یک کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی با توجه به محل کار و میزان مهارت و تخصص درآمد متفاوتی دارد و درآمد یک کارشناس رادیولوژی از 8 تا 10 میلیون تومان می تواند باشد. میزان درآمد رشته رادیولوژی در برخی از کشورها به شرح زیر است:
فارغ التحصیلان رشته رادیولوژی در محل های زیر می توانند فعالیت نمایند، همچنین باید درباره درآمد رشته رادیولوژی تحقیق کرد .
تکنسین رادیولوژی باید ارتباط خوبی با بیماران داشته باشد و قبل از تصویر برداری اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار دهد. یک رادیولوژیست باید مهارت و اطلاعات کافی در استفاده از تجهیزات و دستگاه های رادیوگرافی داشته باشد. ساعت کاری تکنسین رادیولوژی معمولا بصورت نیمه وقت می باشد اما گاهی ممکن شیفت های کاری در شب و روزهای تعطیل نیز داشته باشد.رادیولوژیست ها پزشکان متخصص پزشکی هستند که با استفاده از روش های تصویربرداری پزشکی مانند اشعه ایکس ، توموگرافی کامپیوتری (CT) ، تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (MRI)، سونوگرافی در تشخیص و درمان صدمات و بیماری ها تخصص دارند. رادیولوژیست ها با استفاده از روش های تصویربرداری به دیدن داخل بدن و ارزیابی وضعیت بیمار می پردازند. یک رادیولوژیست با دستور پزشک متخصص نسبت به روش تصویربرداری می پردازند و در صورت لزوم آزمایش های اضافی را انجام می هد. رادیولوژیست های تشخیصی، ممکن است در این زیرمجموعه های رادیولوژی تصویربرداری از پستان (ماموگرافی)، رادیولوژی قلب و عروق (قلب و گردش خون)، رادیولوژی قفسه سینه (قلب و ریه ها)، رادیولوژی اورژانس، رادیولوژی دستگاه گوارش (معده ، روده و شکم)، رادیولوژی دستگاه تناسلی (دستگاه تناسلی و ادراری)، رادیولوژی سر و گردن، رادیولوژی عضلانی اسکلتی (عضلات و اسکلت)، نورورادیولوژی (مغز و سیستم عصبی؛ سر ، گردن و ستون فقرات) و رادیولوژی کودکان (تصویربرداری از کودکان) تخصص داشته باشد. رادیولوژیست پزشکی است که در تشخیص و معالجه بیماری و آسیب دیدگی تخصص دارد، از تکنیک های تصویربرداری پزشکی مانند اشعه ایکس ، توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI)، پزشکی هسته ای، توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) و فیوژن استفاده می کند. از آنجا که برخی از این تکنیک های تصویربرداری شامل استفاده از اشعه هستند و برای درک ایمنی و حفاظت از اشعه نیاز به آموزش دارند. دانشجویان رشته تکنولوژی پرتو شناسی خوشبختانه بعد از دریافت مدرک کاردانی می تواندد جذب بیمارستان ها و یا کلینیک هایی شوند که دارای مرکز تصویر برداری هستند. هر چه سطح تحصیلات فرد بالاتر باشد سمت شغلی و نوع امور تصویر برداری که انجام می دهد تخصصی تر می شود. در ایران به دلیل وجود محدودیت های ساعت کاری مجاز در ماه برای کارشناسان رادیولوژی و نیاز به کارشناسان بیشتر برای رفع نیاز های جامعه، فرصت شغلی خوبی برای این رشته وجود دارد. کارشناسان رادیولوژی اجازه راه اندازی مرکز تصویر برداری را ندارند و تنها مجوز راه اندازی مرکز تصویر برداری به دکتر متخصص رادیولوژی داده می شود.
توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته رادیولوژی
pasokhbama.com :محیط های که کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی در آن مشغول به کار می شود شامل مراکز پرتودرمانی، مراکز رادیولوژی و بیمارستان ها می باشد و بسیار زیاد با بیماران در ارتباط هستند که این بیماران ممکن است سالم باشند یا مشکل خاصی داشته باشند، به همین دلیل یک رادیولوژیست باید صبور باشد تا احساس ناخوشایندی به بیمار دست ندهد.
دانشجویان این رشته باید دروس تئوری که در دانشگاه یاد میگیرند را به صورت عملی در بازار کار به کار گیرند. اهمیت دروس ریاضی و فیزیم به قدری در این رشته مهم است که بیشتر مسئولان معتقد هستند افراد برای این رشته باید از رشته ریاضی فیزیک وارد شوند تا در انجام عملیات تصویربرداری خطرات جبران ناپذیری پیش نیاید.
معرفی دروس رشته رادیولوژی در مقطع کارشناسی
این رشته هم مانند دیگر رشته های دارای دروس عمومی و تخصصی است که برای آشنایی بیشتر شما با این رشته در زیر به تفکیک این دروس را معرفی میکنیم.
دروس عمومی رشته کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی
از جمله دروس عمومی رشته پرتوشناسی می توان به مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، جمعیت و تنظیم خانواده، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی 1 و 2 اشاره کرد.
دروس اختصاصی رشته کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی
فیزیک عمومی، ریاضیات عمومی، زبان تخصصی، آناتومی 1 و 2 و 3، فیزیولوژی، ثبت و نمایش تصاویر در پزشکی، کاربرد رایانه در تصویر برداری پزشکی، مدیریت بیمارستانی و رفتار سازمانی، تضمین و کنترل کیفی روش های تصویربرداری پزشکی، فیزیک پرتوشناسی تشخیصی، روش های پرتو نگاری 1 و 2 و 3، بیماری شناسی، زیست شناسی سلولی، روش های پرتونگاری اختصاصی.
پاسخ ها