ساخت و ساز کنند گفت: در این مورد به صراحت با یکدیگر صحبت کنیم و باید بدانیم چه حجم جمعیتی و با چه تبعاتی در این ۱۵ هکتار (سهم ارتش در تفاهم نامه با شهرداری) ساکن می شوند.
یکی دیگر از اظهار نظرها درباره توافق شهرداری تهران با ارتش برای احداث بوستان ارتش در پادگان ۰۶ مربوط به علی اعطاء سخنگوی شورای شهر تهران بود که فضای مجازی را بستری برای اظهار نظر خود در این زمینه کرد.
اما پرسشی که مطرح میشود این است چگونه مدیران شهری تهران از جمله محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در مراسم کلنگ زنی و تفاهم ارتش با شهرداری تهران برای احداث بوستان ۰۶ حاضر میشوند، اما اعضای شورای شهر نسبت به مفاد آن اطلاعی ندارند و یا در صورت اطلاع موافق آن نیستند.
همین اظهار نظرها از سوی برخی از اعضای شورای شهر تهران موجب شد محسن هاشمی رئیس این شورا در حاشیه دویست و بیست و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران که روز یکشنبه ۲۲ تیرماه برگزار شد به تشریح آخرین وضعیت تفاهم شهرداری تهران با ارتش در زمینه احداث بوستان ارتش بپردازد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: زمانی که برای امضای تفاهمنامه ۰۶ رفتیم تعدادی از اعضای شورای شهر تهران گلایه کردند که چرا موافقت شد ۶۰۰ هزار متر بارگذاری شود و همین موضوع موجب شد، مخالفتهای برخی از افراد و ایجاد جوی منفی در این زمینه ایجاد شود و نمیگویم که موضوع بوستان شدن پادگان ۰۶ منتفی شده است.
این شکل اظهار نظر از سوی رئیس شورای شهر تهران موجب شد غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کند که تفاهم نامه احداث بوستان ارتش بین شهرداری تهران و ارتش لغو نشده است.
پیروز حناچی شهردار تهران نیز بر پابرجا بودن تفاهم نامه ارتش با شهرداری برای احداث بوستان ارتش تاکید کرد.
اما نکته قابل تامل در این ماجرا سکوت محمد علی مختاری مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران در این زمینه بود.
مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی اخبار در پاسخ به این سوال که با توجه به وعده شهردار تهران برای افتتاح بوستان ارتش در هفته دفاع مقدس آخرین وضعیت عملیات فضا سازی در پادگان ۰۶ به چه شکل است گفت: من در این باره صحبت نمیکنم و موضوع را از رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران پیگیری کنید.
شنیدهها حاکی از آن است با شکل گیری برخی از مخالفتها از سوی مدیریت شهری برای احداث بوستان ارتش و موضوع بارگذاری در فضای ۱۵ هکتاری متعلق به ارتش، این نهاد به دنبال بازنگری در تفاهم و انجام مطالعات تکمیلی است.
پاسخ ها