شله مشهدی(sholeh mashhadi) یکی از غذاهای اصیل استان خراسان در ایران میباشد. این غذا زمان بر و بسیار عجیب و اما خوش طعم و مقوی میباشد. در شله مشهدی از حبوبات،برنج،گوشت کوسفند و یا گوساله به همراه بلغور گندم استفاده میشود. همه اینها با هم پخته شده ودر آخر به این ترکیب خورشت قیمه با کمی تغییرات اضافه میشود.
مواد لازم برای شله مشهدی
نخود ،لوبیا قرمز،لوبیا چیتی : یک لیوان
گوشت گوساله و گوسفند : ۸۰۰ گرم
پیاز متوسط : ۳ عدد
بلغور گندم : سه پیمانه
برنج نیم دانه: یک لیوان
دارچین،زردچوبه،فلفل سیاه و جز هندی : یک قاشق غذا خوری
نمک : به میزان لازم
طرز تهیه
۱. ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کره و نفخ آن را کامل بگیرید. سپس همه حبوبات را با هم در یک قابلمه قرار دهید تا بچزند.
۲. گوشت گوسفند و گوساله را نیز در یک قابلمه دیگر به همراه پیاز قرار میدهیم تا بپزند.
۳.سپس در ظرف سوم بلغور گندم و برنج را با اب زیاد قرار میدهیم تا بپزند.توجه داشته باشید که ترکیب برنج و بلغور گندم را باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
۴.بعد از سه ساعت که تقریبا مواد پخته شدند با هم ترکیب میکنیم.گوشت ها را ریش ریش کرده و به مخلوط بلغور و حبوبات اضافه میکنیم. سپس ادویه ها و نمک را به مواد اضافه میکنیم و به مدت ۱ ساعت کاملا با هم هم میزنیم تا پخته شوند و شله مشهدی غلیظ و عالی را داشته باشیم
۵.سپس درب قابلمه را دم کنی گذاشته و قرار میدهیم تا شله جا بیفتد و بعد از یک ربع شله مشهدی ما آماده است.
در آخر قیمه روی شله مشهدی را نیز به آن اضافه میکنیم. من این قیمه را از قبل پختم .در قیمه روی شله مشهدی نباید از لیمو امانی،بادمجان و سیب زمنی استفاده کنید. گوشت های روی قیمه هم باید کوچک تر از حالت معمول باشد ودر قیمه از گلاب و زعفران نیز استفاده کنید.
نکات
اگر می خواهید طعم شله تان لذیذتر شود، می توانید کمی چربی گوسفندی به گوشتی که با آن طبخ می شود اضافه کنید. با این کار طعم بهتری را احساس خواهید کرد. اما اگر می خواهید چربی در غذا دیده نشود، می توانید آن را با غذاساز کاملا له کنید.
از آنجایی که در تهیه شله از گندم استفاده می شود، باعث سوختن سریع آن می شود و اگر این اتفاق بیفتد طعم سوختگی در غذا احساس می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، شله را مرتباً هم بزنید.
هم زدن شله بیشتر باعث جا افتادن بیشتر و همچنین طعم بهتر آن می شود. جدا از آن حالت ارتجاعی تری در بافت آن ایجاد می کند.
دقت داشته باشید که ادویه ها را در اواخر پخت و قبل از خاموش کردن اجاق به قابلمه اضافه کنید.
به عنوان آخرین نکته باید اضافه کرد که در هر مرحله از پخت و پز، اگر احساس کردید آب کم است، کافیست مقداری آب جوش اضافه کنید تا این مشکل برطرف شود.
پاسخ ها