خورشت قورمه سبزی یکی از معروف ترین خورشت های ایرانی در سراسر جهان است. این خورشت که در ایران طرفداران زیادی دارد از ترکیب سبزیجات، گوشت و حبوبات تهیه می شود و با برنج سرو می شود.
برای تهیه این خورشت خوشمزه به سبزی سیاه نیاز دارید که از ترکیب چند نوع سبزی تهیه می شود که در مطلب به توضیح آن خواهیم پرداخت.
یک و نیم فنجان سبزیجات (شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شنبلیله)
یک و نیم لیوان آب
لوبیا قرمز یک و نیم فنجان
لیمو امانی 3 عدد
به میزان لازم زردچوبه
گوشت 400 گرم
به مقدار لازم نمک و فلفل سیاه
زعفران 1 قاشق غذاخوری (ساییده شده)
1. پیاز را بردارید و خیلی نازک خلال کنید و در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود. سپس نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه آسیاب شده را به آن اضافه کرده و گوشت را اضافه کرده و در روغن تفت دهید.
2. حالا می توانید سبزیجات را اضافه کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگ سبزی ها تیره شود. مواظب باشید نسوزد.(اگر سرخ کرده اید چند دقیقه در روغن تفت دهید و بعد می توانید یک چیز دیگر اضافه کنید اما اگر از سبزیجات تازه استفاده می کنید باید چند دقیقه در روغن تفت دهید تا رنگ آن به دست آید. سبزیجات تیره می شوند).
3. اگر طعم سبز این غذا را دوست دارید، نیازی به اضافه کردن چاشنی ترش (آب لیمو) ندارید، اما اگر طعم ترش را دوست دارید، اکنون وقت اضافه کردن آن است.
4. در این سطح لوبیا قرمز و لیمو امانی را اضافه کنید.
5. در پایان به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و بگذارید 3-4 ساعت بجوشد تا آب خورش و لعاب خورش تمام شود (روغن روی آن را ببینید).
6. خورشت قرمه سبزی آماده است و میتوانید با برنج زعفرانی و تهدیگ استفاده کنید و لذت ببرید.
نکته اول
مهم ترین کاری که در پخت قورمه سبزی باید انجام داد این است که به آن زمان کافی بدهید. حداقل زمان پخت آن 5 ساعت است اما اگر زمان کافی دارید با شعله کم اجازه دهید مدت زمان بیشتری بپزد.
نکته دوم
برای درست کردن کرم سبزی از آب جوش استفاده کنید تا طعم سبزی سبزی شما بهتر شود.
نکته سوم
اگر از سبزیجات تازه استفاده کنید طعم سوپ سبزی شما بهتر می شود.
نکته چهارم
برای اینکه سبزی کورمای شما روغن بیاندازد، در 5 دقیقه آخر پخت دو تکه یخ داخل سبزی کرمه بریزید و از نتیجه شگفت زده شوید.
نکته پنجم
در 15 دقیقه آخر لیمو عمانی را اضافه کنید و تخم مرغ های داخل آن را بردارید تا سوپ سبزی شما ترش شود و تلخ نشود.
یک لیمو عمانی را در آب جوش نصف کنید.
نکته ششم
استفاده از آب گوشت یا آب گوشت گوساله طعم نذری محرم را در غذای شما تداعی می کند.
نکته هفتم
برای پختن سوپ سبزی از زودپز استفاده نکنید و حتما آن را در قابلمه بپزید.
نکته هشتم
استفاده از لوبیا چیتی غلظت آب سبزیجات شما را افزایش می دهد.
زمان آماده سازی: 20 دقیقه زمان پخت: 4 ساعت آماده سازی: 4 ساعت 20 دقیقه بازده: 4 وعده
.
1.برای رفع نفخ حبوبات چه کنیم؟
بسیار ساده است. فقط باید حبوبات را از شب قبل از پخت در آب داغ خیس کنیم و چند بار آب آن را عوض کنیم.
به خیس خوردن حبوبات ادامه می دهیم تا بخواهیم بپزیم. این به خلاص شدن از شر نفخ لوبیا کمک می کند.
یکی دیگر از مشکلاتی که خوردن لوبیا ایجاد می کند این است که دیر هضم می شود و ممکن است شرایط بدی را برای کسانی که مشکلات معده دارند ایجاد کند.
لوبیا قرمز کالری بالایی دارد. صد گرم لوبیا قرمز ۳۴۰ کالری دارد و به خودی خود یک وعده غذایی محسوب می شود، مصرف زیاد آن باعث چاقی و اضافه وزن می شود، بنابراین اگر فردی رژیم دارد باید در مصرف حبوبات احتیاط کند.
یکی از مشکلات دیگری که مصرف زیاد حبوبات می تواند ایجاد کند این است که غلظت خون را افزایش می دهد و باعث افزایش خونریزی در دوران قاعدگی می شود.
این لوبیا گرم است و مصرف زیاد آن ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود. همه این مشکلات زمانی به وجود می آیند که ما حبوبات را بیش از حد و به مقدار زیاد مصرف کنیم.
در غیر این صورت مصرف به اندازه آن بسیار مفید و مغذی است.
2. برا اینکه خورشت قرمه سبزی سیاه شود چکار کنم؟
برای اینکار باید سبزی ها را زیاد سرخ کنید. سرخ کردن زیاد سبزی با روغن جامد باعث میشود خورشت قرمه سبزی سیاه تر شود و چرب و چیل تر شود.
منبع:mealscook
پاسخ ها