فرانک روبیو، فضانورد ناسا پس از 371 روز حضور در ایستگاه فضایی بین المللی رکوردشکنی کرد و روز گذشته به زمین بازگشت.
«فرانک روبیو»، فضانورد ناسا، پس از شکستن رکورد طولانیترین مدت زمان حضور در فضا به زمین بازگشت. روبیو پس از گذراندن 371 روز در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) و 5936 بار گردش به دور زمین، همراه با دو خدمه روسی مأموریت خود، یعنی «سرگئی پروکوپیف» و «دیمیتری پتلین» در قزاقستان به زمین نشست.
فضانورد ناسا و همکاران روسی او در ساعت 11:24 دقیقه (به وقت ایران) روز چهارشنبه ایستگاه فضایی بین المللی را ترک کردند و سپس در ساعت 14:47 دقیقه (به وقت ایران) در قزاقستان فرود آمدند. ناسا در شبکه اجتماعی ایکس لحظه فرود کپسول سایوز که سه خدمه در آن بودهاند را به اشتراک گذاشت:
روبیو همچنین ماه گذشته به اولین آمریکایی تبدیل شد که یک سال کامل را در مدار زمین گذرانده است و رکورد قبلی که در اختیار «مارک وندههی» بود را شکست.
«بیل نلسون»، مدیر ناسا اعلام کرد که این مأموریت رکوردشکن نه تنها یک نقطه عطف بزرگ محسوب میشود بلکه «سهم بسیار زیادی در درک ما از مأموریتهای فضایی طولانی مدت» داشته است. او گفت:
«ناسا از خدمات فرانک به ملت ما و کمکهای علمی ارزشمندی که او در ایستگاه فضایی بین المللی انجام داده، بینهایت سپاسگزار است. او راه را برای اکتشافات آینده در ماه، مریخ و فراتر از آن هموار میکند.»
به گفته ناسا، روبیو در سفری به اندازه بیشتر از 250 میلیون کیلومتر که «تقریباً معادل 328 سفر رفت و برگشت به ماه است» حدود 5900 بار به دو زمین چرخیده است. او همچنین در طول 12 ماه حضور خود بر ورود 15 فضاپیما و خروج 14 فضاپیما نظارت داشته است. بیشتر زمان او صرف فعالیتهای علمی شده است، هرچند او در دو پیادهروی فضایی نیز شرکت کرده است.
مأموریت این فضانوردان ابتدا قرار بود شش ماه طول بکشد، اما مشکل سیستم خنککننده بیرونی فضاپیمای سایوز MS-22 باعث شد تا روبیو و دو خدمه دیگر برای شش ماه دیگر در مدار باقی بمانند.
پاسخ ها