مهدی صمدی

مهدی صمدی

ساختار و مکانیسم یخچال چیست؟

ساختار و مکانیسم یخچال

یخچال ایستاده ساختاری بسیار شبیه به کولر گازی دارد و دارای چهار جزء اصلی است: کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور. خنک سازی با استفاده از آنها برای ایجاد هوای سرد و رها کردن آن در یخچال انجام می شود.

 

ایجاد قسمت خنک کننده تهویه مطبوع در داخل یخچال و رها کردن قسمت گرم از بیرون شبیه به این است که واحد داخلی یک کولر گازی هوای خنک را آزاد می کند و واحد بیرونی هوای گرم را آزاد می کند. یخچال و فریزر با ایجاد اختلاف دما و استفاده موثر از قسمت خنک کننده کار می کنند.

 

تفاوت دستگاه های تهویه مطبوع در این است که نیازی به استفاده از گرما نیست، بنابراین تمام گرمای تولید شده غیر ضروری است.

 

چرخه خنک کننده یخچال

چرخه سرمایش یخچال تقریباً مشابه کولر گازی است. یک "کمپرسور" که توسط انرژی الکتریکی هدایت می شود، مبرد گازی موجود در یخچال را فشرده می کند. گاز مبرد با دمای بالا و فشار بالا با عبور از "کندانسور" به مایع تبدیل می شود.

 

مبرد مایع از "شیر انبساط" عبور می کند، فشار به شدت کاهش می یابد و نقطه جوش کاهش می یابد. یک مبرد مایع با نقطه جوش کاهش یافته از یک "اواپراتور" عبور داده می شود تا مبرد تبخیر شود. در لحظه ای که این "مایع به گاز تبدیل می شود" این ویژگی را دارد که در اثر تبخیر مقدار زیادی گرما را جذب می کند. با چیدمان این قسمت «اواپراتور» در یخچال می توان داخل یخچال را خنک کرد و فضایی با دمای پایین را حفظ کرد.

 

 

پس از عبور از اواپراتور، مبرد تبخیر شده مجدداً از "کمپرسور" عبور داده می شود تا چرخه خنک کننده ادامه یابد. این سری از فرآیندها با انرژی الکتریکی که مکانیسم یخچال و فریزرهایی است که به طور معمول به فروش می رسند انجام می شود و تفاوت چندانی با کولر گازی ندارد.

 

گرما از کمپرسور در مرحله "فشرده سازی" در چرخه تبرید یخچال آزاد می شود. گرما از پشت خارج می شود تا وارد یخچال نشود.

 

همانطور که ظرفیت سرمایش کولر گازی در گرمای شدید کاهش می یابد، گرمای ضعیف یخچال و فریزر باعث کاهش راندمان سرمایش می شود. علاوه بر این، اگر گرما با تهویه یا دفع گرما از بین نرود، دمای پشت یخچال به دمای بسیار بالایی بین 50 تا 60 درجه سانتیگراد می رسد که منجر به حوادثی مانند خرابی، آتش سوزی و دود می شود.

 

یخچال جذبی چگونه کار می کند

بر خلاف یخچال های نوع تراکمی، یخچال های نوع جذبی با مبرد "آمونیاک" و مایع جذبی "آب" در لوله های جداگانه که آب بندی نیز هستند پر می شوند. پنج دستگاه اصلی وجود دارد: «جذب»، «بازساز»، «جداکننده»، «کندانسور» و «اواپراتور».

 

گاز آمونیاک و آب توسط یک جاذب مخلوط می شوند تا "محلول آمونیاک آبی" ایجاد شود. محلول آبی آمونیاک در یک "بازساز" حاوی یک بخاری با انرژی الکتریکی یا گازی گرم می شود.

 

با حرارت دادن، محلول آبی آمونیاک قبل از آب تبدیل به گاز شده و توسط یک جداکننده به "آب" و گاز آمونیاک جدا می شود. آب به جاذب باز می گردد و گاز آمونیاک به سمت «کندانسور» می رود.

 

گاز آمونیاکی که به «کندانسور» می رسد، مایع می شود و آمونیاک مایع شده از «اواپراتور» عبور کرده و تبخیر می شود. همانند یخچال تراکمی، قسمت اواپراتور در لحظه تبخیر به دلیل ویژگی های گرمای تبخیر مقدار زیادی گرما می کشد، بنابراین این قسمت در داخل یخچال قرار می گیرد.

