آیا حاضرید تصمیم گیری در مورد آینده تحصیلی خود را به یک نرم افزار بسپارید؟
ابتدا اجازه دهید به معرفی انتخاب رشته کامپیوتری و نرم افزار انتخاب رشته بپردازیم. فرآیند انتخاب رشته به صورت کلی به دو شکل دستی و ماشینی انجام می شود. در انتخاب رشته ماشینی، کارشناس یا داوطلب مربوطه برخی اطلاعات کارنامه از جمله رتبه و تراز را در نرم افزار وارد کرده و براساس تخمین های نرم افزار چیدمانی از انتخاب ها را دریافت می کند. سیستم طراحی نرم افزارهای انتخاب رشته به این شکل می باشد که طراح، آمار و اطلاعات تعدادی از رتبه های قبولی در سال های گذشته را جمع آوری کرده و در بانک اطلاعاتی نرم افزار وارد می کند. حالا این کامپیوتر می تواند براساس آمار و ارقام سال گذشته و یا سال های گذشته برای آینده شما تصمیم گیری کند. از جمله خطرات و ریسک های استفاده از نرم افزار انتخاب رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بانک اطلاعاتی ناقص: سازمان سنجش آموزش کشور، اطلاعات قبولی ها را منتشر نمی کند در نتیجه اطلاعات موثق و کاملی در دست طراحان این نرم افزارها قرار ندارد.
- انتخاب رشته گذشته نگر: خطر این فاکتور هرسال بیشتر می شود چرا که در حال حاضر شاهد تغییرات سریع و پیش بینی ناپذیری در روند پذیرش دانشگاه ها هستیم.
- چیدمان انتخاب رشته یکسان برای طیف رتبه های نزدیک به هم
- عدم در نظرگرفتن فاکتور علاقه به طور تخصصی در انتخاب رشته
- عدم بررسی تخصصی استعداد داوطلب
- انتخاب رشته تک بعدی و بدون توجه به شرایط متقاضی
- عدم توجه به وضعیت علایق متقاضیان شرکت کننده در هر سال: به عنوان مثال در یک سال تحصیلی به دلیل مواردی مانند شرایط اقتصادی و اجتماعی طیف علاقه مندان به رشته های مامایی افزایش می یابد.
منبع: بهترین مشاوران انتخاب رشته ازمون سراسری
پاسخ ها