اگرچه بدیهی به نظر می رسد، اما تعیین دامنه تبرید تجاری و صنعتی مناسب است. حقیقت این است که تکامل یکی و دیگری امکان بهبود ظرفیت و بهرهوری بخش خردهفروشی و شرکتهای تولیدی را فراهم کرده است. از یک طرف، سوپرمارکت ها می توانند خواص محصولاتی را که نیاز به سرما دارند حفظ کنند و در عین حال چیدمان جذابی از این محصولات را به مشتریان خود ارائه دهند مخصوصاً در یخچال پرده هوا. در بخش دیگر، تعداد زیادی از فرآیندهای صنعتی در بخش های مواد غذایی و آشامیدنی، دارویی، شیمیایی و حتی انرژی نیاز به تاسیسات تبرید صنعتی مختلف دارند. به خواندن ادامه دهید و یاد بگیرید که دامنه این دو شاخه از تبرید را تشخیص دهید.
تبرید تجاری چیست؟
اولین چیزی که باید بدانیم این است که تبرید تجاری هم بر طراحی و هم نصب و نگهداری واحدهای تبرید خاص برای مناطق فروش تجاری با هدف عموم مردم تمرکز دارد. هدف از ایجاد این منطقه نیز پوشش انبار و جابجایی محصولات مختلف فاسد شدنی با تمام سختی هایی است که این امر به همراه دارد. یکی از قطعات کلیدی این صنعت، کابینت یخچال و به عبارتی کابینی است که وظیفه نمایش محصولات فوق را بر عهده دارد. از این نظر، محصول فاسد شدنی می تواند باز باشد، با یک پرده هوا که بین ویترین و بیرون قرار دارد. یا بسته، از طریق استفاده از درهای کشویی یا پوشش. دمای به دست آمده در این محفظه ها، در مورد یخچال، برای برخی از غذاها مانند میوه ها بین 7 تا 10 درجه است. اگر در مورد قفسه های محصولات یخ زده مانند بستنی صحبت کنیم، این دما می تواند بین -18 درجه و -20 درجه باشد. از طرفی امکانات قابل ارائه در این بخش برای این نوع استفاده بسیار گسترده است. تا جایی که گاهی اوقات بین منطقه تجاری و صنعتی قرار می گیرد. در واقع، تجهیزات و سازه های مذکور می توانند یک انبساط مستقیم یا دارای یک سیستم خنک کننده گلیکول غیر مستقیم باشند.
سایر ویژگی های تبرید تجاری
خنککنندهای که بهطور سنتی در این تاسیسات استفاده میشود، فریونها هستند که با یک سیستم انبساط و کنترل الکترونیکی کار میکنند. با این حال، از آنجایی که فریون گازی است که برای لایه اوزون مضر است، این تأسیسات در حال حاضر مایعات تجدیدپذیر بیشتری مانند دی اکسید کربن یا آمونیاک دارند. تأسیسات تجاری معمولاً بسته به نیازهای خنک کننده از کمپرسورهای نیمه هرمتیک مارپیچ یا رفت و برگشتی استفاده می کنند، همانطور که در یک کارخانه تبرید چنین است. زیرساخت های فوق می تواند بین 3 تا 6 واحد در هر کارخانه داشته باشد. واقعیت دیگری که باید در نظر گرفت این است که تجهیزاتی که تبرید تجاری را تشکیل می دهند به مجموعه کوچکتری نیاز دارند. زیرا پیچیده ترین ماشین آلات تبرید در این منطقه در زمان تحویل مونتاژ شده است. بنابراین، انطباق آن کمتر پیچیده است. لازم به ذکر است که دستگاه های مورد استفاده در تبرید تجاری به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک می کنند. بدون شک، اگر تجهیزات دیگری در محل کار خود دارید، این یک مسئله مهم است زیرا در صورت سقوط ناگهانی الکتریکی که می تواند باعث اتصال کوتاه شود، محافظی دارند. همچنین به دلیل افزایش ناگهانی برق از سوختن موتور این تجهیزات جلوگیری می کند.