 

پس از عبور از اواپراتور، آمونیاک به جاذب باز می گردد و دوباره با آب مخلوط می شود تا محلول آبی آمونیاک تشکیل شود و پس از آن سیکل خنک کننده به طور مداوم تکرار می شود.

 

یخچال های جذبی کمپرسور ندارند و در مقایسه با یخچال های تراکمی بسیار کم صدا هستند و برای کاربردهای بی صدا مانند اتاق خواب هتل ها و بیمارستان ها مناسب هستند. برای مصارف عمومی خانگی چندان محبوب نیست و بیشتر آنها یخچال های فشرده هستند.

180 روز که دمای محیط به 30 درجه سانتی گراد می رسد

185 روز که دمای محیط 15 درجه سانتیگراد است

یخچال را در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید

در فریزر زیر 18- درجه سانتیگراد نگهداری کنید

یخچال با فرکانس 35 [بار در روز] باز و بسته می شود

محفظه فریزر با فرکانس 8 [بار در روز] باز و بسته می شود

دیوارهای دو طرف

عمق بیشتر از ابعاد محصول است

عرض شکاف 50 میلی متر

تا کنتاکت درپوش پشت

با در نظر گرفتن این شرایط اندازه گیری، سازندگان میزان مصرف برق سالانه محصولات خود را محاسبه و نمایش می دهند.

 

هر چه مصرف برق یخچال به شرایط فوق نزدیکتر باشد، به توان مصرفی که سازنده آن اشاره کرده است نزدیکتر است. از طرف دیگر، اگر شرایط دما بدتر شود، مانند زمانی که اتلاف گرما به دلیل عرض ناکافی شکاف مانع از اتلاف گرما می شود، یا زمانی که دمای یخچال یا فریزر به دلیل باز و بسته شدن مکرر درب افزایش می یابد، مصرف برق افزایش می یابد. بزرگتر

 

یخچال و فریزر مانند کولر گازی وسایل الکتریکی هستند که وابستگی زیادی به دمای محیط دارند.

 

 

روش صرفه جویی در مصرف برق یخچال فریزر

یخچال و فریزر بسته به نحوه استفاده از آنها می توانند مقدار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. اصل عملکرد مشابه سیستم های تهویه مطبوع است: هر چه تبادل حرارت کمتر باشد، برق کمتری مورد نیاز است. روشی برای کاهش توان معرفی شده است.

 

دمای تنظیم شده داخل یخچال را به درستی حفظ کنید

هرچه دمای داخلی یخچال یا فریزر کمتر باشد، اختلاف دمای بیرون یخچال یا فریزر بیشتر است. هرچه اختلاف دما بیشتر باشد، مبرد باید بیشتر جابجا شود تا دما کاهش یابد و نیروی بیشتری به کمپرسور داده شود.

 

بدنه یخچال برای به حداقل رساندن انتقال حرارت عایق بندی شده است لازم است کمپرسور به صورت دوره ای راه اندازی شود.

 

اکثر یخچال ها به شما امکان تنظیم دمای داخلی را می دهند، بنابراین می توانید با تنظیم نکردن دما کمتر از حد لازم و کار با سرعت های پایین تا متوسط، در مصرف برق صرفه جویی کنید. اگر دمای محیط یخچال پایین باشد و اگر محیط به اندازه 10-5 درجه سانتیگراد سرد باشد، حتی اگر تنظیم متوسط   باشد، یخ زدگی در داخل یخچال رخ می دهد.

 

اگر دمای محیط پایین است، تنظیم ضعیف ممکن است کافی باشد، بنابراین مطابق با آن تنظیم کنید.

 

با دفع گرما از پشت و پهلوها تداخلی ندارد

یخچال ها و فریزرها دارای فواصل جداسازی دیواری هستند که توسط سازندگان توصیه می شود. ایمن کردن مقدار مشخصی از فضا در پشت و طرفین برای جلوگیری از انباشته شدن اتلاف گرما منجر به صرفه جویی در مصرف برق می شود. اگر سطوح پشتی و کناری بیش از حد به دیوار نزدیک باشند، گرمای ساطع شده از کمپرسور به بیرون منتقل نمی شود و باعث می شود دمای محیط تجهیزات داخلی بالا برود و در نتیجه تبادل حرارت ضعیفی ایجاد شود.

