رشته تربیت بدنی، یکی از رشته های پرطرفدار در دانشگاه ها می باشد. خوشبختانه، دانش آموزان می توانند در هنرستان ها نیز در این رشته ادامه تحصیل بدهند. برای ورود به رشته تربیت بدنی یک سری شرایطی مورد نیاز است که دانشجویان باید قبل از اقدام به ثبت نام در هنرستان ها و یا انتخاب رشته در مقطع کارشناسی در رشته تربیت بدنی، از این شرایط آگاه باشند.
برای ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، تنها داشتن شرایط لازم کفایت نمی کند، بلکه کسب حد نصاب لازم در زمینه ورزشی و آزمون های عملی نیز جزو ملاک پذیرش دانش آموزان و یا دانشجویان می باشد. به همین خاطر در ادامه ای مقاله قصد داریم شما را با شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان ها و و دانشگاه های مختلف آشنا کرده و قوانین پذیرش در این رشته ها را توضیح دهیم. توضیحاتی کامل و جامع درباره شرایط قبولی در رشته تربیت بدنی.:
شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان
برای ورود به رشته تربیت بدنی روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودش را دارد. یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند با کمک آن به رشته تربیت بدنی وارد شوند، انتخاب رشته های هنرستان می باشد. در واقع، دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول می توانند در رشته تربیت بدنی هنرستان ها ثبت نام کنند و در این رشته ادامه تحصیل دهند.
پس از گذشت دو سال از تحصیل دانش آموزان در هنرستان ها، دانش آموزان باید در کنکور کاردانی رشته تربیت بدنی شرکت کنند و در یکی از دانشگاه هایی که در رشته تربیت بدنی و مقطع کاردانی پذیرش دارند، ثبت نام نمایند. البته محدودیت هایی برای پذیرش در دانشگاه های مختلفی که اقدام به پذیرش دانشجویان مقطع کاردانی در رشته تربیت بدنی هنرستان ها می کنند وجود دارد. به طور مثال، ممکن است که در استان محل تحصیل دانش آموزان دانشگاهی که رشته تربیت بدنی در مقطع کاردانی (از هنرستان) پذیرش می کند، وجود نداشته باشد.
تربیت بدنی یا physical education یعنی تربیت همه ابعاد وجودی انسان از طریق تمرینات بدنی.
رشته تربیت بدنی دراصل یک میان رشته ای است و در شاخه علوم انسانی قرار می گیرد.
برای ورود به رشته تربیت بدنی دو راه وجود دارد:
1- از طریق هنرستانهای تربیت بدنی
2- از طریق شاخه نظری دبیرستان ها
برای راه اول شما بعد از پایه نهم(اول دبیرستان) می توانید درخواست پذیرش در یکی از هنرستان های تربیت بدنی استانتان را بدهید که برای ورود یک سری شرایط لازم است که در ادامه شرح خواهم داد.معمولا هنرستان های تربیت بدنی جدا از سایر هنرستان ها هستند و دارای امکانات اختصاصی ورزشی هستند.
در روش دوم شما باید دیپلم یکی از رشته های نظری(ریاضی , علوم تجربی , انسانی و ...) را بگیرید سپس در کنکور سراسری شرکت کنید و رشته تربیت بدنی را انتخاب کنید.
از سال 98 رشته تربیت بدنی مانند سایر رشته ها از مهر ماه پذیرش میکند.
هردوی این روشها یکسری شرایط مشابه برای ورود دارند به شرح زیر:
حداقل قد برای آقایان165 و برای خانمها 158 سانتی متر به جز ورزشکاران ملی است.
شرکت در آزمون عملی .
داشتن سلامت کامل جسمانی .
pasokhbama.com در روش اول شما باید ابتدا دوسال هنرستان رو بخونید تا دیپلم تربیت بدنی بگیرید و سپس در کنکور کاردانی شرکت کنید که محدودیت های دانشگاهی زیادی دارد و بعضی از شهرها دانشگاه دولتی در این مقطع ندارد و بعد از کاردانی هم باز باید برای کارشناسی کنکور بدهید.
اما در روش دوم بعد از گرفتن دیپلم نظری شما در کنکور سراسری شرکت می کنید و می توانید با رتبه های خیلی نجومی حتی در یک دانشگاه دولتی در مقطع کارشناسی تربیت بدنی پذیرفته شوید.
لازم به ذکر است هر دوسته دانشجویان تربیت بدنی که ذکر شد می توانند این رشته را تا مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی و دکتری تربیت بدنی در گرایش های مختلف ادامه دهند.
بعد از دوره کارشناسی دانشجویان هر دوسته تربیت بدنی برای ادامه تحصیل باید با هم رقابت کنند و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کنار هم خواهند بود.
پاسخ ها