تبرید صنعتی چیست و چه تفاوتی با تبرید تجاری دارد؟
از سوی دیگر، تبرید صنعتی به کاربردهای تبرید اطلاق میشود که از بالاترین دما تا کمترین، در فشردهسازی مکانیکی تا 60- درجه سانتیگراد میرسد. به طور کلی دستگاه های مورد استفاده در بخش صنعتی در مقایسه با سیستم های مورد استفاده در بخش تجاری دارای اندازه بزرگ تری هستند. زیرا سازه ها و تجهیزاتی با قدرت و ایمنی بالا هستند. در میان برخی از رایج ترین کاربردهای آن، می توان گیاهان یخ، گیاهان ذخیره سازی برای نگهداری مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی و بستنی را یافت. در صنایع لبنی و آبجوسازی نیز حضور دارند. علاوه بر این، در خارج از بخش مواد غذایی، آنها در فرآیندهای مختلف صنعتی در کارخانه هایی مانند پالایشگاه های نفت و فرآوری محصولات شیمیایی و غیره ضروری هستند. به غیر از آن، آنها در امکانات تدارکات، اتاق های تمیز پذیرایی، و روی سطوحی مانند پیست هاکی و اسکیت روی یخ هستند. در این منطقه پرمصرف ترین مایع آمونیاک است. از سوی دیگر، سیستم های تبرید می توانند متفاوت باشند، به صورت تک مرحله ای و دو مرحله ای فشرده سازی در سیستم هایی که دماهای بسیار پایینی را ارائه می دهند. همچنین، سیستمهای انبساط مستقیم مبرد و شارژ مبرد، چه توسط پمپ یا گرانش، وجود دارد. حتی یک سیستم غیر مستقیم بسته با گلیکول به عنوان مایع ثانویه و آمونیاک به عنوان اولیه وجود دارد. به طور مشابه، دی اکسید کربن در یک سیال ثانویه شروع به استفاده از پرایمرهای آمونیاکی در این زمینه می کند. اساساً کمپرسورهای مورد استفاده در تبرید صنعتی کمپرسورهای پیچی با اتصال مکانیکی هستند. کوپلینگ ها
سایر ویژگی های تبرید صنعتی
همانطور که گفتیم کاربرد تجهیزات برودتی صنعتی بسیار گسترده است و می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. مثلاً در تهویه مطبوع فضاهای زیستگاه یا برای نگهداری مواد غذایی که در یخچال با دمای مناسب نگهداری می شوند. به همین ترتیب، فرآیندهای صنعتی که نیاز به درجه حرارت یا مراقبت پایدار دارند، مانند ماشین های کار، سود می برد. علاوه بر این، باید بدانیم که تبرید برودتی به طور خاص در فرآیندهای تحقیقاتی علمی و در موتورهای احتراق داخلی استفاده می شود. استفاده از تجهیزات در این بخش بسته به شرایط آب و هوایی خاص می تواند رخ دهد. یک واقعیت جالب در این زمینه این است که آب دارای ضریب خنک کنندگی بالاتری نسبت به هوا است زیرا ظرفیت حرارتی بیشتری دارد، به این معنی که سطوح انتشار بسیار پایین است تا جایی که به نصب مربوط می شود. یکی از مهمترین نکات در تبرید صنعتی این است که به کاهش تغییرات فرآیندها در سطح بیومتریک کمک می کند. به همان میزان کاهش سرعت و هدررفت آب و همچنین سرعت تولید اتیلن را بر عهده دارد. علاوه بر این، این بخش با حساسیتی که ممکن است محصول به ماده گفته شده داشته باشد همراه است که با شروع سرد شدن محصول کاهش می یابد. نمونه آن زمان رسیدن میوه هاست. به موازات آن، اجازه می دهد تا رشد انواع خاصی از سبزیجات به تاخیر بیفتد، با عفونت های احتمالی مبارزه می کند و علاوه بر این، مسئول به تاخیر انداختن خرابی برخی از محصولات است.
پاسخ ها