 

اگر راندمان تبادل حرارت بدتر شود، نه تنها کمپرسور به نیروی بیشتری نیاز دارد، بلکه تجهیزات داخلی برای مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار می گیرند که ممکن است منجر به خرابی شود. لازم است فاصله معینی از سطح دیوار حفظ شود تا تابش گرما از یخچال فریزر مانع نشود.

 

وسایل را در بالای یخچال قرار ندهید

قسمت بالای یخچال به شدت داغ می شود و اگر یک جعبه مقوایی یا مانند آن روی قسمت بالایی آن چیده شود، دفع گرما با مشکل مواجه می شود و کارایی آن خراب می شود. هیچ چیزی نباید بالای یخچال قرار گیرد، زیرا ممکن است در اثر زلزله بیفتد.

 

یخچال را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید

از قرار دادن یخچال در مکانی در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید. اگرچه بدنه اصلی عایق است، اما میزان گرمای تولید شده توسط پرتوهای خورشید زیاد است و نمی توان تأثیر گرما در داخل را نادیده گرفت. نه تنها باعث ایجاد مشکلاتی مانند «خوب خنک نمی شود» و «قبض برق بالا» می شود، بلکه باعث از بین رفتن هوای سرد به دلیل گرما در هنگام ورود نور مستقیم خورشید به یخچال هنگام باز و بسته شدن آن می شود.

 

غذای داغ را در یخچال قرار ندهید

اگر غذای داغ در یخچال یا فریزر به همان شکلی که هست نگهداری شود، تابش گرمای غذای داغ باعث می شود دمای داخل یخچال به میزان قابل توجهی بالا برود و انرژی زیادی برای خنک شدن غذا مصرف شود. از آنجایی که یک یخچال معمولی نمی تواند به سرعت خنک شود، ممکن است دمای آن را برای مدت طولانی حفظ کند و سایر مواد غذایی را در یخچال گرم کند.

 

در یخچال های اخیر، محصولاتی وجود دارند که دارای استوک مخصوص هستند که می توانند غذای گرم را همانطور که هست خنک کنند، پس استفاده از آن خوب است.

یخچال را با مواد غذایی بیش از حد پر نکنید

محفظه یخچال فضای داخل یخچال را خنک می کند تا دما را پایین نگه دارد. اگر داخل یخچال پر از مواد غذایی یا موارد مشابه باشد، هوای سرد داخل یخچال به گردش در نمی آید و کمپرسور برای خنک شدن بیش از حد کار می کند. با نگه داشتن اقلام در انبار در فواصل زمانی معین، می توان راندمان خنک کننده را بهبود بخشید و در مصرف برق صرفه جویی کرد.

 

برعکس، محفظه فریزر را می توان با مواد غذایی منجمد پر کرد تا در مصرف برق صرفه جویی شود. مواد غذایی منجمد به خودی خود مانند یک عایق سرما عمل می کنند و قدرت مورد نیاز برای خنک شدن را کاهش می دهند. اگر فضا کاملا باز است، مقدار زیادی برق برای خنک کردن فضا استفاده می شود، بنابراین خوب است آن را طوری تنظیم کنید که تا حد امکان بسته بندی شود.

 

زمان باز شدن درب را کوتاه کنید

با باز و بسته شدن در، هوای سرد داخل به بیرون نشت می کند. هنگامی که دمای داخلی افزایش می یابد، کمپرسور باید برای خنک سازی کار کند، که مقدار زیادی انرژی الکتریکی مصرف می کند. با کاهش تعداد باز و بسته شدن درها می توانید در مصرف برق صرفه جویی کنید.

 

روش نصب "پرده یخچال" به عنوان یک وسیله صرفه جویی در مصرف برق ممکن است باعث ایجاد دمای نامناسب در داخل یخچال شود زیرا پرده اثر خنک کننده کنار جیب در را از دست می دهد.

 

اگر دمای داخل یخچال ناهموار باشد، سنسوری که اندازه گیری می کند که آیا دمای داخلی به دمای تنظیم شده رسیده است یا خیر، اغلب دچار اختلال می شود و منجر به نقص هایی مانند "ادامه خنک شدن حتی با وجود پایین بودن دمای داخل یخچال" می شود که منجر به مصرف بیش از حد انرژی می شود. احتمال استفاده می شود.

