برای شروع هر نوع کسب و کاری ، کسب مجوز اولین اقدام است. پروانه کسب نیز یکی از مجوزهایی است که از طرف نظام صنفی به فرد یا شرکت داده می شود تا کسب و کار وی را قانونی قلمداد کند. اشتغال به هر نوع شغل و حرفه ای نیازمند داشتن مجوز اشتغال است که به فرد اجازه می دهد در مکان خاصی یا با وسیله کسب خاصی به فعالیت و اشتغال بپردازد. این مجوز از طرف نظام صنفی مربوطه به فردی که می خواهد کسب و کار و حرفه خود را آغاز کند اعطا میشود تا وی بدون مشکل قانونی و با کسب اجازه به فعالیت بپردازد.
کسانی که هیچگونه پروانه کسبی نداشته باشند و همچنین افرادی که مشمول قانون بیمه بیکاری باشند برای دریافت پروانه کسب در اولویت هستند.
ارائه درخواست کتبی برای جواز کسب از طریق سامانه دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های اصناف کشور
بازرسی اولیه از محل واحد صنفی توسط کمیسیون بازرسی اتحادیه
بررسی درخواست متقاضی در جلسه هیئت مدیره
در صورت تکمیل مدارک درخواستی و نبود ایراد در پرونده ، روند پرونده بدون نقص طی شده و نتیجه درخواست به صورت کتبی به متقاضی اعلام می گردد.
در صورتی که اتحادیه مورد نظر درخواست شما را مبنی بر اخذ پروانه کسب رد کند می توانید تا مدت ده روز به کمیسیون نظارت اعتراض کنید. کمیسیون نظارت موظف است تا حداکثر یک ماه نظر خود را اعلام کند . ( نظرکمیسیون نظارت در این مورد قطعی است.)
اجرای سیاست های مالیاتی یکی از دلایل مهمی است که باعث می شود دولت ها داشتن مجوز را برای برپایی کسب و کارها الزامی کنند.
یکی از مراحل مهم اخذ پروانه کسب تسویه حساب مالیاتی واحد تجاری است . هر صاحب کسب و کاری به عنوان مودی مالیاتی به اداره مالیات و دارایی مراجعه کرده و اقدام به پرداخت مالیات می کند.
علاوه بر آن با داشتن پروانه نظارت بر کسب و کارها سامان گرفته و آمار بهتری از وجود کسب و کارها و رونق اقتصادی در کشور به دست خواهد آمد.
پروانه کسب در دو نوع موقت و دائمی صادر می شود. اعتبار پروانه کسب موقت یک سال است و پروانه کسب دائمی تا پنج سال اعتبار دارد.
پاسخ ها