مهدی صمدی

مهدی صمدی

طرز کار یخچال پلتیر

طرز کار یخچال پلتیر

یخچالی است که از «دستگاه پلتیه» استفاده می کند که از یک طرف گرما را جذب می کند و وقتی جریان مستقیم از آن عبور می کند از طرف دیگر گرما تولید می کند. از آنجایی که از تجهیزاتی مانند مبرد، کمپرسور یا جاذب استفاده نمی کند، این مزیت را دارد که می تواند یخچال های فشرده ای تولید کند که صدا و لرزش ایجاد نمی کند.

 

مانند یخچال ایستاده های جذبی، یخچال های پلتیر برای مکان هایی مانند هتل ها و بیمارستان ها مناسب هستند که در آنها سکوت لازم است. علاوه بر یخچال های کوچک، در انبارهای شراب با عملکرد خنک کننده نیز استفاده می شود.

 

به عنوان یک نقطه ضعف، دستگاه پلتیر این ویژگی را دارد که به دلیل بهره وری ضعیف انرژی، انرژی زیادی مصرف می کند و برای کاهش دمای داخل یخچال، مقدار زیادی گرما تخلیه می شود. اگر گرما به اندازه کافی دفع نشود، عنصر Peltier ممکن است آسیب ببیند، و ساخت یک یخچال با ظرفیت بالا منطقی نیست زیرا فن حرارتی اگزوز بیش از حد بزرگ می شود.

 

 

خود عنصر Peltier صدا یا لرزش ایجاد نمی کند، اما کاملاً بی صدا نیست زیرا فن حرارتی اگزوز کار می کند. به دلیل راندمان خنک کنندگی ضعیف، برای استفاده هایی که نیاز به باز و بسته شدن مکرر دارند، مناسب نیست.

 

خط فروش هر تولید کننده محدود به محصولات در مقیاس کوچک است و یخچال های کوچک با حداکثر ظرفیت 20 تا 50 لیتر رایج هستند.

 

 

مصرف برق یخچال و قبض برق

یخچال‌ها در مقایسه با سایر لوازم آشپزخانه نیازی به ظرفیت الکتریکی آنی بالا مانند اجاق‌های مایکروویو و بخاری‌های IH ندارند، اما با توجه به اینکه همیشه در 24 ساعت شبانه‌روز انرژی دارند، یخچال‌ها نسبت به برق مصرفی‌شان انرژی کمتری مصرف می‌کنند. لوازم الکتریکی.

 

تولیدکنندگان تلاش هایی را برای بهبود کارایی مبردها و چرخه های خنک کننده انجام داده اند و در مقایسه با یخچال هایی که بیش از ده سال پیش عرضه شده اند، صرفه جویی انرژی قابل توجهی را به دست آورده اند.

 

مصرف برق سالانه و بازده انرژی یخچال و فریزر

بر اساس گزارش نهایی کمیته فرعی استانداردهای ارزیابی یخچال برقی، کمیته فرعی استانداردهای حفاظت از انرژی، کمیته مشورتی منابع طبیعی و انرژی ، بازده مصرف انرژی محاسبه شده از مقادیر واقعی یخچال‌های برقی ارسال شده در سال مالی 2005 تقریباً 572 [کیلووات ساعت در ساعت است. سال].

 

مصرف برق سالانه برای هر خانوار تا سال 2009 حدود 4618 [کیلووات ساعت در سال] است و گفته می‌شود که یخچال‌های برقی لوازم الکتریکی هستند که 14.2 درصد از برق را مصرف می‌کنند. 4618 [kWh/year] × 0.142 = 655.8 [kWh/year]، که انحراف زیادی نیست.

 

به همین ترتیب، با توجه به وضعیت مصرف برق در سال 2014، هدف برای مصرف برق سالانه 210 [کیلووات ساعت در سال] است و صرفه جویی قابل توجهی در انرژی حاصل شده است. با این حال، در مقایسه با صرفه جویی های انرژی بزرگ از سال 2006، میزان کاهش انرژی از سال 2010 کم است و به نظر می رسد انتظار صرفه جویی بیشتر در انرژی در آینده دشوار باشد.

 

مصرف برق یک یخچال معمولی

مصرف برق یخچال های فروخته شده توسط هر سازنده در سال 2014 به طور کلی یکنواخت است و ارقام به شرح زیر است. در اکثر یخچال های خانگی، اتاق سردخانه و اتاق انجماد یکپارچه هستند و یخچال و فریزر به طور همزمان خنک می شوند.

 

100-200 لیتر: 50-60 وات

200-300 لیتر: 70-80 وات

300-400 لیتر: 80-100 وات

400-500 لیتر: 90-100 وات

500-600 لیتر: 90-110 وات

 

برای مدل هایی که عملکرد یخ زدایی دارند، مصرف برق برای بخاری اضافه می شود. برای یخچال‌های کوچک 20-40 لیتری، یخچال‌های پلتیر معمولاً کارایی کمتری نسبت به یخچال‌های تراکمی خانگی دارند و مصرف برق آنها 50 تا 70 وات است.

 

محاسبه مصرف برق یخچال و قبوض برق مشکل است

مصرف برق ماهانه یک یخچال 90 واتی کلاس 400 لیتری را در نظر بگیرید. با فرض اینکه توان نامی تمام 24 ساعت طول بکشد، 90 [Wh/day] × 24h = 2,140 [W/day] 2.14 [kW/day]، که تقریباً 780 [کیلووات ساعت] در سال است، که بیش از سه برابر ارزش متوسط. تبدیل شدن

 

هنگامی که دمای داخل یخچال به کمتر از مقدار تنظیم شده کاهش می یابد، کمپرسور برای صرفه جویی در مصرف انرژی کار خود را متوقف می کند، بنابراین نمی توان ۲۴ ساعت را به سادگی به محاسبه مصرف برق روزانه اضافه کرد.

 

شرایط کار استاندارد برای یخچال های مشخص شده توسط JIS

JIS C 9801 (2006) به تفصیل شرایط استفاده و شرایط محیطی را برای محاسبه مصرف برق یخچال ها به شرح زیر بیان می کند.

عملکرد یخچال

 

یخچال و فریزر یکی از وسایل برقی است که فضایی با دمای پایین "نه یخ" را عمدتاً برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی ایجاد می کند و اقلامی را که نیاز به نگهداری مواد غذایی تازه در دمای پایین دارند، ذخیره می کند. از طرف دیگر، اقلامی که با انجماد در دمای داخلی 0 درجه سانتیگراد یا کمتر نگهداری می شوند، جزء فریزرها طبقه بندی می شوند.

 

محیط دمایی ژاپن با تفاوت‌های شدید دما مشخص می‌شود، با دمای حدود 35 درجه سانتی‌گراد در تابستان و زیر صفر در زمستان. نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی مانند گوشت، سبزیجات و لبنیات در دمای اتاق در تابستان غیرممکن است، اما اگر در یخچال یا فریزر نگهداری شوند، می توان آنها را برای مدت طولانی تازه نگه داشت.

 

یخچال و فریزر به طور گسترده ای به عنوان لوازم خانگی مورد نیاز برای زندگی روزمره استفاده می شود. در اینجا علاوه بر مکانیسم یخچال و فریزر، نحوه محاسبه هزینه برق، روش های ذخیره سازی موثر برای صرفه جویی در مصرف برق و جابجایی ایمن را توضیح خواهیم داد.

مهدی صمدی
مهدی صمدی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