دانشآموزان متقاضی جهش تحصیلی می بایست ابتدا به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه نموده و این مسئله را با مدیر مدرسه در جریان بگذارند. در صورت موافقت مدیر، دانش آموز پس از پرداخت هزینه ثبت نام جهش تحصیلی از سوی وی به اداره آموزش و پرورش منطقه و سپس به اداره آموزش و پرورش استثنایی برای انجام مراحل سنجش معرفی می شود.
دانش آموز در صورت داشتن شرایط ثبت نام در جهش تحصیلی می بایست ابتدا تست هوش داده و در صورت قبولی در این تست می بایست در آزمون های مقطع تحصیلی که قصد جهش از آن را دارد شرکت نموده و سپس در صورت قبولی در این آزمون ها مجاز به جهش از مقطع تحصیلی مورد نظر می باشد.
زمان ثبت نام جهش تحصیلی در سال گذشته از 31 خرداد ماه شروع شد و تا 20 مرداد ماه ادامه داشت. به همین منظور پیش بینی می شود امسال نیز مانند سال گذشته داوطلبان بتوانند در همین بازه زمانی در صورت داشتن شرایط بخشنامه جهشی خواندن نسبت به تکمیل فرم ثبت نام خود اقدام نمایند
برخی از والدین با توجه به توانایی های فرزندانشان متوجه این موضوع می شوند که هوش ذهنی آن ها فراتر از دیگر هم سن و سال هایشان است و احساس می کنند که می توانند برای جهش تحصیلی دانش آموزان اقدام نمایند. در این صورت والدین می توانند این مسئله را با مدیران مدرسه در میان بگذارند و در صورت داشتن شرایط علمی لازم برای جهش تحصیلی فرزندانشان اقدام نمایند.
نمره دانش آموزان ابتدایی در تمامی دروس باید «خیلی خوب» باشد.
دانش آموزان دبیرستانی باید معدل و نمرات بالایی داشته باشند.
داوطلبان باید در آزمون ارزیابی ذهنی و سنجش هوش (تست هوش IQ) شرکت کنند. حداقل نمره داوطلبان در این آزمون می بایست بالای 120 باشد.
دانش آموز باید در امتحانات جهش تحصیلی پایه مربوطه که در شهریور ماه برگزار می شود نیز شرکت کرده و نمره قبولی کسب کند.
همانطور که در ابتدا نیز گفته شد ، شرایط جهشی خواندن برای تمام پایه های تحصیلی وجود ندارد و فقط در بعضی از مقاطع که آموزش و پرورش تایید کرده است ، امکان جهش پایه تحصیلی وجود دارد که به شرح زیر می باشند :
اول به سوم (مشروط به اخذ رای کمیسیون استان و ثبت شماره و تاریخ آن در سامانه سناد)
دوم به چهارم
سوم به پنجم
چهارم به ششم
پنجم به هفتم
هفتم به نهم
دهم به دوازدهم
لازم به ذکر است که جهشی درس خواندن از پایه اول به سوم اخیرا به تایید آموزش و پرورش رسیده است و ممکن است سال های آینده جهش از این پایه حذف شود.
شرایط جهشی خواندن 1402
pasokhbama.comمیگوید: جهشی درس خواندن مخصوصا در مقطع ابتدایی ممکن آسیب زیادی به دانش آموز وارد کند پس اگر به عنوان والدین دانش آموز مطمئن هستید که فرزند شما بهره هوشی لازم برای جهشی درس خواندن را دارد و در آینده صدمه درسی نخواهد دید ، برای اینکار اقدام کنید ولی اگر نمرات و سطح یادگیری دانش آموز متوسط است ، جهش پایه تحصیلی را توصیه نمی کنیم چرا که ضعف در پایه های پایین تر باعث می شود که فهم مطالب مخصوصا مباحث ریاضی در پایه های بالاتر سخت شود.آیا جهش تحصیلی از پایه اول به سوم ابتدایی صحت دارد؟
همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، جهش تحصیلی دانش آموزان از پایه های “دوم به چهارم”، “سوم به پنجم” و “چهارم به ششم” صورت می گیرد، اما به گفته رئیس آموزش و پرورش استثنایی تهران از سال گذشته برای اولین بار ثبت نام جهش تحصیلی از پایه ” اول به سوم” نیز امکان پذیر شده است اما اقدام برای آن، مشروط به اخذ رای کمیسیون استان و ثبت شماره و تاریخ آن در سامانه سناد می باشد. اینفوگرافیک زیر شامل راهنمای جهش تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی می باشد که توضیحات مختصری در رابطه با روند آن ارائه شده است.
.
پاسخ ها