در دانشگاه پیام نور امکان مهمانی و انتقالی وجود دارد و تفاوتی که میهمانی و انتقالی دارند این است که در مهمانی دانشجو فقط می تواند حداکثر تا چند ترم در دانشگاه مورد تقاضا تحصیل کند ولی در انتقالی ، انتقال به صورت دائم انجام می گیرد البته مدرک فارغ التحصیلی از سوی دانشگاه مبدا صادر می شود.
دانشجویانی که درخواست مهمان شدن در دانشگاه پیام نور را دارند ، باید از شرایطی برخوردار باشند تا با درخواست آنها موافقت شود.
این شرایط به شرح موارد زیر می باشند :
دانشجویان دختر اگر در دوران دانشجویی خود ازدواج کنند ، امکان میهمانی به دانشگاهی نزدیک بع محل اشتغال همسر خود را دارند.
دانشجویانی که حین تحصیل سرپرست آنها فوت می کند و به عنوان کفیل خانواده شناخته می شوند ، امکان مهمان شدن در دانشگاهی نزدیک به محل سکونت خود را دارند.
دانشجویانی که حین تحصیل به بیماری خاص مبتلا می شوند ، شرایط مهمان شدن در دانشگاه پیام نور را دارند.
دانشجویانی که در دوران دانشجویی دچار معلولیت موثر شوند ، با درخواست مهمان شدن آنها موافقت می شود. شرایط مهمان شدن در دانشگاه پیام نور را اینجا بخوانید.
مهمان شدن از دانشگاه های مناطق بالا به دانشگاه های مناطق پایین بلا مانع است.
دانشجویان مرکز بین المللی برون مرزی دانشگاه پیام نور برای دریافت میهمانی به دانشگاه های داخل کشور باید حداقل 12 واحد درسی با حداقل معدل 12 در دانشگاه مبدا گذرانده باشند.
دانشجویان بین المللی باید حداقل از یک و نیم ماه قبل درخواست خود را برای میهمانی دانشگاه های داخل کشور ، ثبت کنند.
احتمالا این را هم بپسندید زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور 1401
شرایط مهمان شدن در دانشگاه پیام نور کارشناسی ارشد
دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور امکان انتقالی گرفتن ندارند و فقط می توانند از شرایط مهمانی دائم استفاده کنند.
برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه پیام نور ، امکان میهمان شدن در ترم اول وجود ندارد و حداقل باید یک ترم در دانشگاه مبدا تحصیل کنند.
دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری می توانند از تسهیلات میهمانی اضطراری بهره مند شوند و امتحانات پایان ترم را در واحد دانشگاهی نزدیک به محل سکونت خود بگذرانند.
دستورالعمل مهمان و انتقال در دانشگاه پیام نور
الف) مهمان
ماده ۱: مراکز و واحدها در صورتیکه دانشجو واجد شرایط ذیل باشد و با عنایت به ضرایب تعیین شده در ماده ۲ نسبت به مهمان موقت یا دائم دانشجو اقدام نمایند.
۱-۱- ازدواج دانشجوی دختر در زمان دانشجویی در صورتیکه محل اشتغال دائم همسر دانشجو قبل از ازدواج در نزدکترین محل به دانشگاه مقصد باشد.
۱-۲- فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده در زمان دانشجویی به طوریکه وی به تشخیص مراجع قانونی به عنوان کفیل خانواده شناخته شود.
۱-۳- بیماری خاص دانشجو به تایید مراجع ذیصلاح
۱-۴- معلولیت موثر دانشجو که در زمان دانشجویی صورت گرفته باشد.
۱-۵- تغییر محل اشتغال دانشجو یا همسر وی به شهر دیگر با ارائه مستندات معتبر
ماده ۲ : شهریه دانشجویان مهمان به شرح ذیل می باشد :
۱- شهریه متغیر متقاضیان مهمان موقت یا مهمان دائم به مراکز چهارگانه شهر تهران (پیام نور تهران شمال ، پیام نور تهران جنوب ، پیام نور تهران شرق ، پیام نور تهران غرب ) با ضریب ۱٫۳ محاسبه و اخذ می گردد.
۲- شهریه متغیر متقاضیان مهمان موقت یا مهمان دائم به مراکز استانها و شهرهای لواسان، دماوند، پردیس، ورامین، پاکدشت و ری با ضریب ۱٫۲ محاسبه و اخذ می گردد.
