به گزارش گروه استان های اخبار ازقم ،نتیجه مطالعهای در دانشگاه کمبریج در مورد تاثیر زدن ماسک در کنترل شیوع ویروس کرونا دیشب منتشر شده است که نشان میدهد زدن ماسک از سوی پنجاه درصد افرادی که در سطح جامعه تردد میکنند میتواند عدد بازتولید یا R۰ را به زیر یک کاهش داده جلوی موج دوم کرونا را بگیرد.
تصور عمومی بر این است که مردم برای حفاظت از خودشان ماسک میزنند، در حالی که ماسک منافعش برای دیگران بیشتر از فردی است که ماسک میزند و در واقع ما با زدن ماسک از دیگران محافظت میکنیم.
بر این مبنا کمپینی در انگلیس توسط این دانشگاه به نام «ماسک من از تو محافظت میکند، ماسک تو از من» شکل گرفته است.
در صورتی که ۷۵ درصد مردم در مکانهای عمومی ماسک بزنند توان کاهش دادن R۰ از عدد ۴ به زیر یک و جلوگیری از موج دوم را خواهد داشت نظیر آنچه که در انگلیس اتفاق افتاد.
زدن ماسک توسط ۱۰۰ درصد مردم در اماکن عمومی توان جلوگیری از موج دوم تا ۱۸ ماه را دارد، زمانی که برای رسیدن همه واکسنهای در حال تولید کرونا کافی است.
در این مدلسازی مبنا بر استفاده عمومی از ماسک خانگی بوده است و حتی با ماسک خانگی چنین پیشگیری امکان پذیر است.
بر اساس این مطالعه در صورت استفاده گسترده از ماسک نیازی به قرنطینه کامل جامعه نیست و فقط با بسته نگه داشتن برخی تجمعات یا مراکز پرخطر و رعایت فاصله اجتماعی میتوان جلوی موج دوم را گرفت.
این مدل نشان داده است که بدون زدن گستره ماسک حتی قرنطینه اجتماعی هم توان جلوگیری از موج دوم را ندارد.
ویروس کرونا هوابرد است و میتواند با سرفه و عطسه و حتی حرف زدن منتقل شود و ماسک از این مسئله جلوگیری میکند.
زدن ماسک حتی بدون داشتن علایم نسبت به زدن آن بعد از ظهور علایم تاثیری دو برابری در کاهش R۰ دارد.
هر چه زودتر زدن ماسک همگانی شود بهتر خواهد بود، ولی مدل نشان داده است حتی ۱۲۰ روز بعد از آغاز شیوع توان جلوگیری از پیک جدید را دارد.
پاسخ ها