 

پرده های یخچال یک روش خنک کننده مناسب برای انبارهای یخچال در فروشگاه های رفاه و سوپرمارکت ها هستند، جایی که قسمت یخچال همیشه باز است. از آنجایی که به احتمال زیاد در یخچال های خانگی عمومی اثر حاصل نمی شود و اثر معکوس خواهد داشت، لازم است به طور کامل بررسی شود که آیا مناسب است یا خیر.

 

حفاظت از شوک الکتریکی برای یخچال و فریزر و اهمیت زمین (ارت)

یخچال ها به عنوان محصولات جابجایی آب طبقه بندی می شوند و باید از مدار محافظت شده توسط قطع کننده مدار زمین تغذیه شوند. اگر مدار برق مسکونی باشد ارت شکن اصلی نشتی شکن ارت است پس مشکلی ندارد اما مراقب باشید چون ارت شکن تا زمانی که ارت نباشد درست کار نمی کند.

 

قطع کننده مدار خطای زمین با تشخیص جریان نشت شده به زمین کار می کند. اگر در زمانی که یخچال به زمین متصل است، نشت الکتریکی رخ دهد، جریان نشتی از زمین می گذرد و به زمین می ریزد، بنابراین دستگاه ایمنی با اطمینان کار می کند.

 

در صورت استفاده از یخچال بدون اتصال به زمین، هنگامی که بدن انسان با یخچال نشتی برخورد می کند، جریان نشتی از بدن انسان به زمین می گذرد که بسیار خطرناک است.

 

مهم است که سیم زمین یخچال را به مدار خروجی اختصاصی که در پشت یخچال ارائه شده است وصل کنید باید وجود داشته باشد.

 

این که لوله‌های آب و گاز را می‌توان به زمین متصل کرد، قدیمی است و حتی در صورت اتصال آنها، در سال‌های اخیر اغلب به جای لوله‌های فولادی از لوله‌های پلی اتیلن استفاده می‌شود، بنابراین به عنوان زمینی عمل نمی‌کنند.

 

اگر برای تجهیزات ارتباطی یا حفاظت در برابر صاعقه به زمین متصل شوید، جریان صاعقه در زمان برخورد صاعقه به داخل اتاق کشیده می شود که منجر به تصادف جدی مانند آتش سوزی یا انفجار از تجهیزات می شود، بنابراین باید از این کار نیز اجتناب شود. اتصال زمین ایمنی مناسب و استفاده از یخچال ایمن مطلوب است.

 

اقدامات احتیاطی برای کار با یخچال و فریزر

بیشتر آنها در دفترچه راهنمای یخچال توضیح داده شده است، اما در هنگام کار با آنها نکاتی وجود دارد که باید آنها را معرفی کنم. برای جزئیات بیشتر باید دستورالعمل هایی را که به همراه یخچال یا فریزر ارائه می شود بخوانید، اما در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد:

 

از یک پریز اختصاصی با 15 آمپر استفاده کنید

به عنوان یک قانون کلی، یخچال ها باید منبع تغذیه اختصاصی داشته باشند و باید به طور مستقل استفاده شوند. خروجی های یخچال به طور کلی در 1800 تا 2000 میلی متر بالاتر از کف قرار می گیرند تا گرد و غبار جمع نشود و وضعیت خروجی به راحتی قابل تشخیص باشد و یک ترمینال زمینی برای اتصال سیم زمین در نظر گرفته شده است.

 

از آنجایی که مصرف برق خود یخچال کم است، به نظر می رسد که می توان آن را با سایر تجهیزات خروجی مشترک کرد، اما ولتاژ مدار پایدار نیست زیرا کمپرسور به طور مکرر روشن و خاموش می شود و در هنگام کار با سایر لوازم آشپزخانه بارگذاری بیش از حد می شود. ممکن است باعث قطع برق شود.

 

قطع برق در یخچال توصیه نمی شود زیرا خطر فاسد شدن مواد غذایی به دلیل افزایش دمای داخل یخچال و یا خراب شدن خود کمپرسور زیاد است.

