دریچه منهول

خرید دریچه منهول

دریچه‌های آدم‌رو گودال‌هایی هستند که در شبکه‌های فاضلاب شهری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گودال‌ها یا همان‌ منهول‌، در واقع محل اتصال شبکه‌های فاضلاب و مکان دسترسی تکنسین‌های آب و فاضلاب جهت تعمیر و بررسی گودال‌های فاضلاب است. منهول‌ها دارای دریچه‌هایی برای ورود و خروج افراد هستند که به آن‌ها دریچه منهول یا درب منهول گفته می‌شود.

دریچه یا همان درب منهول در قسمت خروجی منهول قرار دارد که از سقوط افراد یا اشیاء دیگر در داخل منهول‌ها جلوگیری می‌کند. این دریچه‌ها به منظور بازرسی و دسترسی آسان به سیستم‌های فاضلاب طراحی شده‌اند. دریچه‌های منهول بر اساس جنس بدنه‌ای که ساخته شده‌اند؛ دارای انواع و اقسام گوناگونی هستند. دریچه‌های چدنی، بتنی، کامپوزیتی، پلی‌اتیلنی و کوپلیمری نمونه‌هایی از دریچه‌های منهول هستند. دریچه‌های پلی‌اتیلنی یکی از رایج‌ترین انواع درب‌های منهول محسوب می‌شود و قطر این دریچه‌ها معمولاً بین 50 تا 55 سانتی‌متر است، طوری که یک فرد بتواند به راحتی وارد منهول شود.

دریچه منهول همان درپوش‌های کوچک و بزرگی که بر روی چاهک‌های بازدید نصب می‌شود. این درپوش‌ها از جنس‌های مختلفی مثل چدن، بتن، پلی اتیلن، کامپوزیت، بتن پلیمر و … و در ابعاد و رنگ‌های مختلف ساخته می‌شود. ایستا پلیمر شریف تولید کننده و ارائه دهنده انواع درب و دریچه منهول در تهران، کرج، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، اراک، زنجان، تبریز، کیش و دیگر مناطق کشور عزیزمان ایران است. این درپوش‌ها کاربردهای مختلفی از جمله برای تاسیسات آب و فاضلاب، مخابرات، برق، گاز و … دارند.

افراد از طریق دریچه‌ها وارد آن‌جا می‌شوند و لوله‌ها را مورد مشاهده و بررسی قرار می‌دهند. دریچه منهول در انواع و اقسام مختلفی تولید می‌شود که هر کدام خواص و ویژگی‌های خاصی دارند. در این مقاله به معرفی انواع منهول، دریچه‌های منهول، خواص و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها و نیز نکات مهم در خرید درب منهول‌ یا دریچه منهول پرداخته شده است. از این ‌رو برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد منهول و متعلقات آن توصیه می‌شود این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

منهول چیست؟

به طور کلی منهول و متعلقات فاضلاب‌رو، نوعی سیستم تخلیه‌ای جهت جمع‌آوری فاضلاب‌های شهری و صنعتی است که در امتداد یک‌ خط فاضلاب با فاصله‌های یکسان ایجاد شده‌اند. در واقع می‌توان گفت منهول، یکی از انواع تجهیزات در سیستم‌های فاضلابی است که در جمع‌آوری فاضلاب‌ها، نقشی مؤثر و کارآمد دارد. منهول‌ها در انواع و اقسام‌ مختلفی قابل تولید هستند. اجزای تشکیل‌دهنده منهول شامل درب یا دریچه منهول، چاهک ورودی، اتاقک کار، کانال منهول و نردبان است.

انواع منهول بر اساس جنس آن‌ها

منهول‌ها بر اساس نوع مواد اولیه به کار رفته در آن‌ها، به انواع مختلفی تقسيم می‌شوند. در زیر به متداول‌ترین انواع منهول اشاره شده است.

