mapsa22bootcamp

mapsa22bootcamp

انواع زبان برنامه نویسی چیست؟

صدها زبان برنامه نویسی در دنیا وجود دارد و تولید زبان های جدید متوقف نشده است و هر بار زبان های کامل تر و پیشرفته تری ساخته می شود تا برنامه نویسان بتوانند با زحمت کمتری به نتیجه ی بهتری برسند.

هر یک از این زبان های برنامه نویسی برای نیازهای متفاوتی به وجود می آیند و هر یک از آنها برای بعضی از کاربردها خوب عمل می کنند. زبانی وجود ندارد که در تمام زمینه های کاری بهترین باشد!

برای همین برنامه نویسان، با توجه به هدف و مسیر شغلی ای که برای خود در نظر می گیرند، زبان برنامه نویسی مورد نظرشان را برای یادگیری انتخاب می کنند.

از بین این تعداد زبان برنامه نویسی، چندین مورد هستند که معروف تر و پرکاربردتر از بقیه هستند. این زبان ها عبارت اند از:

  • پایتون (Python)
  • جاوا اسکریپت
  • C/C++
  • جاوا (Java)
  • سی شارپ (#C)
  • روبی (Ruby)
  • PHP

بعضی از این زبان های برنامه نویسی فقط در یک زمینه کاربرد دارند اما بعضی دیگر در زمینه های مختلفی به کار برده می شوند، مثل زبان برنامه نویسی پایتون. پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده و چند منظوره است که در زمینه های مختلفی مثل هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ، ساخت اپلیکیشن موبایل و بازی های کامپیوتری کاربرد دارد. زمینه های قابل استفاده از پایتون بسیار زیاد است و برنامه نویسان پایتون می توانند تنوع شغلی خوبی را تجربه کنند.

برای یادگیری این زبان برنامه نویسی ساده هم کافی است تا در یک بوت کمپ برنامه نویسی پایتون در موسسه ای معتبر مثل مپصا اچ آر شرکت کنید و در مدت زمان کوتاهی آن را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید. این زبان ساده جزو بهترین زبان ها برای شروع یادگیری برنامه نویسی است.

یا مثلا جاوا اسکریپت عمدتا در توسعه وب مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا اولین زبان برنامه نویسی است که توسط برنامه نویسان مبتدی وب برای یادگیری انتخاب می شود. اما علاوه بر آن، این زبان در توسعه اپلیکیشن موبایل و بازی ها هم استفاده می شود.

زبان های برنامه نویسی در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند. در اینجا لیستی از مهم ترین دسته بندی ها آورده شده است:

زبان ماشین(Machine language): یک زبان سطح پایین که از 0 و 1 (باینری) تشکیل شده است.

زبان اسمبلی (Assembly): زبان سطح پایینی است که توسط اسمبلر کامپایل می شود. اسمبلرها کدهای انسانی را به کد ماشین ترجمه می کنند.

زبان های اسکریپتی (Scripting languages): این زبان ها اکثرا نیازی به کامپایل ندارند، بلکه باید تفسیر شوند. به این معنا که یک مفسر به جای کامپایل شدن، کد را می خواند و اجرا می کند. از جمله این زبان ها می توان به جاوا اسکریپت و PHP اشاره کرد.

زبان های تابع گرا (Functional languages): این مورد بر پایه ایده ی ساختن برنامه های پیچیده از طریق مجموعه ای از توابع کوچکتر عمل می کند. به عنوان مثال زبان اسکالا (Scala) جزو این دسته بندی قرار می گیرد.

زبان های شی گرا (Object-oriented languages): این مورد بر پایه ساختن برنامه ها پیرامون مجموعه ای از اشیا (objects) عمل می کند، مثل زبان های برنامه نویسی جاوا و پایتون.

این تنها نمونه ای از انواع مدل زبان های برنامه نویسی بود تا شما را برای ورود به این دنیای شگفت انگیز و بی انتها آماده کند. پس از این آشنایی کلی در رابطه با اینکه برنامه نویسی چیست و چه نوع زبان های برنامه نویسی داریم، باید به سراغ این موضوع بروید که دوست دارید برای کدام صنعت و چه نوع شغلی شروع به برنامه نویسی کنید. پس از آنکه حیطه ی کلی کاری مورد علاقه تان را مشخص کردید، نوبت به پیدا کردن مناسب ترین زبان های برنامه نویسی برای آن می رسد.

پس از انتخاب زبان برنامه نویسی، باید به دنبال مراکز آموزشی معتبری باشید که بتوانید در مدت زمان کوتاهی، بهترین آموزش را ببینید.

mapsa22bootcamp
mapsa22bootcamp

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