زیروکلاینت ها (Zero Client) دستگاه هایی هستند که در فرآیند مجازی سازی دسکتاپ یا Desktop Virtualization مورد استفاده قرار می گیرند. مجموعه ها و سازمان ها تمایل دارند سیستم های کامیپیوتری قدرتمند و در عین حال کم هزینه داشته باشد. مجازی سازی سرور و دیتا ها از جمله روش هایی است که به این منظور به کار گرفته می شود. زیروکلاینت نوعی دستگاه است که با استفاده از آن می توان مجازی دسکتاپ یا VDI را انجام کرد. در ادامه قصد داریم زیروکلاینت را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
زیروکلاینت چیست
زیروکلاینت دستگاهی است سیستم عامل و پردازنده ندارد و از همین رو به صورت مستقل قابل استفاده نیست. علاوه بر آن امکان نصب هیچگونه نرم افزاری روی آن نیز وجود ندارد. در واقع زیروکلاینت نوعی بورد با پردازش صفر است و دلیل نام گذاری آن نیز همین است. زیروکلاینت ها همواره به یک دستگاه سرور نیاز دارند که برای پردازش از آن استفاده کنند. تمامی اطلاعات و نرم افزار های مورد نیاز روی سرور نصب می شوند و از طریق دستگاه زیروکلاینت قابل دسترسی هستند. برای استفاده و دسترسی به اطلاعات نصب شده روی سرور تنها به نصب یک مانتیور نیاز خواهید داشت. برخی از زیرو کلاینت هایی که امروزه در بازار موجود هستند، دارای رم، پردازنده و حافظه داخلی نیز می باشند.
نحوه کار زیروها
زیروکلاینت ها دارای یک نرم افزار مدیریتی می باشند که روی سرور نصب می شود. پس از نصب نرم افزار زیروکلاینت، به تعداد کاربران یوزر خواهیم ساخت. این دستگاه ها یک سخت افزار برای اجرای فریم ور (FirmWare) خود بر روی سرور دارند، با استفاده از این فریم ور، زیرو کلاینت حرکات و عمل مانیتور و موس را به سرور فرستاده و اطلاعات و پردازش مورد نیاز را از سرور دریافت می کند.
معرفی انواع زیروکلاینت
زیروکلاینت ها در بازار تنوع بالایی دارند، برخی از مهم ترین انواع زیرو کلاینت های موجود در بازار عبارتند از:
- HP
- Dell Wyse
- Centerm
- Atrust
- VcloudPoint
- Ncomputing
- زیروکلاینت های All in one
مزایای استفاده از زیروکلاینت
زیروکلاینت ها نسبت به کامپیوتر ها برتری ها دارند، برخی از این برتری ها شامل موارد زیر می باشند:
- هزینه خرید، نصب و راه اندازی کمتر.
- مدیریت بسیار راحت تر.
- واحد و یکپارچه بودن زیروکلاینت و جدا نشدن اجازی آن از هم.
- سرعت بوت زیاد.
- مصرف برق کمتر.
- بدون نیاز به تعمیر.
- امنیت بالا و کارکرد بدون ذخیره اطلاعات و دیتاهای مهم.
معایب زیروکلاینت ها چی هست
زیروکلاینت ها ممکن است در برخی کاربری ها معایبی نیز داشته باشند. برخی از این مزایا عبارتند از:
- بروز خطا درعلمکرد زیروکلاینت حین اتصال دو مانتیور همزمان
- وابستگی به اتصال اینترنت
- عدم پشتیبانی از برخی از نرم افزار ها
قیمت زیروکلاینت ها چه قدر است
رنج قیمت های زیروکلاینت بسیار گسترده و متنوع است و با توجه به برند و کارایی های دستگاه زیرو تعیین می شود؛ با این حال به طور کلی می توان گفت به طور میانگین قیمت این دستگاه ها بین 1 تا 5 میلیون تومان متغیر و در حال نوسان است.
منبع: mayaclient.ir
ممنون از انتشار محتوای بسیار خوبتون. بنده هم در زمینه تولید محتوا در بلاگ های فارسی فعال هستم. اخیرا با وب سایتی آشنا شدم با نام " پرسپت " که محل بسیار مناسبی برای بلاگرها هست. همچنین وقتی فهمیدم که میشه از نوشتن مطالب کسب درآمد هم داشته باشم خیلی برام جذاب بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا این سایت خوب رو به دوستان دیگرمعرفی کنم. حتما به این سایت خوب مراجعه کنید قطعا امکانات و فضای بهتری رو برای شما فراهم می کند. آدرس سایت percept.ir هست.
موفق باشید