🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

خانه های بوم گردی نیاز گردشگری استان یزد

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد گفت: خانه‌های بوم گردی نیاز شهر‌های تاریخی مانند یزد است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های  اخبار  از یزد ،  در چهل و یکمین اجلاس یونسکو در کراکوف لهستان، شهر تاریخی یزد به عنوان یکی از نامزد‌های ایران برای جهانی شدن مطرح شد. در این اجلاس، شهر یزد توانست با تائید دو معیار از معیار‌های جهانی یونسکو و با اخذ ۱۵ رأی به عنوان نخستین شهر تاریخی و بیست و دومین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت برسد.

جهان شهر یزد در کنار استان‌های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده و با ثبت جهانی، استقبال گردشگران از استان تا پنج برابر افزایش یافته که این امر لزوم توجه بیشتر به صنعت گردشگری را می‌طلبد.

بافت تاریخی یزد

یزد دو هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار است.

خانه‌های بوم گردی نیاز شهر‌هایی است که قدمت و سابقه‌ی تاریخی و فرهنگی زیادی دارند. از ویژگی این خانه‌ها به بهره برداری رسیدن در کمترین زمان و پایین‌ترین هزینه است.

بوم گردی یا اکوتوریسم احترام به گذشته و حال مردمانیست که از سال‌ها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی می‌کردند.

فعالیت ۱۲۵ واحد بوم گردی در استان

هما خورشیدی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های اخبار از یزد، گفت: در سال ۹۸ تعداد ۳۰ اقامتگاه بوم گردی به بهره برداری رسیده و در حال حاضر صد و ۲۵ اقامتگاه بوم گردی با اشتغال 600 نفر در سطح استان فعالیت دارند.

او افزود: با افتتاح این واحد‌ها ظرفیت تخت‌های اقامتی اقامتگاه‌های بوم گردی استان به دو هزار و ۴۳۶ تخت افزایش یافته است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد افزود: خانه‌های بوم گردی خود یک جاذبه هستند و لذت زندگی در یک فضای متفاوت از دنیای امروز را به گردشگر منتقل می‌کند.

خانه‌ بوم گردی

او به شیوع ویروس کرونا و خسارت های زیاد آن به بخش گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: خانه های بوم گردی استان یزد بیش از دو میلیارد  ریال از این ویروس متضرر شده اند و امنیت شغلی شاغلان این صنعت در معرض خطر جدی قرار گرفته است. از این رو توجه و حمایت بیش از بیش مسئولین را به صنعت گردشگری می طلبد.

علاقه گردشگران خارجی به اقامت در خانه‌های بوم گردی

علی اصغرمونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: گردشگران بسیاری هستند که به اقامت در بنا‌های تاریخی بیش از اقامت در هتل‌های مجلل علاقه دارند. از این رو باید در این بخش فعالیت بیشتری داشته باشیم و به زودی تصمیمات جدی در زمینه توسعه اقامتگاه‌های بوم گردی در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرفته می‌شود.

علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی

مونسان با اشاره به اینکه باید از پتانسیل‌های فرهنگی و تاریخی استان یزد به خوبی استفاده کرد، گفت: وزارت میراث فرهنگی با ارائه تسهیلات به مالکین برای حفظ و احیای بافت‌های قدیمی و تاریخی کمک می‌کند.

خانه‌های بوم گردی تلفیقی از سنت و مدرنیته

در یک عصر تابستانی سیری در یکی از خانه‌های بوم گردی در بافت قدیمی یزد، زندگی و آرامش را به انسان هدیه می‌دهد. فضایی آرام و تلفیقی از سنت و مدرنیته. در گوشه‌ای از حیاط خانه خانواده‌ای مشغول صحبت بودند و از عطر چای به همراه کیک یزدی لذت می‌بردند. محمد به همراه همسرش نازنین اهل مشهد بودند و و چند روزی به عنوان مسافر در یزد به سر می‌بردند.

محمد می‌گفت این خانه سنتی بسیار شگفت انگیز و لذت بخش است. به گفته او هرچند مشهد فضای تفریحی و گردشگری زیاد دارد، اما آرامش را فقط در این خانه‌های سنتی آن هم در کویر مرکزی ایران می‌توان تجربه کرد.

وم گردی

نازنین همسر محمد هم از آرامش و فضای لذت بخش خانه‌های بوم گردی می‌گفت و این که حس ناب صمیمیت و آرامش را در این مکان می‌توان تجربه کرد. او معتقد بود این فضا انسان را به گذشته می‌برد و خاطرات را برای افراد تداعی می‌کند.

به گفته نازنین خانه‌های بوم گردی یکی از ظرفیت‌های مناسب برای جذب گردشگر و توریسم در استان‌های کویری است و باید از این ظرفیت استفاده لازم را برد.

خانه‌های بوم گردی، نیاز شهر‌های تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های اخبار از یزد گفت: بوم گردی واژه پیچیده و غریبی نیست، بلکه رفتن و بودن در طبیعت و عشق ورزیدن به طبیعت است. بوم گردی سفری مسئولانه است که موجب رشد و پایداری زیست بوم، فرهنگ و کیفیت زندگی ساکنین منطقه گردشگری می‌شود.

سید مصطفی فاطمی همچنین در توضیح اقامتگاه‌های بوم گردی استان یزد افزود: اقامتگاه‌های بوم-گردی استان یزد در سطح بافت‌های تاریخی شهرستان‌های یزد، اردکان، میبد و به ویژه ابرکوه و چند روستای استان مستقر هستند و هریک از این اقامتگاه‌های بومی خدمات خاصی را ارائه می‌دهند.

خانه‌های بوم گردی نیاز گردشگری استان یزد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد بیان کرد: ایجاد خانه‌های بوم گردی ایده‌ای بود تا گردشگران زندگی در یک فضای بومی را تجربه کنند چرا که خانه‌های بوم گردی خودشان یک جاذبه هستند.

فاطمی هدف از ایجاد خانه‌های بوم گردی را تبادلات فرهنگی دانست و اینکه کشور بتواند از این موقعیت استفاده کند و فرهنگ خود را به درستی معرفی کند.

او ادامه داد: خانه‌های بوم گردی نیاز شهر‌هایی است که قدمت و سابقه‌ی تاریخی و فرهنگی زیادی دارند. از این فضا‌ها می‌توانیم برای اقامت گردشگر استفاده کنیم چرا که خیلی سریع به بهره برداری می‌رسد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد اضافه کرد: جدای از اینکه ما در خانه‌های بوم گردی امکان اقامت و تجربه زندگی بومی را فراهم می‌کنیم، فروش صنایع دستی متعلق به همان شهر و منطقه را نیز می‌توانیم داشته باشیم.

او همچنین گفت: گردشگران می‌توانند از غذا‌های سنتی که در همان خانه تولید می‌شود و کاملا خانگی هستند، استفاده کنند چراکه سمت و سوی خانه‌های بوم گردی به سمت رستوران داری نیست.

با تبدیل خانه‌های قدیمی بافت تاریخی به خانه‌های بوم گردی علاوه بر جلوگیری از تخریب این خانه‌ها می‌توان به رونق صنعت گردشگری استان نیز کمک بسزایی کرد.

گزارش از نرگس دهقان

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