کلسترول
طبق منابع متخصص، تقریباً 60 درصد از جمعیت اسپانیا بین 35 تا 64 سال از سطح قابل قبول کلسترول فراتر می رود که حدود 200 میلی گرم تخمین زده می شود . این ارقام نگرانکننده هستند، زیرا کلسترول یکی از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی است که باعث تقریباً 40 درصد از کل مرگها در ایران میشود.
ابتدا باید کلسترول خون را از کلسترول غذا افتراق داد.
آیا داشتن کلسترول همیشه مضر است؟
کلسترول همیشه بد نیست، بلکه ضروری است ، زیرا بخشی از ساختار غشای سلولی بدن ما است. علاوه بر این، مولکول های دیگری (ویتامین D، برخی هورمون ها و اسیدهای صفراوی) که برای بدن ما اهمیت زیادی دارند از آن ساخته می شوند.
تقریبا نیمی از کلسترولی که در خون ما در گردش است توسط بدن ما به طور طبیعی تولید می شود و بخش دیگری از کلسترول از غذا به دست می آید.
رژیم غذایی چه ربطی به سطح کلسترول دارد؟
وقتی به غذا اشاره می کنیم باید این نکته را در نظر بگیریم که مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع شده اثرات مضر بیشتری نسبت به خود کلسترول دارد ، اگرچه در بسیاری از مواقع میزان بالای کلسترول و چربی های اشباع با هم ترکیب می شوند، مانند چربی های حیوانی. گوشت بره، کره، گوشت گاو، سوسیس و غیره).
رژیم غذایی غنی از چربی اشباع شده به دلیل توانایی این نوع چربی در بالا بردن سطح کلسترول خون، می تواند باعث بروز و ایجاد هیپرکلسترولمی (کلسترول اضافی) شود پس کسانی که قصد رژیم افزایش وزن دارند باید به این نکات توجه ویژه کنند.
چه غذاهایی حاوی کلسترول هستند؟
فقط غذاهای با منشاء حیوانی حاوی کلسترول هستند که از جمله آنها می توان به گوشت اندام، گوشت و سوسیس، خامه و کره، شیرینی ها و شیرینی ها (اگر حاوی مواد لبنی یا چربی حیوانی و تخم مرغ باشد) اشاره کرد.
با وجود این، برخی از چربی های گیاهی نیز وجود دارند که ظرفیت بالایی برای افزایش سطح کلسترول و تری گلیسیرید دارند: آنها چربی های نارگیل و نخل هستند که عمدتا در شیرینی ها، شیرینی ها و غذاهای آماده استفاده می شوند.
نه روغن زیتون و نه روغن دانه، مانند آفتابگردان، حاوی کلسترول نیستند، زیرا منشا گیاهی دارند.
توصیه ها
به گفته متخصصان، برای حفظ یک رژیم غذایی سالم ، مصرف کلسترول باید به کمتر از 300 میلی گرم در روز محدود شود . ترجیحاً چربی روغن زیتون مصرف شود و مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی (به طور کلی غذاهای گیاهی) افزایش یابد، زیرا این آنتی اکسیدان ها، عمدتاً ویتامین ها و مواد معدنی، خاصیت کاهش یا جلوگیری از اکسیداسیون ذرات چربی را دارند. و متعاقباً تجمع آن در دیواره رگها.
همچنین مشخص شده است که فیبر موجود در برخی غذاها (میوه ها، حبوبات و جلبک ها) توانایی جذب برخی مواد در روده ها (از جمله کلسترول و چربی ها) و جلوگیری از جذب آنها را دارد.
در صورت کلسترول بالا،
اولین اقدام پیروی از رژیم غذایی کم چربی اشباع و کلسترول است .
و اگر کاهش کلسترول از این طریق ممکن نیست، باید از داروهایی که برای کاهش آن وجود دارد استفاده کرد، همیشه همراه با رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و ماهی، یعنی با محتوای کم اشباع. چربی
نکات
داشتن کلسترول بالا به این معنی نیست که نمی توانید هیچ غذایی حاوی کلسترول بخورید. مصرف حداکثر 300 میلی گرم در روز کلسترول توصیه می شود (یک تخم مرغ حاوی حدود 200 میلی گرم کلسترول است).
برای تنظیم سطح کلسترول، رعایت رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها (میوه ها و سبزیجات)، و همچنین چربی های اشباع کم، حاوی حبوبات فراوان، غلات، ماهی، لبنیات بدون چربی و غیره ضروری است.
آیا چربی در رژیم غذایی سالم ضروری است؟
جورجینا پوژول بوسکتس و آنا باخ. داروسازان
بدن ما برای عملکرد به غذا نیاز دارد و این مواد از مواد مغذی تشکیل شده اند. و مواد مغذی به ریز مغذی ها مانند ویتامین ها و مواد معدنی تقسیم می شوند. و درشت مغذی ها مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها (چربی). همه آنها برای یک رژیم غذایی سالم ضروری هستند .
چربی ها به ما انرژی می دهند و پرانرژی ترین ماده غذایی هستند. علاوه بر این، اجزای چربی، اسیدهای چرب، فقط یک منبع انرژی نیستند، بلکه برای تجزیه و تحلیل بسیاری از عملکردهای دیگر برای بدن ضروری هستند.
انواع چربی ها
تمام چربی ها از گلیسرول و سه اسید چرب تشکیل شده اند. و اسیدهای چرب از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند.
دو نوع اسید وجود دارد:
اسیدهای چرب اشباع شده
و اسیدهای چرب غیر اشباع
اکثر اسیدهای چرب را می توان در بدن سنتز کرد، اما انسان آنزیم های لازم برای تولید همه آنها را ندارد.
