در این مقاله قصد داریم تا شما را با برخی شیرینی و کیک های عربی آشنا کنیم که برعکس آن چیزی که شما از پشت شیشه یخچال قنادی ها میبینید می توانید آن را در منزل درست کنید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
شیرینی ها
طرز تهیه کیک معمولی
مواد لازم:
- یک فنجان شکر.
- یک فنجان آب
- یک فنجان روغن.
چهار پیمانه آرد.
- دو قاشق چایخوری بیکینگ پودر.
- نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن.
- دو قاشق چایخوری هل آسیاب شده.
کنجد تفت داده شده به میزان دلخواه برای تزیین.
طرز تهیه:
1- آرد را با شکر، نمک، بکینگ پودر و هل مخلوط کرده و خوب مخلوط کنید.
۲- آب و روغن را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر نرم و منسجمی به دست آید.
3- خمیر را فرم میدهیم سپس در کنجد فرو میکنیم و نصف آن را در سینی میگذاریم و در فر میگذاریم و یک سوم ساعت میگذاریم تا نرم شود.
درست کردن کیک در خانه
صنع الكعك في البيت
مواد لازم:
– 300 گرم آرد
– 300 گرم بلغور ریز
– 200 گرم شکر
– 150 گرم کره نرم
– 50 گرم شیرخشک
– یک قاشق مایه خمیر
– یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
– 2 پیمانه آب
– 1/4 پیمانه آب شکوفه
– یک قاشق مهلب طرز
تهیه:
1 - فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
۲- شیر را در آب حل کرده و آب شکوفه را به آن اضافه کنید، سپس مخلوط را در قابلمه ای روی آتش بگذارید بدون اینکه بجوشد.
3- در یک کاسه بزرگ هر دو نوع آرد را با شکر، مایه خمیر، بکینگ پودر و مهلب مخلوط کنید.
4- کره را اضافه کنید و با انگشت مواد را بمالید تا مخلوط شنی به دست آید.
5- مخلوط شیر را بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. آن را اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید.
6- آن را در ظرفی بریزید و در جای گرم بگذارید تا تخمیر شود.
7- آن را به شکل رول دراز بغلتانید و تکه های متوسط بردارید.
8- هر تکه را دوباره به شکل رول کشیده و دو سر آن را به هم بچسبانید تا شکل دستبند به دست آید.
9- کیک ها را در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید.
10- روی قرص ها را بپوشانید و حدود 4 ساعت بگذارید تا تخمیر شود.
11- کیک را حدود 20-30 دقیقه بپزید تا روی آن قهوه ای طلایی شود.
طرز تهیه کیک چای
مواد لازم:
- ده فنجان آرد سفید، برای شیرینی.
- یک فنجان شکر سفید درشت.
- یک و نیم فنجان شکر قهوه ای.
دو عدد تخم مرغ
دو فنجان روغن قیمه یا ذرت خالص.
- دو و نیم قاشق غذاخوری بیکینگ پودر.
- یک قاشق غذاخوری انیسون.
- مهلب یک چهارم قاشق چایخوری.
هشت قاشق چایخوری شیر خشک.
- یک پیمانه جوز هندی
- یک پیمانه میخک ریز آسیاب شده.
- سه فنجان آب ولرم یا بیشتر برای خمیر به میزان لازم.
طرز تهیه:
۱- شکر سفید، شکر قهوه ای، آرد سفید الک شده، شیرخشک و بکینگ پودر را در ظرف بزرگی بریزید.
۲- جوز هندی، مهلب، میخک و بادیان را به مخلوط آرد اضافه کنید و همه این مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
3- تخم مرغ ها را کم کم به مخلوط قبلی اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید سپس روغن را اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید تا همه مواد با هم تداخل پیدا کنند.
4- با نیاز به ادامه ورز دادن با دست، به تدریج روی مخلوط قبلی آب ولرم بریزید تا خمیر نرم و منسجمی به دست آید.
۵- روی ظرف خمیر را میپوشانیم و به مدت حداقل نیم ساعت در جای گرم میگذاریم تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
6- پس از گذشت زمان خمیر را به شکل چوب های طولی در می آوریم سپس دور خودش می پیچیم تا شکل زیبایی به کیک پیدا کند.
7- تکه های کیک را روی سینی که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید.
8- فر را با دمای صد و هشتاد درجه سانتی گراد روشن می کنیم.