حداقل 7 تا 10 دقیقه قبل از قطع و وصل کردن منبع تغذیه صبر کنید.

در یخچالی که دارای کمپرسور داخلی است، اگر برق به طور ناگهانی قطع شود، کمپرسور در همان حالتی که در حال کار بود متوقف می شود. اگرچه بسته به سازنده چند دقیقه تفاوت وجود دارد، اما توصیه می شود قبل از روشن کردن برق حداقل 7 تا 10 دقیقه صبر کنید.

 

به صورت افقی حمل نکنید

یخچال ها تجهیزات الکتریکی هستند که باید در حالت عمودی حمل شوند و کج شدن باید به حداقل برسد، مانند هنگام عبور از در در هنگام نصب. هنگام حمل و نقل با وسیله نقلیه، اگر کمپرسور به پهلو گذاشته شود، لرزش و ضربه بر روی کمپرسور تأثیر منفی می‌گذارد که ممکن است منجر به خرابی مانند خنک نشدن هنگام اتصال به منبع تغذیه شود.

 

بلافاصله پس از حمل و نقل و نصب، برق را روشن نکنید.

یخچال خانگی از نوع تراکمی با کمپرسور داخلی است و لوله های مبرد با گاز مبرد پر می شوند. این امر به ویژه در مورد یخچال های قدیمی صدق می کند، اما اگر مبرد در حین حمل و نقل در اثر لرزش و ضربه به هم بخورد، روشن کردن سریع برق در حالت ناپایدار می تواند مشکلاتی مانند شروع نشدن چرخه خنک کننده مناسب ایجاد کند.

 

در یخچال های اخیر گفته می شود که هم زدن مبرد تقریباً هیچ اثر نامطلوبی ایجاد نمی کند و برخی از محصولات به وضوح در دفترچه راهنما ذکر می کنند که می توان بلافاصله برق را روشن کرد.

 

عمر یخچال و روش دفع

عمر یخچال

یخچال ها موظف به نشان دادن سال ساخت، مدت زمان استاندارد استفاده از نظر طراحی و احتیاط مندرج در سیستم برچسب گذاری ایمنی محصول استفاده طولانی مدت نیستند. سیستم برچسب گذاری ایمنی تنها پنج مورد را تعیین می کند: "پنکه"، "تهویه هوا"، "کولر برقی"، "ماشین لباسشویی برقی و آبگیری برقی" و "گیرنده تلویزیون".

 

از آنجایی که مکانیزم یخچال های برقی دارای ویژگی هایی مشابه کولرهای برقی است که اصطلاحاً کولر گازی نامیده می شوند، در صورت تطابق با این موضوع، عمر طراحی آن حدود 10 سال پیش بینی می شود. با این حال، هیچ دوره مشخصی مشخص نشده است، و هیچ قانونی وجود ندارد که بیش از چند سال از آن استفاده نشود، بنابراین معمولاً از آن به عنوان «در صورت بروز خرابی تعمیر» یا «تعویض» استفاده می شود. هنگامی که قطعات تعمیر دیگر عرضه نمی شود.

 

مشکلات رایج یخچال ها شامل صدای غیرمعمول کمپرسور یا فن، آسیب به قفل و سینی درب، خرابی رله ها و تایمرها و خنک کننده ضعیف به دلیل یخ زدگی و یخ زدگی است که با تعویض قطعات قابل حل است. یک ایده این است که زمانی که قطعات جایگزین دیگر تامین نمی شوند به عنوان پایان عمر در نظر گرفته شود.

 

نحوه دور انداختن یخچال

یخچال های خانگی مشمول قانون بازیافت لوازم خانگی (قانون مشخص بازیافت لوازم خانگی) هستند و دور ریختن آنها به عنوان زباله های بزرگ ممنوع است. از آنجایی که جمع آوری آنها نه به عنوان زباله بلکه به عنوان محصولات بازیافتی الزامی است، هزینه بازیافت آنها و هزینه های جمع آوری و حمل و نقل در زمان دفع الزامی است.

 

قطعات فلزی، شیشه‌ای و پلاستیکی که یخچال را تشکیل می‌دهند، همگی بازیافت می‌شوند و به عنوان مواد استفاده می‌شوند که منجر به استفاده مؤثر از منابع می‌شود.

مهدی صمدی
مهدی صمدی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