mollasadrait

mollasadrait

فرآیند ثبت شرکت در افغانستان

با فرایندِ ثبت شرکت در افغانستان بیشتر آشنا شوید

شاید کمتر کسی تا به این لحظه سودایِ ثبت شرکت در افغانستان را به سر داشته است . چه کسی دلش می خواهد در سرزمینی محصور در خشکی و تا مدت ها گرفتارِ جنگ های چندین و چهل ساله بوده است، یک کسب و کارِ جدید راه بیندازد ؟
اگر ما انسان ها محدودیت های ذهنی های خود را کنار بگذاریم و به این بیندیشیم که هر نقطه از زمینِ خدا ، قابلیتِ باروری و ایجادِ طرحی نو دارد، بی وقفه تلاش می کنیم تا به کسب و کارِ جدیدِ خود در آن سرزمین رونق دهیم.

حالا چرا ثبت شرکت در افغانستان ؟!

ثبتِ شرکت در افغانستان ، کشوری به شدت معتقد به رشد و توسعه اقتصادی، می تواند از بلند مدت ترین سرمایه گذاری های زندگی تان باشد . ثبت شرکت در کشور های توسعه یافته شاید دردِ سرها و ضمانت های بیشتری از متقاضی طلب می کند ، اما سرزمین های درحالِ توسعه با ملاطفتِ مبسوط تری با متقاضیانِ ثبت شرکت برخورد می کنند.
طبیعی است ! آن ها نیازِ بیشتری به خلقِ پول و چرخیدنِ چرخه هایِ اقتصادشان دارند . برای مثال کشورِ افغانستان از معدود مناطقی در خاورمیانه است که در زمینه کشاورزی و دامداری حرفِ اول را میزند ( بیش از ۸۱% فعالیت ها در این بخش خلاصه می شود ) ، چرا که دارایِ بیشترین تعدادِ زمین های زراعی و دام و گوسفند است . افغانستان در این زمینه چنان بدونِ رقیب و درخشان فعالیت می کند که از حاصلِ زراعت و دامپروریش به کشورهای ابر قدری همچون : آمریکا ، فنلاند و آلمان صادر می کند .
از طرفی صنعتِ ریسندگی به شدت موردِ علاقه افغان ها است و کارگاه های تولیدیِ صنعتیِ پر سود و در عینِ حال کم تعداد وجود دارند که پتانسیلِ سرمایه گذاری را دارند . تولیدِ تریاک و مورفین هم از دیگر مشاغل شریف و صادراتیِ افغانستان است که استثناً سرمایه گذاری بر روی این بخش به طبع هیجانِ زیادی را میطلبد !

خارجی ها چگونه می توانند در افغانستان ثبتِ شرکت کنند ؟

وقتی به عنوانِ یک شخصِ خارجی به فکرِ ثبت شرکت در کشوری دیگر میوفتیم ، دقیقا به چه چیز فکر می کنیم ؟ گاهی تصورِ ما این است که کشور هایی همچون آذربایجان ، پاکستان ، افغانستان و تاجیکستان به علتِ قرابتِ مرزی و همسایگیِ دیرینه شان با ما از قوانینِ سهل و بی دردسری برای ثبت شرکت ها و حلِ مسائلِ حقوقیِ ما استفاده می کنند .

برای مثال شهرِ بارلی با یک خطِ فرضی به دو قسمت تقسیم میشود که نیمی از آن به بلژیک تعلق دارد و نیمی دیگر به هلند اما همین خط چینِ فرضی باعث شده است که ۵۰% بارلی از قوانینِ هلند پیروی کنند و ۵۰% دیگرش از قوانینِ کشورِ بلژیک . پس فرقی نمی کند کشور ها و شهر ها چه قدر قرابتِ مرزی داشته باشند یا در چه دوره ای از تاریخ در کنارِ هم سرزمینی یکپارچه بودند ، در هر صورت شما باید از ضوابطِ فعلی پیروی کنید تا به پیکره مدنیت و اخلاق مداری خدشه وارد نکنید .

 

از الزاماتِ قانونیِ ثبت و اخذ جواز شرکت در افغانستان چه می دانید ؟

قوانینِ ثبت شرکت در افغانستان دارای ۱۶ ماده کلی است که در سایتِ سفارتِ این کشور موجود است . ما در اینجا مفادِ آن را در ادامه می آوریم :

ماده ۱: تبعه های خارجیِ شاملِ اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد داشته باشند در افغانستان تجارت کنند وظیفه دارند در صورت پذیرشِ درخواست جواز شان ، برای گرفتنِ مجوز تجاری به وزارت بازرگانی در کابل مراجعه کنند .

ماده ۲: تبعه های خارجیِ شاملِ اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد داشته باشند در افغانستان بازرگانی کنند ، موظف هستند برای دریافتِ جواز تجاری به مرکز وزارت بازرگانی در کابل مراجعه کرده و در صورتِ پذیرشِ درخواست شان ، جواز نامه تجارتی مورد نظر مطابق شرایط ذکر شده در بدل مبلغ ۴۰۰ دلار آمریکا اجرا می گردد . تاجرانِ خارجی موظف به انجام تائیدات فصل ششم این لایحه نیز هستند .

ماده ۳: تبعه های خارجی ، درونِ نامه اظهارِ درخواستِ خود باید موضوعِ فعالیت بازرگانی خود را به وضوح تشریح کنند .

ماده ۴: بازرگانانِ خارجی که مجوزِ بازرگانیِ افغانی را اخذ کرده اند موظف به رعایت ضوابط نافذِ دولت افغانستان و انجام تعهداتِ قانونی به حکومت این کشور می‌باشند.

ماده ۵: برای کسبِ جوازنامه بازرگانیِ خارجی انجام مراحلِ ذکر شده در ذیل حتمی است :

الف: تسلیمِ درخواست کتبی به همراهِ ۳ قطعه عکسِ فردِ متقاضی .
ب- تهیه گواهیِ عدم مسئولیت از مراجع قانونی سرزمینِ تابع شده یِ درخواست دهنده .
ج- تشریحِ نام کمپانی ، زمانِ تاسیس شرکت ، میزانِ سرمایه و نشانیِ استقرارِ ثابت در کشور تابع شده یِ شخصِ متقاضی .

د- ارائه گواهیِ یکی از بانک های کشور تابع شده در جهتِ دارا بودنِ اعتبار مالی شخصِ متقاضی. ه- ضمانتِ کمپانی تاسیس شده در افغانستان از جانب دفتر مرکزی درخواست دهنده و اتاق بازرگانیِ کشور مورد نظر .

و- کلیه مدارکِ ذکر شده فوق به تائیدِ وزارت خارجه کشور تابع شده یِ شخصِ متقاضی و تصدیقِ سفارت افغانیِ مقیم آن کشور از طریق وزارت خارجه دولت افغانستان به وزارت بازرگانی و تجارت ارائه می شود .

mollasadrait
mollasadrait

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