9- سینی را به مدت کمتر از پانزده دقیقه داخل فر می گذاریم تا کاملا بپزد و رنگ طلایی به خود بگیرد.
10- سینی را از فر خارج می کنیم و می گذاریم کنار تا کیک خنک شود سپس با یک فنجان چای داغ سرو می کنیم.
طرز کار کیک های عید
طريقة عمل كعك العيد
مواد لازم:
- یک کیلو آرد
- 500 گرم گیلاس
- نصف پیمانه کنجد
- 3 قاشق غذاخوری پودر قند - یک بسته
مایه خمیر
- یک فنجان آب گرم
- یک بطری عطر کیک - یک پیمانه
نمک
- درشت له شده گردو (به دلخواه)
مراحل آماده سازی:
1- در یک کاسه عمیق، مایه خمیر را با یک قاشق شکر در کمی آب گرم حل کنید، سپس روی کاسه را می پوشانیم و اجازه می دهیم به هم خورده و ور بیاید.
۲- در ظرفی آرد، کمی نمک، کنجد و پودر قند را اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
3- قیمه آب شده را روی مخلوط آرد می گذاریم و خمیر را با دست ورز می دهیم تا آرد جذب قیچی شود.
4- خمیر مایه، عطر کیک و آب گرم را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر منسجمی به دست آید.
5- روی خمیر را می پوشانیم و یک ساعت استراحت می دهیم و تخمیر می شود.
6- سپس قسمت هایی از خمیر را برداشته و با گردو پر می کنیم و با هر یک از وسایل حکاکی روی کیک شکل می دهیم و روی سینی فر می چینیم.
7- سپس نیم ساعت دیگر می گذاریم کیک ور بیاید سپس در فر از قبل گرم شده با دمای متوسط می پزیم تا کمی قهوه ای رنگ شود.
8- بگذارید کاملا خنک شود سپس در ظرف های دربسته نگهداری کنید و هنگام سرو روی آن پودر قند بپاشید.
طرز تهیه کیک یمنی
طريقة عمل الكعك اليمني
مواد لازم:
- آرد یک کیلو.
- یک فنجان قیمه
سه قاشق غذاخوری شکر.
- یک قاشق کوچک نمک.
سه عدد تخم مرغ
- یک قاشق چایخوری مخمر فوری.
نصف پیمانه شیر خشک.
- دو قاشق غذاخوری زیره سیاه.
یک لیوان آب.
رب خرما نیم کیلو.
طرز تهیه:
1- آرد را با شیر، تخم مرغ، سیاه دانه و مخمر مخلوط کنید.
2- مخلوط را با قیمه ورز می دهیم و آب را کم کم اضافه می کنیم در حالی که به ورز دادن ادامه می دهیم تا یکدست شود و یک جرم شود.
3- خمیر را نیم ساعت استراحت دهید.
4- خمیر را به صورت گلوله های کوچک برش دهید.
5- گلوله های خمیر را با خرما پر کرده و در قالب مخصوص کیک فشار دهید تا شکل زیبایی به آنها بدهد.
6- فر را در حین آماده سازی از قبل گرم کنید.
7- تکه های خمیر کیک را در سینی چرب شده با قیمه بچینید و در فر قرار دهید تا طلایی شود سپس سرو کنید.
روش کار کیک های سوری
طريقة عمل الكعك السوري
مواد لازم:
– کره: 250 گرم
– شیر: 2 لیوان (مایع)
– شکر: نیم کیلو
– مهلب: 2 قاشق غذاخوری
– آرد سفید: یک و یک چهارم کیلو
– جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
– بکینگ پودر: یک و نیم قاشق غذاخوری
– خمیر مایه فوری: قاشق غذاخوری طرز
تهیه:
۱- آرد، شکر و کره آب شده را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
۲- شیر، مهلب، جوز هندی و مخمر را به مخلوط اضافه کنید.
3- بیکینگ پودر را اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید.
4- خمیر را حدود نیم ساعت کنار بگذارید تا تخمیر شود.
5- قسمتی از خمیر گرفته می شود و یک نوار بلند درست می شود که دور خودش پیچیده می شود تا شکل کیک به دست بیاید و مرحله را تکرار می کنیم تا خمیر تمام شود.
6- کیک ها را روی سینی که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید و حدود 3 ساعت کنار بگذارید تا استراحت کنند.
7- سینی را در فر با دمای 280 درجه سانتیگراد قرار دهید و یک ربع بگذارید تا کاملا بپزد و رنگ آن طلایی شود.
پاسخ ها