به گزارش گروه وبگردی اخبار ، با شروع فصل گرما، گوجههای خوش آب و رنگ هم از راه میرسند. به صورت سنتی بسیاری از خانوادهها، در فصل تابستان رب گوجه فرنگی درست میکنند تا به این صورت بتوانند در بقیه ایام سال با کمک رب به غذاهای خود رنگ و عطر بهتری بدهند. اما درست کردن رب گوجه فرنگی کار آسانی نیست. جدا از وقت گیر بودن آن، پخت رب در آپارتمان همیشه ممکن نیست.
در این مطلب میخواهیم چند راه دیگر را به منظور نگهداری گوجه فرنگی برای بقیه ایام سال خدمت شما معرفی کنیم.
کنسرو کردن گوجه خرد شده
وسایل لازم:
گوجههای رسیده و تازه، نمک، آبلیمو، شیشههای تمیز با درهایی محکم، قابلمه
روش کار:
ابتدا پوست گوجهها را بکنید. برای این کار روی گوجهها را با چاقویی تیز برش کوچکی بزنید و آنها را برای حداکثر یک دقیقه داخل آب جوش قرار دهید. بعد از خارج کردن از آب جوش، گوجهها را داخل آب یخ بگذارید. پوست گوجه با این روش به آسانی جدا میشود.
گوجههای پوستکنده شده را خرد کنید و داخل شیشههای تمیز بریزید و به هر شیشه متوسط، یک قاشق چایخوری نمک و دو قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید. آب گوجه فرنگی باقی مانده از فرایند خرد شدن را هم سر شیشهها بریزید یا اگر گوجهها کم آب بودند، بخشی از گوجهها را له کنید و داخل شیشه بریزید تا شیشه خوب پر شود. در شیشهها را محکم ببندید. قابلمهای را تا نیمه آب کنید و شیشهها را داخل آن قرار دهید. سطح آب باید در حدی باشد که تا لبه بالایی شیشهها داخل آب قرار گرفته باشد. شعله زیر قابلمه را بعد از چیدن شیشهها داخل آن، روشن کنید و بگذارید آب جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید. اگر دقت کنید بعد از چند دقیقه میتوانید ببینید که گوجههای داخل شیشهها هم در حال جوشیدن هستند. هر زمان گوجهها شروع به جوشیدن کردند، زمان بگیرید و ۴۵ دقیقه بعد شعله را خاموش کنید. بگذارید شیشهها داخل همان آب، آرام آرام خنک شوند.
مدت زمان ماندگاری:
کنسروهای گوجه به این ترتیب در جای خنک و تاریک تا شش ماه قابل نگهداری هستند. فقط هر زمان شیشهای را باز کردید، آن را داخل یخچال نگهداری و دو سه روزه مصرف کنید.
مزیت این روش نسبت به رب، طعم و عطر بهتر گوجههاست.
نکته: اضافه کردن آبلیمو در کنسرو گوجه ضروری است و مانع از رشد باکتری بوتولیسم میشود.
خشک کردن گوجهفرنگی
وسایل لازم:
گوجههای رسیده گوشتی، نمک، روغن مایع ترجیحا روغن زیتون، شیشه دردار
روش کار:
گوجهها را بشویید، خشک و سپس خرد کنید. لازم نیست گوجهها خیلی ریز خرد شود. برای گوجههای متوسط، چهار قاچ شدن کافی است. سپس هستههای وسط گوجه را با قاشق جدا کنید. (از این بخش میتوانید به صورت تازه در آشپزی استفاده کنید).
گوجههای خرد شده را روی سینی فر با فاصله از هم بگذارید و کمی نمک روی آن بپاشید. آنها را داخل فر گرم با دمای بین ۱۰۰ تا حداکثر ۱۲۰ درجه قرار دهید. هر نیم ساعت تا یک ساعت یک بار سینی را بیرون بیاورید و گوجهها را بچرخانید تا همه جای آنها حرارت ببیند. بعد از سه تا چهار ساعت گوجههای خشک شما آماده هستند.
اگر میخواهید زیر آفتاب گوجهها را خشک کنید. بعد از خرد کردن گوجهها و کمی نمک زدن، آنها را زیر آفتاب داخل سینی قرار دهید. بسته به دما و رطوبت محل زندگی شما، گوجهها بین چهار تا ۱۰ روز خشک میشود. بهتر است شبها سینیها را داخل بیاورید تا تمیزتر بماند.
بعد از خشک شدن، گوجهها را داخل شیشه و روغن زیتون روی آنها بریزید تا سطح گوجهها را بپوشاند.
ماندگاری:
با این روش تا شش ماه میتوانید از گوجههای خشک شده استفاده کنید. اگر نمیخواهید از روغن استفاده کنید، میتوانید گوجههای خشک شده را داخل ظرف دردار برای سه ماه در فریزر نگهداری کنید. برای اینکه گوجهها به هم نچسبند، ابتدا آنها را در سینی بچینید و برای دو ساعت داخل فریزر قرار دهید. بعد از اینکه یخ زدند، آنها را داخل ظرف دردار روی هم بچینید.
فریز کردن گوجه
وسایل لازم:
گوجه فرنگی، شیشههای کوچک در دار یا کیسههای زیپدار و فریزر
روش کار:
بعد از شستن گوجهها به دو روش میتوانید گوجهها را فریز کنید. آنها را داخل مخلوطکن بریزید و بعد از له شدن، آنها را داخل شیشه تمیز بریزید و سپس فریز کنید. یا اینکه به صورت درسته آنها را داخل کیسههای زیپدار قرار بدهید و فریز کنید. هر کدام از این روشها مزیتهای خود را دارند. در روش له کردن گوجهها، نگهداری از آنها در فریزر به دلیل قرار گرفتن داخل شیشه آسانتر است. فقط دقت کنید که شیشه نباید کامل پر شود. یک سانتیمتر از سر شیشه را خالی بگذارید، چرا که گوجه له شده، بعد از یخ زدن افزایش حجم پیدا خواهد کرد. گوجه درسته، اما نیاز به آمادهسازی خاصی ندارد و تنها بعد از شستن و خشک کردن میتوانید آنها را در کیسه زیپدار بریزید و داخل فریزر قرار دهید. هر زمان که خواستید استفاده کنید. بعد از خارج کردن از فریزر، پوست گوجه به آسانی جدا خواهد شد.
ماندگاری:
گوجههای فریز شده تا شش ماه قابل استفاده هستند.
منبع: خراسان
پاسخ ها