به گزارش گروه استان های اخبار از کرمانشاه ؛ فاطمه رضوان مدنی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت قرمز کرونا در استان، گفت : در این شرایط امکان جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر در مرکز ماده ۱۶ وجود ندارد، اما به محض اینکه وضعیت کرونا در استان زرد یا سفید شود، کار جمع آوری و نگهداری این افراد از سر گرفته میشود.
او با اشاره به فعالیتهای متنوع بهزیستی در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد گفت : مراکز درمان متنوعی در رابطه با اعتیاد داریم که از جمله آن مراکز درمان سرپایی MMT هستند. اگرچه عمده این مراکز تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارند، اما بهزیستی هم این مراکز را در زیر مجموعه خود دارد و ۱۰ مرکز MMT بهزیستی در استان فعال است.
او افزود: از ۱۰ مرکز MMT بهزیستی هشت مرکز در شهرستان کرمانشاه قرار داشته و در هریک از شهرستانهای صحنه و هرسین هم یک مرکز فعال داریم.
رضوان مدنی مرکز درمان اجتماع محور (PC) را از دیگر مراکز درمانی بهزیستی در حوزه اعتیاد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر یک مرکز PC در استان فعال است که افراد معتاد پس از سم زدایی به این مرکز ارجاع میشوند. این مرکز افراد را برای بازگشت به آغوش خانواده و جامعه آماده و ترغیب میکند و به نوعی درمان اجتماع محور در این مرکز اعمال میشود.
او از دستور کار برای راه اندازی مرکز درمان جامع اعتیاد در استان هم خبر داد و ادامه داد: این مرکز که بر تداوم درمان اعتیاد تاکید دارد، به احتمال زیاد هفته بهزیستی امسال افتتاح شود.
این مسئول بیان کرد: ظرفیت این مرکز ۵۰ تا ۱۰۰ نفر است و درمان هر فرد در این مراکز یک سال به طول میانجامد. به اینصورت که فرد معتاد ۳.۵ ماه در مرکز اقامت شبانه روزی داشته و تحت درمان و سم زدایی قرار میگیرد و در ماههای آتی درمان مراجعه روزانه داشته و حرفه یادگرفته و مشاوره و خدمات روانی و ... دریافت میکند.
او از کمپها ماده ۱۵ به عنوان مراکز درمان غیردارویی اعتیاد یاد کرد وافزود: در حال حاضر ۲۶ کمپ ماده ۱۵ در استان فعال است که از این تعداد ۱۶ مرکز در کرمانشاه و مابقی در شهرستانهای استان فعال هستند. افراد معتاد در این مراکز اقامت یک تا سه ماهه داشته و تحت درمانهای غیردارویی قرار میگیرند.
او افزود: پارسال در مجموع در تمامی مراکز درمان اعتیاد بهزیستی حدود ۱۲ هزار نفر تحت درمان قرار گرفتند.
رضوان مدنی گفت: از این تعداد ۸۴۹ نفر در مرکز ماده ۱۶ بهبود یافته، ۹۵۰۰ نفر در مراکز ماده ۱۵ و ۱۵۰۰ نفر نیز بصورت سرپایی تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافتند.
رضوان مدنی به فعالیت "مراکز گذری" در حوزه کاهش آسیب اعتیاد در حاشیه شهرها هم اشاره کرد و افزود: هم اکنون پنج مرکز در سطح استان فعال است که سه مورد آن در کرمانشاه و در هر یک از شهرستانهای اسلام آبادغرب و کنگاور هم یک مرکز فعال است.
او افزود: در این مراکز افراد معتاد برای ترک اعتیاد تشویق شده و مشاوره روانشناسی دریافت میکنند و در کنار آن بستههای بهداشتی جهت پیشگیری و شیوع ایدز و سایر بیماریهای مشابه بین این افراد توزیع میشود.
رضوان مدنی به فعالیت شلتر و سرپناه برای اسکان شبانه افراد معتاد بی سرپناه هم اشاره کرد و افزود: هم اکنون سه مرکز سرپناه شبانه در کرمانشاه فعال است که پذیرش معتادان بی خانمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی در آن صورت میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به وجود یک مرکز ماده ۱۶ در سطح استان گفت: این مرکز جهت نگهداری معتادان متجاهر استفاده میشود که هم اکنون به دلیل شیوع کرونا، مددجویی در این مرکز پذیرش نمیشود.
او افزود: ظرفیت این مرکز ۲۵۰ نفر است و قرار است سولهای جدید در کنار آن راه اندازی شود و به محض اینکه شرایط استان به لحاظ کرونا در وضعیت زرد یا سفید قرار گیرد کار جمع آوری معتادان و نگهداری آنها در کمپ ماده ۱۶ از سر گرفته میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه ادامه داد: اگر یک سال از ترک اعتیاد افراد معتاد بگذرد، بهزیستی در راستای حمایت از این افراد برای بازگشت به جامعه، تسهیلات اشتغال به آنان پرداخت میکند.
او افزود: به هر معتاد بهبود یافته تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد چهاردرصد پرداخت م یشود و اگر کارفرمایی این افراد را به کار گیری کند، این تسهیلات به کارفرمایان پرداخت میشود.
رضوان مدنی به خدمات بهزیستی در حوزه پیشگیری از ابتلای افراد معتاد به کرونا هم اشارهای داشت و افزود: طی مدت شیوع کرونا ۲۶۳۲ بسته شامل اقلام بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا میان افراد معتاد توزیع شده است.
او گفت: همچنین ۳۲۶۲ نفر از معتادان آموزش راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا دیده اند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: سرپناههای شبانه هم با رعایت پروتکلهای بهداشتی این افراد را پذیرش میکنند تا زمینه همه گیری کرونا در این افراد ایجاد نشود .
پاسخ ها