او افزود : اما متاسفانه این امر توسط برخی از شرکت های بورسی انجام نمی شود که علت اصلی آن را می توان, برخوردار نبودن ناشران از یک رویه مشخص برای واریز سود سهام داران دانست.
فعال بازار سرمایه تصریح کرد: هم اکنون یک اقدام خوبی که سازمان مقررات انجام داده و سازمان بورس هم در خصوص آن تصمیم گرفته و مطابق خبرهایی که از جانب مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مرکزی در این خصوص به دستمان رسیده قرار است که از طریق سامانه سجام ارتباطی با کدهای معاملاتی و حساب بانکی افراد به وجود بیاید تا سودهای معاملاتی سهامداران نیز از طریق آن بدون هیچ کسری یا مشکلی به واریز شود.
چاوشی بیان کرد: ساختار این سامانه فراهم است و بستر این سامانه آماده سازی شده اما نکته و مسئله ای که هم اکنون اهمیت دارد, وجود نداشتن بستر قانونی برای شرکت های بورسی جهت ملزم به پرداخت سود سهامداران از طریق این سامانه کند.
او تاکید کرد: هم اکنون اگر ناشران یا همان شرکت های بورسی مبلغی را از طریق این سامانه به حساب افراد واریز می کنند، به اختیار مجمع و خود آن شرکت سرمایه گذار است.
فعال بازار سرمایه تصریح کرد: با توجه به دیدگاهی که من در این خصوص دارم بهتر است که الزامات قانونی آن فراهم شود به طوری که شرکت های بورسی ملزم بشوند تا سود سهام سرمایه گذران را از طریق سامانه سجام به حسابشان واریز کنند، که در اصل افزایش اعتماد سرمایه گذران به شرکت های سرمایه گذاری دانست.
چاوشی در پاسخ به این سوال که دلیل ازدحام افراد برای دریافت نام کاربری و رمز عبور از شرکت های کارگزاری بورس باید در صف های طولانی معطل بمانند چیست ؟ گفت : از آنجایی که بازار سرمایه به یک سری مکانیزم هایی مثل سیستم عرضه و تقاضا وابسته است وقتی این دو عامل متذکر شده کم یا زیاد شوند و بایکدیگر همخوانی نداشته باشند کارگزاری ها بایک سری چالش مواجه می شوند.
او افزود : طی ماه های اخیر در بازار سرمایه میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر هم خوانی ندارند و این مسئله یعنی آنکه تقاضا در بازار بیشتر از پیش بوده است.
فعال بازار سرمایه تاکید کرد: مراجعات افراد به کارگزاری ها بیشتر از پیش شده که دلایل اصلی آن را می توان افزایش سرمایه گذاری در بورس به علت افزایش شاخص و انتقال مدیریت سهام عدالت یا فروش آن دانست . مجموع این اتفاقات سبب شده تا حجم کاری افراد در شرکت های کارگزاری بالا رود و روند پذیرش و کد دهی کاهش یابد.
پاسخ ها