ما اسیدهای چرب ضروری (AGE) را به تمام آن دسته از اسیدهای چرب می گوییم که بدن نمی تواند به تنهایی آن ها را سنتز کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی مصرف شوند.
همه چربی ها، از جمله چربی های اشباع شده، شکل متمرکزی از انرژی را برای ما فراهم می کنند. آنها برای انتقال ویتامین های محلول در چربی (A، D، E و K) به بدن و محافظت از اندام های حیاتی ما که در ذخایر چربی ذخیره می شوند ضروری هستند.
البته چربی اشباع اضافی می تواند باعث افزایش وزن و کلسترول بالا شود.
چربی ها و کلسترول
چربی اشباع شده می تواند تأثیر عمده ای بر افزایش سطح کلسترول خون و به ویژه کلسترول LDL (کلسترول بد) داشته باشد.
جایگزینی اسیدهای چرب طبیعی با اسیدهای چرب تک غیراشباع یا اسیدهای چرب غیراشباع امگا 6 باعث کاهش کلسترول LDL و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری ها می شود.
به نوبه خود، اسیدهای چرب غیراشباع مانند اسید لینولئیک یا اسیدهای چرب تک غیراشباع نیز کمی HDL (کلسترول "خوب") را افزایش می دهند که به حذف تری گلیسرول از خون کمک می کند.
نکاتی برای کاهش کلسترول
مصرف شکر را در رژیم غذایی محدود کنید.
به طور معمول، غذاهای غنی از قندهای ساده سرشار از چربی هایی هستند که برای سلامتی مضر هستند، مانند چربی های اشباع یا ترانس.
فقط روی کلسترول بد (LDL) تمرکز نکنید .
کلسترول یکی از اجزای بدن ما است و به بخش های مختلفی تقسیم می شود. یکی از آنها، کلسترول LDL، جزء مضر است زیرا به پیشرفت بیماری های قلبی عروقی کمک می کند و به عنوان یک عامل خطر برای تصلب شرایین همراه با فشار خون بالا، دیابت شیرین و مصرف دخانیات در نظر گرفته می شود.
در عوض، کلسترول HDL برای بدن مفید است و خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهد.
بیشتر کلسترول بدن ما توسط کبد تولید می شود و بقیه از طریق رژیم غذایی تامین می شود. اگر از جذب آن از طریق روده اجتناب کنیم، می توانیم سطح کلسترول LDL را در خون کاهش دهیم. برای رسیدن به این هدف، کاهش مصرف غذاهای غنی از کلسترول کافی نخواهد بود، همچنین کاهش مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع شده و ترانس ضروری است.
به نظارت پزشکی ادامه دهید.
ضروری است، زیرا عدم تحمل داروهای تجویز شده به دلیل کلسترول بالا اغلب علت ترک درمان است. در حال حاضر استاتین هایی با عوارض جانبی کمتر، قوی تر و برای دستیابی به اهداف به دوز کمتری وجود دارد.
رژیم غذایی مدیترانه ای.
رژیم غذایی ابزاری موثر برای کنترل کلسترول است و همیشه باید اولین اقدامی باشد که باید در نظر گرفته شود. یک مثال خوب از یک رژیم غذایی متعادل و سالم، رژیم غذایی مدیترانه ای است. با کیفیت زندگی بهتر و بروز کمتر بیماری های قلبی عروقی، سرطان یا اختلالات شناختی مرتبط است.
تمام چربی ها را از رژیم غذایی حذف نکنید.
چربی اگر در حد متعادل مصرف شود می تواند سالم باشد. غذا حاوی ترکیبی از چربی های مختلف از جمله اشباع، تک غیراشباع و امگا 6 و امگا 3 چند غیراشباع است که از این میان، چربی های اشباع شده باید به ویژه محدود شوند زیرا خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان را افزایش می دهند.
سطح کلسترول خود را بشناسید.
هیپرکلسترولمی یا افزایش سطح کلسترول خون یا دیس لیپیدمی بیماری هایی هستند که هیچ علامتی ندارند. این امر اغلب باعث می شود که بیمار از بیماری خود و آنچه نگران کننده تر است، از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بی اطلاع باشد.
بررسی منظم سطح کلسترول، به ویژه در مورد افرادی که دارو مصرف می کنند، مهم است.
غذاهای اشتباه را "سرزنش" نکنید.
کلسترول یک ماده چربی طبیعی است که در تمام سلول های بدن انسان وجود دارد که برای عملکرد صحیح بدن ضروری است. تأثیر واقعی کلسترول رژیم غذایی بر سطح کلسترول خون محدود است و تا حد زیادی تحت تأثیر عوامل فردی مانند ژنتیک، وزن بدن یا سبک زندگی است.
تمرین کن.
مصرف دارو شما را از ورزش معاف نمی کند. ورزش تأثیر بسیار مهمی بر کلسترول و به ویژه بر کلسترول «خوب» یا HDL دارد.
از "رژیم های غذایی معجزه آسا" استفاده نکنید.
تا حد امکان از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی کنید. رژیم های معجزه آسا برای کاهش وزن نشان داده اند که در طولانی مدت موثر نیستند و حتی برخی از آنها برای سلامتی مضر هستند.
استاتین ها را با آب گریپ فروت مصرف نکنید.
استاتین ها به صورت خوراکی جذب می شوند. این امر اهمیت ویژه ای برای دستیابی به یک اثر درمانی کافی، یعنی نوع غذایی که در زمان مصرف دارو مصرف می شود، می کند.
بسیاری از فعل و انفعالات آنها در سیتوکروم P-450 قرار دارد که تعامل احتمالی آنها با غذاهایی مانند آب گریپ فروت را تسهیل می کند.
همین حالا رژیم درمانی آنلاین خودتُ دریافت کن...
پاسخ ها