شرایط معرفی به استاد در دانشگاه روزانه و نوبت دوم
با توجه به آیین نامه آموزشی دانشگاه های دولتی ، دانشجویان این دانشگاه مجاز به معرفی به مدرس یا تک درس هستند اما باید شرایط زیر را داشته باشند :
تنها یک درس باقی مانده باشد. (توجه داشته باشید که تعداد واحد درسی مهم نیست ممکن است درس باقی مانده شما یک واحد باشد یا 4 واحد ، در هر صورت فقط می توانید در یک درس معرفی به مدرس داشته باشید)
معمولا دانشجویانی که اکثر واحد های درسی خود را گذرانده اند و کمتر از 10 واحد آن ها مانده است ، با معرفی به استاد در دانشگاه آزاد بدون اضافه شدن یک ترم تحصیلی و سریع تر فارغ التحصیل شوند و شهریه کمتری هم پرداخت کنند. شرایط و ضوابط معرفی به مدرس در دانشگاه های دولتی و غیردولتی متفاوت است ، در بعضی دانشگاه ها دانشجو مجاز به انتخاب بیشتر از 4 واحد درسی نیست اما در تعدادی از دانشگاه ها بیشتر از این تعداد نیز قبول می کنند.
با در نظر گرفتن شرط اصلی فوق ، یکی از شرایط زیر نیز مد نظر است :
سنوات تحصیلی مجاز دانشجو تمام شده باشد.
در مقطع تحصیلی بالاتر قبول شده باشد.
درس مد نظر را در آخرین ترم تحصیلی رد شده باشد.
درس مد نظر در آن نیمسال ارائه نشده باشد.
دانشجویان واجد شرایط فوق می توانند از طریق مراجعه به واحد آموزشی دانشگاه هر چه سریع تر درخواست خود را پیگیری کنند. قابل ذکر است که شهریه معرفی به استاد برای دانشجویان دوره روزانه رایگان اما دانشجویان نوبت دوم باید شهریه ثابت + شهریه متغیر آن تک درس را پرداخت کنند.
شرایط معرفی به استاد در دانشگاه آزاد
دانشجویان دانشگاه آزاد در هر مقطعی که هستند دوره کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ، حداکثر مجاز به انتخاب 2 درس جهت تک درس هستند و 2 درس ممکن است 2 الی 8 واحد باشد. در این دانشگاه شرایط تک درس برای دروس عملی و کارورزی قابل اجرا نمی باشد و شهریه نیز به صورت شهریه ثابت و شهریه متغیر دروس اخذ شده از دانشجو دریافت می شود.
شرایط معرفی به استاد در دانشگاه پیام نور
دانشجویان دانشگاه پیام نور برای معرفی به مدرس حداکثر می توانند برای دو درس اقدام کنند یعنی تعداد واحد های درسی مهم نیست. در این دانشگاه معرفی به استاد برای دروس عملی و کارآموزی امکان پذیر نیست و فقط در دروس نظری تایید داده می شود هم چنین شهریه تک درس دانشگاه پیام نور بر اساس آخرین شهریه مصوب این دانشگاه به صورت ثابت و متغیر از دانشجو دریافت می شود.
معرفی به استاد در دانشگاه دولتی
اولین مورد تایید شدن شما به عنوان دانشجو ترم آخر است و باید در نیمسال آخر تحصیل خود باشید. این تاییدیه از طرف مدیر گروه ارسال می شود و نیازی نیست شما کار خاصی انجام دهید فقط کافی است با مدیر گروه صحبت کنید تا برای شما انجامش دهد.
اگر قصد معرفی به استاد را دارید نباید تعداد واحد های شما بیشتر از ۲۴ واحد و در تابستان نباید بیشتر از ۸ واحد باشند.
تداخل نداشتن واحد های معرفی به استاد از نظر زمانی با دیگر واحد های اخذ شده. این قانون برای معرفی به استاد در تابستان هم وجود دارد و باید این نکته را مدنظر قرار دهید.
دانشجویان واجد شرایط برای معرفی به استاد باید بعد از حذف و اضافه درخواست خود را ارسال کنند. این درخواست در سامانه گلستان قابل ارسال است
زمانی که دانشجو تعداد کمی واحد برای فارغ التحصیل دارد می تواند خارج از تقویم آموزشی تعداد واحد را به صورت معرفی به استاد دریافت کند و بدون شرکت در کلاسهای آموزش در امتحان پایانی آن دروس شرکت کند.
برای معرفی به استاد باید تمام واحدها را پاس کرده باشید و نمرات دروس در کارنامه ثبت شده باشد و حداکثر فقط ۸ واحد نظری مانده باشد تا فارغ التحصیل شوید.(نمیتوان همزمان هم ترم درسی برداشت و هم معرفی به استاد گرفت)
میتوانید تا سقف ۴ واحد را با مراجعه مستقیم به واحد امتحانات معرفی به استاد بگیرید، برای گرفتن معرفی به استاد ۵ تا ۸ واحد به کارشناس گروه مربوطه مراجعه کنید.
دروس معرفی به استاد نباید واحد عملی داشته باشد، در غیر این صورت،معرفی به استاد ارائه نمیشود.(مگر درس عملی را یک بار افتاده باشید)
برای معرفی به استاد دروس عملی که یکبار افتادهاید با حذف ماده ۳۵ (غیبت در جلسه امتحان) یا حذف ماده ۳۱ (حذف توسط استاد) نمیتوان معرفی به استاد گرفت لذا حتما باید نمره درس واحد عملی که دانشجو افتاده است در کارنامه باشد.
درس ورزش و کارآموزی و دروس که واحدهای تمام عملی را دارند را نمی توان معرفی به استاد گرفت. تاریخ امتحان دروس معرفی به استاد قبل از امتحانات پایان ترم بوده و با هماهنگی با دایره امتحانات صورت میگیرد.
هزینه اخذ واحد معرفی به استاد، نصف شهریه ثابت+شهریه متغیر واحد های اخذ شده است.
پاسخ ها