۳- شهریه متغیر متقاضیان مهمان موقت یا مهمان دائم از مراکز با نواحی پایین تر به بالاتر به غیر از شهرهای مذکور بند ۱ و ۲، بدون ضریب محاسبه و اخذ می گردد.
ماده ۳: مهمان شدن از نواحی بالاتر به پایین تر بلامانع است
ماده ۴: مهمان شدن دانشجو به سایر دانشگاه های هم گروه به شرط عدم ارائه دروس در نیمسال پایانی (ترم آخر) و موافقیت دانشگاه مبدا و مقصد بلامانع می باشد
ماده ۵: شرایط مهمان و مهمان دائم دانشجویان مرکز بین الملل برون مرزی دانشگاه پیام نور به داخل در دوره کارشناسی
۵-۱- دانشجوی متقاضی مهمان و مهمان دائم در دوره کارشناسی باید یک نیمسال تحصیلی و حداقل ۱۲ واحد درسی را در مرکز بین الملل با احتساب نمرات مردودی با معدل ۱۲ گذرانده باشد.
۵-۲- دانشجوی متقاضی مهمان یا مهمان دائم باید درخواست خود را ذکر مورد حداقل ۴۵ روز قبل از شروع نیمسال تحصیلی مطابق تقویم آموزشی به مرکز بین الملل تسلیم کند.
۵-۳- دانشجوی کارشناسی مهمان شده به یکی از مراکز و واحدهای داخل کشور باید ۵۰ درصد شهریه ثابت و متغیر ارزی کشور مبدا را در هر نیمسال تحصیلی به صورت ریالی و به نرخ مرکز مبادلات ارزی در شروع ثبت نام و انتخاب واحد پرداخت نماید
۵-۴- دانشجویان دوره کارشناسی که به مراکز و واحدهای داخل کشور مهمان یا مهمان دائم شده اند جهت اخذ مدرک تحصیلی باید مطابق آیین نامه دانشجویان برون مرزی در امتحان جامع مرکز بین الملل شرکت و نمره قبولی کسب نمایند.
۵-۵- پس از موافقت مرکز بین الملل برای مهمان و یا مهمان دائم شدن دانشجو موضوع در شورای آموزشی استان مقصد مطرح تا نسبت به ثبت نام و اخذ شهریه مربوطه اقدام نمایند
دانشگاه پیام نور در هر دو مقطع کارشناسی و ارشد دانشجو می پذیرد. به دوره های کارشناسی ارشد، در این دانشگاه فراگیر گفته می شود. این مقطع نیازمند طی کردن یک دوره کوتاه قبل از ورود به دانشگاه و پس از آن طی کردن یک آزمون جامع است.
فردی که در این آزمون نمره لازم را دریافت کند، می تواند وارد دانشگاه شده و دانشجوی دانشگاه پیام نور شود. دانشجویان کارشناسی ارشد می توانند بدون توجه به رشته تحصیلی خود در مقطع کارشناسی، رشته جدید خود را انتخاب کنند.
این دوره ها تا سال ۹۰ برای دانشجویان کارشناسی نیز وجود داشت اما پس از آن دانشجویان تنها بر اساس معدل یا کنکور سراسری می توانند وارد این دانشگاه شوند. انتقالی گرفتن در دوره های فراگیر پیام نور امکان پذیر نیست. این دانشجویان می توانند از شرایط مهمانی استفاده کنند که در ادامه به آن پرداخته ایم.
انتقالی از دانشگاه پیام نور به آزاد
pasokhama.com میگوید: بسیاری از دانشجویان تمایل دارند از دانشگاه پیام نور به دانشگاه آزاد بروند. این انتقال قابل انجام است اما در صورتی که هر دو دانشگاه شرایط انتقالی را داشته باشند. در این صورت، دانشجویان دانشگاه پیام نور حتی در ترم اول نیز می توانند با رعایت شرایط و قوانینی که وجود دارد، وارد دانشگاه آزاد شوند.
برای گرفتن انتقالی باید هر دو دانشگاه با انتقالی دانشجو موافقت کنند. دانشجویی که قصد گرفتن انتقالی را دارد، باید شرایط را در دانشگاهی که می خواهد وارد آن شود، بسنجد. میانگین معدل دانشجو نیز باید حداقل ۱۲ باشد. نمره ورودی دانشجو نیز مهم است که نباید از پایین ترین دانشجوی پذیرفته شده، کمتر باشد.
پاسخ ها