منهول پلی‌اتیلنی

این نوع منهول‌‌ها جزء متداول‌ترین سیستم‌های فاضلابی محسوب می‌شوند. این منهول‌ها در برابر آلاینده‌های فاضلابی مانند انواع مختلف اسید تا غلظت 0.99 بسیار مقاوم است. منهول پلی‌اتیلنی از نظر نوع ساخت به دو نوع منهول تک‌جداره یکپارچه و منهول دو جداره پلی‌اتیلنی دسته‌بندی می‌شود. در زیر به توضیح هر کدام از انواع منهول پلی‌اتیلنی پرداخته شده است:

  • منهول تک‌جداره پلی‌اتیلنی: ارتفاع این منهول‌ها بین 2 تا 2.5 متر تنظیم شده است و با قطرهای 800، 1000 و 1200 میلیمتر تولید می‌شوند. این منهول‌ها به صورت رینگ‌های 50 و 100 سانتی‌متری طراحی شده‌اند. از ویژگی‌های بارز منهول‌های تک‌جداره، انجام فرآیند ساخت در کارخانه و آماده کردن پروژه‌های ارسالی است. این ویژگی باعث افزایش سرعت اجرای پروژه و کاهش هزینه‌ها خواهد شد.
  • منهول دوجداره پلی‌‌اتیلنی: این نوع منهول از لوله‌های کاروگیت با قطر 800 تا 3000 میلیمتر تولید می‌شوند و بنا به درخواست مشتری در ارتفاع‌های مختلف قابل تولید هستند. این منهول با لوله‌های کاروگیت تا ارتفاع بالای 14 متر نیز امکان تولید دارد. منهول‌های دوجداره بعد از دریافت نقشه مورد نظر از طرف مشتری، به بخش مهندسی منتقل شده و با توجه به مقاومت و فشارهای وارد شده به بدنه و دریچه منهول به بازار عرضه خواهد شد.

منهول بتنی

این منهول یکی دیگر از انواع منهول‌ها است که به صورت پیش ساخته با قطر 110 و 160 سانتی‌متر به بازار عرضه می‌شود. منهول‌های پیش ساخته جهت اتصال خطوط لوله‌های متصل به هم در شبکه‌های فاضلاب و آب‌رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این منهول‌ها همچنین در سیستم‌های مخابراتی در مسیر خطوط کابل‌های زیرزمینی به کار برده می‌شوند. مواد اولیه به کار رفته در این نوع منهول از آجر، سیمان و بتن نیز تشکیل شده است و معمولاً به نام منهول سنتی شناخته می‌شوند.

منهول آجری

منهول آجری نیز مانند منهول بتنی به صورت پیش‌ساخته است که مواد اولیه آن عمدتاً شامل آجر و سیمان است. این نوع منهول امروزه بيشتر به عنوان منهول سنتی شناخته شده است. در سال‌های اخیر به دلیل هزینه‌بر بودن نصب و راه‌اندازی آن، احتمال نشتی و خوردگی در مقابل عامل‌های شیمیایی، از این منهول کمتر استفاده می‌شود. به طور کلی کاربرد بیشتر منهول آجری در سیستم‌های مخابراتی است.

کاربرد منهول در سیستم جمع‌آوری فاضلاب

از منهول‌ و دریچه منهول در شبکه‌های فاضلاب و آب‌رسانی جهت اهداف مختلفی استفاده می‌شود. از مهم‌ترین کاربردهای منهول و متعلقات آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با استفاده از منهول‌‌ و درب منهول امکان بازرسی، نگهداری و نظافت سیستم گردآوری فاضلاب و همچنین شستشو و جداسازی ناخالصی‌هایی که در شبکه‌های فاضلاب جمع شده است، وجود دارد.
  • توسط منهول می‌توان خطوط اتصال فاضلاب‌روها، را تغییر جهت داد و همچنین داخل دریچه‌های منهول فاضلاب، یک یا چند لوله فاضلاب‌ را که از جهات مختلف وارد می‌شوند به یک سمت هدایت کرد.
  • منهول‌ها باعث تهویه هوای داخلی فاضلاب‌روها نیز می‌شوند.
  • کاربرد منهول در انشعابات خطوط فاضلاب‌‌ها بسیار زیاد است.

 

انواع دریچه منهول